Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır saç ekimini araştıran ama bir türlü karar veremeyen taraftaydım. Saçlar baya bir dökülmüştü fotoğraflarda göreceğiniz gibi. İşin zor kısmı da ön bölgede eski bir yanık izi olmasıydı. Görüştüğüm birçok yerde bu alana ekim tutmayabilir denildi, o yüzden açıkçası çekinerek ilerledim.
En sonunda uzun araştırmalar sonrası Eyüp beyin tavsiyesiyle DHI yöntemiyle ekim yaptırmaya karar verdim.
Toplam 5000 greft ekildi. Ön çizgi ve orta alan ağırlıklı çalışıldı, yanık olan bölgeye de ekim yapıldı.
Bu süreçte birden fazla saç ekim merkeziyle görüştüm. Açık konuşmak gerekirse bazı yerler çok samimi yaklaşsa da çoğunda iş biraz pazarlama tarafına kayıyor gibi hissettim. Tıbbi değerlendirmeden çok satış konuşması dönüyordu. Sağlık sektöründe çalıştığım için bu farkı anlamak benim için çok zor olmadı. Daha gerçekçi, riskleri de açık açık konuşan bir yaklaşım arıyordum.
Tercih etmemde en etkili şey ise daha önce ekim yapan Eyüp Yiğit’in 6 farklı hastasının sonuçlarını birebir görmem oldu. Fotoğraf değil, süreç ve sonuç olarak görüp tatmin olduğum için güvenerek ilerledim.
Operasyon günü süreç gayet planlı ilerledi. Ön çizgiyi çok aşağı çekmeden, doğal duracak şekilde tasarladılar. Greft dağılımını ön ve orta alanı toparlayacak şekilde yaptılar. Yanık olan bölgede de özellikle daha dikkatli ve sık çalıştıklarını söylediler.
Şu an ekimin hemen sonrasındayım. İlk izlenim olarak yoğunluk fena durmuyor. Ön çizgi sert ve yapay gelmedi bana. Kızarıklık ve kabuklanma da şu an için normal seviyede.
Bu konuyu süreç günlüğü gibi kullanacağım.
Şok dökülme, 3. ay, 6. ay ve final sonuçları buraya düzenli eklemeyi düşünüyorum. Benim gibi yanık izine ekim yaptırmayı düşünenlere de gerçek bir referans olur belki.
Sorusu olan olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.