Merhabalar herkese, 2 yılı aşkın süredir saç dökülmesi ile ilgili medikal tedaviler denedim. İlk olarak Estetİstanbul’da serumlu prp yaptırıp majistral kür kullanmaya başladım, yaklaşık 6-7 ay sonrasında etkisini gördüm saçlarımda gürleşmeler olumlu anlamda gelişmeler oldu ama 1 yıl sonunda tekrardan kliniğe gittiğimde doktor seboreik dermatitimin olduğunu söyledi ve buna özel 2 ay diyet uyguladım, hiçbir hayvansal gıdanın olmadığı tamamen vegan beslenmenin olduğu devamlı uygulamasının gerçekten çok zor olduğu bu diyetin etkisini gördüm diyebilirim ama yine ara ara oluyor gibiydi.
Çok fazla uzatmadan güncel duruma değinmek istiyorum. Şu anda saç durumu gerçekten hiç açıcı değil, başlıkta söylediğim gibi 7 aydır hep aynı agresiflikte seyir eden bir dökülmem var, çok hafif bir şekilde bile çektiğimde elime 5-7 tel rahat geliyor, bunun azaldığı dönem çok az oluyor ve artık seyreklikler açıklıklar çok belli oluyor. Yani hiç bitmeyen bu durumun sebebinin seboreik dermatit olduğunu söyledi doktor, yüzeyde bir şey gözükmüyor ama içten kesmek gerekiyor demişti, kepeklenme kabuklanma zaten yok saçlı deride ama bu durum gerçekten bu kadar sebep olabilir mi böyle dökülmesine, içten kesmek için gerçekten hayatını değiştirmen gerekiyor, hayvansal hiçbir gıda tüketmeyeceksin falandı filandı, yani ben bu kadar bunları düşünüp hayattan geri kalmak istemiyorum.
2 buçuk aydır da proscar kullanıyorum 4’e bölerek ama dediğim gibi ona rağmen dökülme agresifliği aynı, yan etki durumunda bir şey hissetmiyorum, test yaptırmadım ama negatif bi durum hissetmiyorum, yakın zamanda test yaptıracağım. Yani çok bi beklentim yok şu anki durum dursun ve olanı koruyayım istiyorum ama her ne kadar artık bu duruma takılmamaya çalışıp hayatıma baksam da bu hiç durmayan dökülme durumunu gördüğümde mutsuz ediyor insanı ister istemez.
Yaş 30 bu arada, finasteride kullanmaya sürekli devam edeceğim onda kararlıyım ama bu seboreik dermatit durumu sizce bu tedaviden etki görmememi sağlar mı? Dediğim gibi kafamda hissetmiyorum seboreik dermatiti ama içten de bu derece olabilir mi seboreik?