Gönderen Konu: CÜNEYT COŞKUN 4.850 GREFT - 31 YAŞ - 13.03.2026  (Okunma sayısı 909 defa)

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Selamlar herkese,

Yaklaşık 10 yılı aşkın süredir saç dökülmesi sorunuyla mücadele ediyorum. Yıllarca finasteride kullandım ve neredeyse denemediğim hiçbir yöntem kalmadı. Sonunda, artık son çare olarak saç ekimi yaptırmaya karar verdim.

Ben de herkes gibi uzun uzun araştırma yaptım, saç ektirmiş kişilerle görüştüm. Açıkçası piyasada bilinen firma ve uzmanlar dışında çok fazla güvenilir alternatif olduğunu düşünmüyorum. Bu süreçte Cüneyt Coşkun ve ekibinin de bu isimlerden biri olduğunu öğrendim ve kararımı verdim. Benim için tek kriter operasyonun bizzat uzman kişi tarafından yapılmasıydı. Maalesef çoğu klinikte böyle bir ekip seçme şansı olmadığını öğrendim ve ekimi doğrudan kendi ekibiyle birlikte yapması nedeniyle Cüneyt Coşkun kliniğini tercih ettim.

Yaklaşık 5 yıldır finasteride kullanmıyorum. Son 3 yıldır ise dökülmem aynı seviyede kaldı hatta durdu diyebilirim. Genetik olarak diğer aile bireylerinde de tepe ve ön bölgede dökülme olurken, yan ve arka bölgelerde herhangi bir sorun yaşanmıyor genelde. Buna güvenerek doğru zaman olduğunu düşünüp karar verdim.

Planlama:
Toplamda 4.850 greft planlandı (600’ü sakal bölgesinden). Tepe bölgesine yaklaşık 1.850, ön ve orta bölgeye ise 3.000 greft ekilmesi planlandı. Donör bölgede yeterli ikili ve üçlü greft olduğu söylendi.

Operasyon Öncesi:
Bu kısma çok detaylı girmeyi düşünmüyorum. Zaten Cüneyt Hoca ve ekibiyle ilgili forumda birçok olumlu deneyim bulabilirsiniz. Bende bizzat bu süreci deneyimledim, gerçekten aklıma takılan en ufak soru bırakmadılar. Her şeyi detaylı bir şekilde anlattılar.

Operasyon Anı:
Sedasyon yaptırdım ve kesinlikle herkese tavsiye ederim. Özellikle ilk 3-4 saat hiçbir şey hissetmedim. Sonrasında anestezinin etkisi azaldıkça ara ara ek anestezi yaptırma ihtiyacı duydum. Bunun dışında süreç gerçekten oldukça konforluydu ve beklediğimden çok daha rahattı diyebilirim. Sadece bazen canınız sıkılabiliyor beklemekten, uyuyabilirseniz güzel olabilir :)

Planlama ve ekim işlemleri bizzat Cüneyt Hoca ve ekibi tarafından yapıldı. Donör bölgeden alım işlemini Yağmur Hanım ve diğer ekip arkadaşları gerçekleştirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Operasyon Sonrası:
İlk gece uyumak çok konforlu olmuyor, bunu söyleyebilirim. Ancak sonraki günlerde ne bir ağrı ne de farklı bir sorun yaşadım. Beklediğimden çok daha hızlı toparlandım. Hatta ağrı kesici bile kullanma ihtiyacı duymadım. Sadece kaşıntı oluyor biraz ancak onu da bir şekilde idar ediyorsunuz zaten.

Süreç sonrasında kabuk dökme işlemini de bizzat Cüneyt Hoca gerçekleştirdi.

Özet:
Süreçten ve gösterilen ilgi alakadan çok memnunum. İşini bilen, profesyonel bir ekip oldukları çok net. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Umarım herkes doğru kararı vererek sürecini güzelce atlarır.

Not: Moderatörlere ve sitede emeği gecen herkese teşekkür ederim. Burası olmasa doğru kliniği bulup doğru kararı vermek gerçekten çok zor olurdu. Bu sebeple başka insanlarda faydalansın diye her ay fotoğraf eklemeyi planlıyorum.

Ben deneyimlediğim süreçten gerçekten memnun kaldım. Herkese de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Umarım sonuçta güzel olur.

