Selamlar herkese,
Yaklaşık 10 yılı aşkın süredir saç dökülmesi sorunuyla mücadele ediyorum. Yıllarca finasteride kullandım ve neredeyse denemediğim hiçbir yöntem kalmadı. Sonunda, artık son çare olarak saç ekimi yaptırmaya karar verdim.
Ben de herkes gibi uzun uzun araştırma yaptım, saç ektirmiş kişilerle görüştüm. Açıkçası piyasada bilinen firma ve uzmanlar dışında çok fazla güvenilir alternatif olduğunu düşünmüyorum. Bu süreçte Cüneyt Coşkun ve ekibinin de bu isimlerden biri olduğunu öğrendim ve kararımı verdim. Benim için tek kriter operasyonun bizzat uzman kişi tarafından yapılmasıydı. Maalesef çoğu klinikte böyle bir ekip seçme şansı olmadığını öğrendim ve ekimi doğrudan kendi ekibiyle birlikte yapması nedeniyle Cüneyt Coşkun kliniğini tercih ettim.
Yaklaşık 5 yıldır finasteride kullanmıyorum. Son 3 yıldır ise dökülmem aynı seviyede kaldı hatta durdu diyebilirim. Genetik olarak diğer aile bireylerinde de tepe ve ön bölgede dökülme olurken, yan ve arka bölgelerde herhangi bir sorun yaşanmıyor genelde. Buna güvenerek doğru zaman olduğunu düşünüp karar verdim.
Planlama:Toplamda 4.850 greft planlandı (600’ü sakal bölgesinden). Tepe bölgesine yaklaşık 1.850, ön ve orta bölgeye ise 3.000 greft ekilmesi planlandı. Donör bölgede yeterli ikili ve üçlü greft olduğu söylendi.
Operasyon Öncesi:
Bu kısma çok detaylı girmeyi düşünmüyorum. Zaten Cüneyt Hoca ve ekibiyle ilgili forumda birçok olumlu deneyim bulabilirsiniz. Bende bizzat bu süreci deneyimledim, gerçekten aklıma takılan en ufak soru bırakmadılar. Her şeyi detaylı bir şekilde anlattılar.
Operasyon Anı:
Sedasyon yaptırdım ve kesinlikle herkese tavsiye ederim. Özellikle ilk 3-4 saat hiçbir şey hissetmedim. Sonrasında anestezinin etkisi azaldıkça ara ara ek anestezi yaptırma ihtiyacı duydum. Bunun dışında süreç gerçekten oldukça konforluydu ve beklediğimden çok daha rahattı diyebilirim. Sadece bazen canınız sıkılabiliyor beklemekten, uyuyabilirseniz güzel olabilir

Planlama ve ekim işlemleri bizzat Cüneyt Hoca ve ekibi tarafından yapıldı. Donör bölgeden alım işlemini Yağmur Hanım ve diğer ekip arkadaşları gerçekleştirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Operasyon Sonrası:
İlk gece uyumak çok konforlu olmuyor, bunu söyleyebilirim. Ancak sonraki günlerde ne bir ağrı ne de farklı bir sorun yaşadım. Beklediğimden çok daha hızlı toparlandım. Hatta ağrı kesici bile kullanma ihtiyacı duymadım. Sadece kaşıntı oluyor biraz ancak onu da bir şekilde idar ediyorsunuz zaten.
Süreç sonrasında kabuk dökme işlemini de bizzat Cüneyt Hoca gerçekleştirdi.
Özet:
Süreçten ve gösterilen ilgi alakadan çok memnunum. İşini bilen, profesyonel bir ekip oldukları çok net. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Umarım herkes doğru kararı vererek sürecini güzelce atlarır.
Not: Moderatörlere ve sitede emeği gecen herkese teşekkür ederim. Burası olmasa doğru kliniği bulup doğru kararı vermek gerçekten çok zor olurdu. Bu sebeple başka insanlarda faydalansın diye her ay fotoğraf eklemeyi planlıyorum.
Ben deneyimlediğim süreçten gerçekten memnun kaldım. Herkese de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Umarım sonuçta güzel olur.
Saygılar