Gönderen Konu: öneri ve tavsiye  (Okunma sayısı 727 defa)

sacekimimiyapsam

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
öneri ve tavsiye
« : 18 Mart 2026, 22:44:22 »
İyi forumlar,

Lisedeyken saçlarım güzel olduğu için, ve de klasik psikolojiyle saçlarım döküldüğü için, 19 yaşında derma roller ve minoxidil kullandım.
Kullanmaya başlamamın sebebi eklediğim ilk foto.

Düzenli kullanımın ardından, yeterince foto yok elimde belki de yanlış bi yargıdır ama, gayet güzel bi hale gelmişti. Eklediğim ikinci foto kullanımımın sonucu. Sonrasında akademik kaygı vs. 6-12 ay arasında kullanıp sonra bıraktım ve stres de ekstra dökülmesine sebep oldu sanırım.

Son foto ise güncel durum. Yaş 24. Tekrar derma roller ve minoxidil başladım. Sizce herhangi bir etkisi olacak mı? Tavsiyeler nelerdir? Finas/duas kullanmayı düşünmüyorum, hormonlara müdahale korkunç geliyor. Ekim için de çok mu erken? Eğer ektirirsem olanlar tekrar mı dökülecek?

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: öneri ve tavsiye
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2026, 03:13:48 »
Saçlar sıkıntılı görünüyor hormonal müdahale olmazsa saçlar kurtulamaz
Ben yoruldum hayat, gelme

jamesblond

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2026, 23:58:56 »
genetik yüzünden dökülen saçlara hormonal müdahale yapmak istemiyorum demek pek gerçekçi bir tedavi seçeneği değil maalesef, minoxille devam edebilirsin ama saçlarını korunmasız bırakacağını bilerek beklentini ayarlamalısın

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 20 Mart 2026, 00:04:23 »
genetik yüzünden dökülen saçlara hormonal müdahale yapmak istemiyorum demek pek gerçekçi bir tedavi seçeneği değil maalesef, minoxille devam edebilirsin ama saçlarını korunmasız bırakacağını bilerek beklentini ayarlamalısın
minoxidil altı delik bi şişeye su doldurmak gibi değilmi finasteridde o deliği yamayla kapatmak
Ben yoruldum hayat, gelme

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 23 Mart 2026, 21:21:10 »
minoxidil altı delik bi şişeye su doldurmak gibi değilmi finasteridde o deliği yamayla kapatmak

Çok güzel bir benzetme olmuş. Saç ekiminin bilinen en etkili ve ilk hat tedavisi finasteride'dir. Saç ekimi bu yaşlarda ancak medikal tedavi ile başarılı olur. Yani saç ektirsen de medikal tedaviyle desteklemen gerekir yoksa hiç ektirme.
Yani saç ekimini bir orta yol olarak görme. (kel kalmak istemiyorum ama fin de çok zararlı o zaman saç ektireyim olarak görme)

Facebook Twitter Instagram