Gönderen Konu: 7 aydır aynı agresiflikte devam eden dökülme  (Okunma sayısı 771 defa)

Rulbul

• Yeni üye
  • *
7 aydır aynı agresiflikte devam eden dökülme
« : 20 Mart 2026, 01:07:27 »
Merhabalar herkese, 2 yılı aşkın süredir saç dökülmesi ile ilgili medikal tedaviler denedim. İlk olarak Estetİstanbul’da serumlu prp yaptırıp majistral kür kullanmaya başladım, yaklaşık 6-7 ay sonrasında etkisini gördüm saçlarımda gürleşmeler olumlu anlamda gelişmeler oldu ama 1 yıl sonunda tekrardan kliniğe gittiğimde doktor seboreik dermatitimin olduğunu söyledi ve buna özel 2 ay diyet uyguladım, hiçbir hayvansal gıdanın olmadığı tamamen vegan beslenmenin olduğu devamlı uygulamasının gerçekten çok zor olduğu bu diyetin etkisini gördüm diyebilirim ama yine ara ara oluyor gibiydi.

Çok fazla uzatmadan güncel duruma değinmek istiyorum. Şu anda saç durumu gerçekten hiç açıcı değil, başlıkta söylediğim gibi 7 aydır hep aynı agresiflikte seyir eden bir dökülmem var, çok hafif bir şekilde bile çektiğimde elime 5-7 tel rahat geliyor, bunun azaldığı dönem çok az oluyor ve artık seyreklikler açıklıklar çok belli oluyor. Yani hiç bitmeyen bu durumun sebebinin seboreik dermatit olduğunu söyledi doktor, yüzeyde bir şey gözükmüyor ama içten kesmek gerekiyor demişti, kepeklenme kabuklanma zaten yok saçlı deride ama bu durum gerçekten bu kadar sebep olabilir mi böyle dökülmesine, içten kesmek için gerçekten hayatını değiştirmen gerekiyor, hayvansal hiçbir gıda tüketmeyeceksin falandı filandı, yani ben bu kadar bunları düşünüp hayattan geri kalmak istemiyorum.

2 buçuk aydır da proscar kullanıyorum 4’e bölerek ama dediğim gibi ona rağmen dökülme agresifliği aynı, yan etki durumunda bir şey hissetmiyorum, test yaptırmadım ama negatif bi durum hissetmiyorum, yakın zamanda test yaptıracağım. Yani çok bi beklentim yok şu anki durum dursun ve olanı koruyayım istiyorum ama her ne kadar artık bu duruma takılmamaya çalışıp hayatıma baksam da bu hiç durmayan dökülme durumunu gördüğümde mutsuz ediyor insanı ister istemez.

Yaş 30 bu arada, finasteride kullanmaya sürekli devam edeceğim onda kararlıyım ama bu seboreik dermatit durumu sizce bu tedaviden etki görmememi sağlar mı? Dediğim gibi kafamda hissetmiyorum seboreik dermatiti ama içten de bu derece olabilir mi seboreik?

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 7 aydır aynı agresiflikte devam eden dökülme
« Yanıtla #1 : 20 Mart 2026, 04:35:47 »
Merhabalar herkese, 2 yılı aşkın süredir saç dökülmesi ile ilgili medikal tedaviler denedim. İlk olarak Estetİstanbul’da serumlu prp yaptırıp majistral kür kullanmaya başladım, yaklaşık 6-7 ay sonrasında etkisini gördüm saçlarımda gürleşmeler olumlu anlamda gelişmeler oldu ama 1 yıl sonunda tekrardan kliniğe gittiğimde doktor seboreik dermatitimin olduğunu söyledi ve buna özel 2 ay diyet uyguladım, hiçbir hayvansal gıdanın olmadığı tamamen vegan beslenmenin olduğu devamlı uygulamasının gerçekten çok zor olduğu bu diyetin etkisini gördüm diyebilirim ama yine ara ara oluyor gibiydi.

Çok fazla uzatmadan güncel duruma değinmek istiyorum. Şu anda saç durumu gerçekten hiç açıcı değil, başlıkta söylediğim gibi 7 aydır hep aynı agresiflikte seyir eden bir dökülmem var, çok hafif bir şekilde bile çektiğimde elime 5-7 tel rahat geliyor, bunun azaldığı dönem çok az oluyor ve artık seyreklikler açıklıklar çok belli oluyor. Yani hiç bitmeyen bu durumun sebebinin seboreik dermatit olduğunu söyledi doktor, yüzeyde bir şey gözükmüyor ama içten kesmek gerekiyor demişti, kepeklenme kabuklanma zaten yok saçlı deride ama bu durum gerçekten bu kadar sebep olabilir mi böyle dökülmesine, içten kesmek için gerçekten hayatını değiştirmen gerekiyor, hayvansal hiçbir gıda tüketmeyeceksin falandı filandı, yani ben bu kadar bunları düşünüp hayattan geri kalmak istemiyorum.

