İyi günler herkese. 28 yaşındayım ve uzun zamandır saç dökülmesiyle uğraşıyorum, eski konularımdan da anlaşıldığı gibi. Ancak artık sonuç alamadığıma ve alınamayacağına da karar verdim. Açıkçası artık biraz yoruldum... Ne denediysem tam olarak istediğim gibi bir yere varamadım ve son dönemde tamam galiba bu iş benden çıktı diye düşünmeye başladım.
Yanlar fena değil ama üst taraf inanılmaz seyreldi. Norwood 6-7 arası gibi duruyor. Azıcık ışıkta bile dipler parlayarak görünüyor, fotoğraflarda da belli oluyor zaten. Bir de son 1-2 aydır beyazlama başladı ve sanki hızlı gidiyor, o da moralimi ekstra bozuyor.
Nisan ayı içinde 1 aylık askerlik durumum var. Aklımda sürekli şu soru dönüyor: O zamana kadar ektirmek mantıklı mı, yoksa dönüşü bekleyip öyle mi karar vermeliyim? Bir yandan “erken davranayım” diyorum, bir yandan da “askerlikte bakım/koruma işi zor olur, ters mi teper” diye korkuyorum.
Minoksidili de uzun süre düzensiz, aralıklı kullandım. Son 5-6 aydır tamamen bıraktım ve sanırım bu bırakmanın bedelini çok ağır ödedim… Dökülme inanılmaz arttı ve korunan saçlar da gitti gibi hissediyorum. Son 2-3 haftadır tekrar bir şeyler toparlar mı diye min-dut losyon, xpecia tarzı ve ayrıca bakır takviyeli takviyelere başladım. “Bari biraz toparlayayım” diye yani… Ama şakaklar sanki tamamen gitmiş durumda. Fotoğraflarda köklerde hafif aktiflik var gibi görünüyor ama bu kurtarılabilir mi, yoksa kendimi mi umutlandırıyorum bilmiyorum.
Son olarak Adana'da yaşıyorum mayıs ve sonrası inanılmaz sıcak oluyor ve ekim daha da sıkıntı olabilir mi emin değilim.
Bu seviyede ekim düşünen varsa, özellikle askerlik ve bu durumları bir araya getirince ne yapılır, ne daha mantıklı olur… Tecrübeniz varsa yazarsanız gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.