Saygılar

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: CÜNEYT COŞKUN 4.850 GREFT - 31 YAŞ - 13.03.2026
« Yanıtla #1 : 26 Mart 2026, 23:47:55 »
Ekim Öncesi

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 26 Mart 2026, 23:48:32 »
Ekim öncesi donör bölge

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 26 Mart 2026, 23:51:54 »
Operasyon sonrası 1. Gün

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 26 Mart 2026, 23:53:14 »
Kabuk dökümü sonrası (12. Gün)

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 27 Mart 2026, 00:56:53 »
Fin kullandığın dönemde bir yan etki gördün mü?

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 27 Mart 2026, 01:06:36 »
Fin kullandığın dönemde bir yan etki gördün mü?

6 sene kullandım. İlk 2 sene yan etki görmedim diyebilirim. Kullanırken saçlar inanılmaz iyiydi tabi.

Ancak sonrasında bırakmaya karar verdim ( yan etkilerinden bazılarını hissettiğimi düşünüp bırakmayı denemek istedim ) ancak gördüğüm yan etkiyi bırakınca daha iyi anladım. DHT hormonu azlığı yalnızca cinsel fonksiyonlar değil (bence en basit ve az yan etkisi bu olabilir), beyinde psikolojik (kaygı bozukluğu, depresyon ve beyin sisi gibi) farklı sorunları tetikliyor. Bıraktıktan sonra kullandığım yıllar için pişman oldum diyebilirim. Yaşarken anlamıyor insan :)

Düzenli DHT seviyesi ve detaylı kan testiyle kullanıldığında belki daha farklı olabilir ancak sonuç olarak kandaki DHT seviyesini %70 azaltıyor. Cinsellik konusu bence çok sorun değil ancak kaygı bozukluğu, depresif ruh hali ve beyin sisi ciddi bir problem. Hayatı insana zehir ediyor ve bunu kullanırken farketmiyorsun genelde. Eğer daha önce kullanmadıysan kullanmanı tavsiye etmem. Eninde sonunda saç problemini çözmek istiyorsan ektirmek zorundasın maalesef. O ilaçlar hayat boyu kullanılacak ilaçlar değil.

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 27 Mart 2026, 10:44:03 »
Ektirmek de çözüm değil ki saç dökülmesine. Dökülme devam ediyor ektirdikten sonra da. Mesala çok fazla kendi saçın varmış inşallah onlar dökülmeye devam etmez.

Hangisinin daha çok psoikolojik sorun yarattığına bakması lazım bence kullanan birinin, saçının dökülmesi mi daha çok rahatsız ediyor yoksa fin mi.

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 27 Mart 2026, 11:06:41 »
Ektirmek de çözüm değil ki saç dökülmesine. Dökülme devam ediyor ektirdikten sonra da. Mesala çok fazla kendi saçın varmış inşallah onlar dökülmeye devam etmez.

Hangisinin daha çok psoikolojik sorun yarattığına bakması lazım bence kullanan birinin, saçının dökülmesi mi daha çok rahatsız ediyor yoksa fin mi.

Evet haklısın. Fin kullanırken ilk bir kaç sene saç sorunu ortadan kalktığı için çok çok iyi hissediyor insan kendini. Ancak sonrasında yaşanan ciddi yan etkilerden ötürü, saçın olsa da psikolojik anlamda olumlu bir gidişat olmuyor (en azından benim yaşadığım deneyim bu şekildeydi. Ayrıca haftada 3 defa kullanmayı, doz azaltmayı vs. yaklaşık 1 sene denedim, bir fark olmadı yan etki açısından)

Eğer günün sonunda norwood 7 seviyesine gelecek bir saç dökülmesi varsa (olmadığını varsayarak bunları söylüyorum) saç ektirmekte çözüm değil çünkü var olan saçlar gidince yine aynı görüntü olacak. Donör bölge güçlü olduğu sürece 2-3 defa ekim gerekecektir. Ancak norwood 4-5 seviyesinde kalmış bir dökülme varsa ektirmek daha mantıklı. Tabi bunun bir garantisi yok, genetik olduğu için aile bireylerine ve gidişata bakarak karar verilebilir diye düşünüyorum.