2 buçuk aydır da proscar kullanıyorum 4’e bölerek ama dediğim gibi ona rağmen dökülme agresifliği aynı, yan etki durumunda sadece masturbasyon azaldı, test yaptırmadım ama negatif bi durum hissetmiyorum, yakın zamanda test yaptıracağım. Yani çok bi beklentim yok şu anki durum dursun ve olanı koruyayım istiyorum ama her ne kadar artık bu duruma takılmamaya çalışıp hayatıma baksam da bu hiç durmayan dökülme durumunu gördüğümde mutsuz ediyor insanı ister istemez.

Yaş 30 bu arada, finasteride kullanmaya sürekli devam edeceğim onda kararlıyım ama bu seboreik dermatit durumu sizce bu tedaviden etki görmememi sağlar mı? Dediğim gibi kafamda hissetmiyorum seboreik dermatiti ama içten de bu derece olabilir mi seboreik?
öncelikle geçmiş olsun, hayvan eti yememek vücutta belli başlı sorunları beraberinde getirebileceğini düşünen birisiyim, herneyse seboreik dermatit saç dökülmesi yapar onu bi vurgulayım inflamasyon kaynaklı dökülmeler ondan dolayı olacaktır, ikincisi ise finasterid kullanılıyor fakat hala saç dökülmesi geçmedi, bu mekanizma aslında şöyle, ya finasteridin etki etme zamanında daha değilsin yada finasterid etki ediyor ama seboreik dermatit bunu maskeliyor genetik saç dökülmesini finasterid kesmemiş gibi gösterebiliyor. O yüzden senin bu ikisiyle aynı anda uğraşman gerekicek Allah kolaylık versin
Ben yoruldum hayat, gelme

Rulbul

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 20 Mart 2026, 18:42:30 »
Bence etki etmeye başlamadı daha diye düşünüyorum, kullanmaya devam ettiğimde etkisini göreceğimi düşünüyorum ama çektiğimde gelen teller de seboreikten dolayı olan dökülme gibi gözüküyor. Kükürtlü sabun ve haftada 1, bazen nadiren 2 haftada bir konazol kullanıyorum.

Aklıma takılan önemli soru şu; ekim yaptırılacağı zaman bu seboreik ne kadar eksi negatif bir durum yaratır?
  • Yaşınız 30

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 20 Mart 2026, 18:49:26 »
Bence etki etmeye başlamadı daha diye düşünüyorum, kullanmaya devam ettiğimde etkisini göreceğimi düşünüyorum ama çektiğimde gelen teller de seboreikten dolayı olan dökülme gibi gözüküyor. Kükürtlü sabun ve haftada 1, bazen nadiren 2 haftada bir konazol kullanıyorum.

Aklıma takılan önemli soru şu; ekim yaptırılacağı zaman bu seboreik ne kadar eksi negatif bir durum yaratır?
baya bi sıkıntı çıkarır  dikkat edilmesi gerek

Rulbul

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2026, 19:17:06 »
Şu anki güncel durum böyle, yıkayıp ve olabildiğince ışıklı ortamda çektim. Şakaklar iyice açıldı, vertexde de var hafiften açılma ve asıl üzücü olan bütün bi şekilde seyrelme var saçın genelinde. Estetİstanbul’a gidip onların anlaşmalı olduğu eczanenin yaptığı majistral kürü 2 kere kullanmıştım, ilk kullandığımda saçlarım gerçekten kalınlaşıp yeni çıkışlar sağlamıştı, 2.’ye kullanma sebebim seboreikten dolayı olan dökülmeleri durdurup yine yerine yeni çıkışlar sağlayabilmekti, keza ilk kulladığımdaki gördüğüm etki kadar olmasa da yine etkisini gördüm diyebilirim. 2.’yi kullanmaya geçen sene şubatta başlamıştım, 6 ay kullanıp sonrasında kademeli bir şekilde bırakmıştım ama en sonki durum anlattığım gibi, dökülme sürekli ve sürekli devam ediyor, tekrardan bu majistrale başlasam mı diyorum, proscar ile birlikte etkisini göreceğime inanıyorum, 2 günde bir 1.5mm ya da 1.75mm dermastamp de yapacağım.
  • Yaşınız 30

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 20 Mart 2026, 22:37:33 »
Seboreik değil androjenler baskın şuanda

Rulbul

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 21 Mart 2026, 00:08:51 »
Seboreik değil androjenler baskın şuanda

Çektiğimde gelen tellerin bazılarının ucu ufak kuru kabuklu beyaz oluyor, önceden seboreikten dolayı oluşan o kızarıklıklar kabuklar oluyordu ara ara, şu an deride öyle bir şey yok kepek de çok olmuyor ama dökülme hep devam, anlayamıyorum bir türlü bu kadar fazla şekilde devam etmesini. Androjenler etkendir tabi ama genetiğimin o kadar ağır olduğunu sanmıyorum, baba, amca, dayı genelde 40lardan sonra başlamış seyrelme hep, abim 35’inde gayet sağlam yerinde saçları.

Sırf bu seboreik illetinden dolayı oluyorsa sürekli bir şekilde devamlı dökülme durumu ne yapıcam bilmiyorum
  • Yaşınız 30

Clascoterone8

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2026, 09:59:42 »
Seboreigin tek basina saci kellige goturdugune dair bilimsel veri yok.androgenetik alopeside buna eslik edince kellige gidiyor

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 21 Mart 2026, 14:57:21 »
Çektiğimde gelen tellerin bazılarının ucu ufak kuru kabuklu beyaz oluyor, önceden seboreikten dolayı oluşan o kızarıklıklar kabuklar oluyordu ara ara, şu an deride öyle bir şey yok kepek de çok olmuyor ama dökülme hep devam, anlayamıyorum bir türlü bu kadar fazla şekilde devam etmesini. Androjenler etkendir tabi ama genetiğimin o kadar ağır olduğunu sanmıyorum, baba, amca, dayı genelde 40lardan sonra başlamış seyrelme hep, abim 35’inde gayet sağlam yerinde saçları.

Sırf bu seboreik illetinden dolayı oluyorsa sürekli bir şekilde devamlı dökülme durumu ne yapıcam bilmiyorum
Dökülmenin başlangıcı sadece genetige baglı degil, bizim sülalede benim saçlarım 18 yaşında başladı incelmeye bizde 18 de başlayan tek bi allahın kulu yok hepsi 40 tan sonra kelleşmiş

Clascoterone8

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 21 Mart 2026, 15:11:34 »
Dökülmenin başlangıcı sadece genetige baglı degil, bizim sülalede benim saçlarım 18 yaşında başladı incelmeye bizde 18 de başlayan tek bi allahın kulu yok hepsi 40 tan sonra kelleşmiş

Etrafimda oyle bazi ornekler var baba dayi abi hepsi kel.elemanin tek tel saci dokulmemis ilginc yani

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 21 Mart 2026, 18:53:01 »
Etrafimda oyle bazi ornekler var baba dayi abi hepsi kel.elemanin tek tel saci dokulmemis ilginc yani
uzak atalardan bile gelebiliyor bu gen

Rulbul

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 21 Mart 2026, 19:06:52 »
Peki proscarı sürekli kullanmaya devam ettiğimde etkisini görür müyüm illaki ve bu seboreik ne kadar devam edebilir, diyet harici  başka ne yapılabilir, diyeti sürekli uygulaması gerçekten zor. Ve bir de majistral kür kullanmaya tekrar başladığımda, fin+majistral ve dermastamp tekrar yeni çıkışlar sağlayamam mı sizce?

Şu anki durumumu korumak istiyorum sadece, gerçekten her geçen ay farkedilir şekilde seyrekleşme yaşıyorum, bundan 1-2 ay önceki hali bile farkettiriyor
« Son Düzenleme: 21 Mart 2026, 19:18:36 Gönderen: Rulbul »
  • Yaşınız 30

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 21 Mart 2026, 23:18:53 »
Peki proscarı sürekli kullanmaya devam ettiğimde etkisini görür müyüm illaki ve bu seboreik ne kadar devam edebilir, diyet harici  başka ne yapılabilir, diyeti sürekli uygulaması gerçekten zor. Ve bir de majistral kür kullanmaya tekrar başladığımda, fin+majistral ve dermastamp tekrar yeni çıkışlar sağlayamam mı sizce?

Şu anki durumumu korumak istiyorum sadece, gerçekten her geçen ay farkedilir şekilde seyrekleşme yaşıyorum, bundan 1-2 ay önceki hali bile farkettiriyor
sen proscarı 7 ay kullan asıl farkı o zaman görürsün

Rulbul

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 22 Mart 2026, 12:59:53 »
sen proscarı 7 ay kullan asıl farkı o zaman görürsün

Majistral kür kullanmaya başlamayı düşünüyorum tekrardan, majistralin minoxidile göre bıraktığındaki yarattığı eskiye dönme, dökülme etkisi minoxidil kadar olmuyor diye söyleniyor, gerçekten öyle mi peki? Önceki kullanımlarımda bıraktığımdaki etkiyi seboreikten dolayı tam anlayamamıştım
  • Yaşınız 30

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 22 Mart 2026, 15:08:13 »
Majistral kür kullanmaya başlamayı düşünüyorum tekrardan, majistralin minoxidile göre bıraktığındaki yarattığı eskiye dönme, dökülme etkisi minoxidil kadar olmuyor diye söyleniyor, gerçekten öyle mi peki? Önceki kullanımlarımda bıraktığımdaki etkiyi seboreikten dolayı tam anlayamamıştım
majistral genelde hormon baskılayıcıları içerir, minoxidil ayrı bişeydir ayrı bi moleküldür, bu molekülün davranışı öyledir kullandığın zaman kılları kalınlaştırır bıraktığın zaman eski haline geri döndürür, hormon baskılayıcılar saçlar üzerindeki yüksek hormon baskısını azaltır, saçların genetik dökülme olmadığı zamanki haline geri döndürür yavaş bi şekilde zamanla

Facebook Twitter Instagram