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 27 Mart 2026, 13:53:24 »
Haklı bir bakış açısı. Zaten bilmeniz gerekenleri biliyorsunuz ve buna göre karar almışsınız umarıö başarılı sonuçlar gelir.

mustafa buğa

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 27 Mart 2026, 14:15:19 »
aynı gün işlemleri gerçekleştirmişiz demek ki siz öğlen falan geldiniz.. sizi de takibe alıyorum umarım başarılı bir sonuç alırsınız. 

Kairon

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 27 Mart 2026, 14:23:03 »
Detaylı anlatım için teşekkürler hayırlı olsun kardeşim

ngdnhstms483034

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 27 Mart 2026, 14:23:59 »
aynı gün işlemleri gerçekleştirmişiz demek ki siz öğlen falan geldiniz.. sizi de takibe alıyorum umarım başarılı bir sonuç alırsınız.

Evet öğlen 12 gibi geldim, akşam 8-9 gibi operasyon tamamlanmıştı. Teşekkür ederim, umarım siz de başarılı bir sonuç alırsınız

corrik

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 27 Mart 2026, 21:13:52 »
çok iyi anlatmışsınız finasteridi , kendim 10 senedir kullanıyorum 1,5 sene bıraktığım bir dönem olmuştu tam olarak katılıyorum anlattıklarınıza ancak bıraktığım sürede zaman içerisinde meydana gelen saçımdaki incelme, oluşan görüntü ve bunun psikolojik etkisi beni finasteridin bu yan etkilerini göze alarak kullanmaya geri itti. İnsanlar cinsel yan etkilerden çekiniyor haklı olarak ancak asıl korkmaları gereken uzun vadede yaşayacakları beyne ve ruh haline olan etkileri . Ki bir çok insan bunu fark edip gözlemleyemiyor bile halbuki alfa5 enzimini biraz araştırırlarsa ne demek istediğimi anlayacaklardır. Günün sonunda saçsızlığın vereceği psikolojik etki benim üzerimde daha büyük bir yıkıntıya yol açıyor ve kullanıyorum. İki ucu b*klu değnek yani . Saç ekiminiz gayet güzel görünüyor, umarım güzel sonuç alırsınız ancak yaşınızı bilmemekle birlikte ekilen saçlarınızda belli bir süre sonra(2-4 sene) dht sebebiyle dökülebilir belki çok küçük doz 0,50 mg vs düşünebilirsiniz.

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 27 Mart 2026, 21:39:29 »
çok iyi anlatmışsınız finasteridi , kendim 10 senedir kullanıyorum 1,5 sene bıraktığım bir dönem olmuştu tam olarak katılıyorum anlattıklarınıza ancak bıraktığım sürede zaman içerisinde meydana gelen saçımdaki incelme, oluşan görüntü ve bunun psikolojik etkisi beni finasteridin bu yan etkilerini göze alarak kullanmaya geri itti. İnsanlar cinsel yan etkilerden çekiniyor haklı olarak ancak asıl korkmaları gereken uzun vadede yaşayacakları beyne ve ruh haline olan etkileri . Ki bir çok insan bunu fark edip gözlemleyemiyor bile halbuki alfa5 enzimini biraz araştırırlarsa ne demek istediğimi anlayacaklardır. Günün sonunda saçsızlığın vereceği psikolojik etki benim üzerimde daha büyük bir yıkıntıya yol açıyor ve kullanıyorum. İki ucu b*klu değnek yani . Saç ekiminiz gayet güzel görünüyor, umarım güzel sonuç alırsınız ancak yaşınızı bilmemekle birlikte ekilen saçlarınızda belli bir süre sonra(2-4 sene) dht sebebiyle dökülebilir belki çok küçük doz 0,50 mg vs düşünebilirsiniz.

Hocam dediğiniz sonuna kadar doğru. Reddit'de bir çok kişi dediğiniz tarz yorumlar yapıyor. Çoğunun mantığı kelliğin yarattığı psikolojik sorunlar fin'inkinden büyük. Libido konusunda da kel kalınca libidom olsa ne olacak diyor.
Bir geçiş dönemi olarak düşünmek gerekir. Hayatını biriyle birleştirirsin çoluk çocuğa karışırsın işini kurar paranı kazanırsın sonra eşine danışarak bırakma kararı alırsın. Bir çok kişi var böyle. Hayat zaten yaşlandıkça iki tarafı da çökertiyor.

Facebook Twitter Instagram