Gönderen Konu: LIFEHAIRANKARA Þahin Bey 4200 greft 13 EYLÜL 2018  (Okunma sayýsý 19590 defa)

samo

• Full Member
  • Ýleti: 166
  • Saç ekimi sonuçlarý
LIFEHAIRANKARA Þahin Bey 4200 greft 13 EYLÜL 2018
« : 16 Eylül 2018, 16:21:18 »
Arkadaþlar merhaba;

Öncelikle sacekimisonuclari.com forumunu oluþturan kiþilere ve burada insanlara yardýmcý olmak adýna sürecini paylaþan arkadaþlara çok teþekkür ederim. Forum sayesinde seçim yapýp LifeHairAnkara Þahin beyi tercih ettim.

Foruma borçlandýðýmý düþündüðüm için sürecimi paylaþmak istiyorum. Umarým faydalý olabilirim ve umarým sunucum güzel olur.

Yaþ              : 33

Greft            : 4200

Meslek           : Makine Mühendisi

Yaþadýðým þehir  : izmir

Sigara kullanýmý : Günlük 1,5 paket winston light

Alkol kullanýmý  : Yok

Finasteride vs.  : Kullanmadým

Donör kapasitesi : 7500 greft ( Þahin beyin yorumu )

HAZIRLIK VE 3 GÜNLÜK EKÝM SÜRECÝ:

*Kararýmý verdikten ve Þahin beyle fotoðraflar üzerine konuþtuktan sonra  13 eylül için gün aldým.

*Seyahat yastýðý ve climacool þapka aldým.

*Forumu okurken gördüðüm (HÝNTELL in önerisi- teþekkürler kendisine) sigara önerisini uyguladým. winston one- günlük 12-15 adet kullanmaya baþladým ve 1 haftada alýþtým. Benim de önerimdir býrakamayanlar için müthiþ çözüm 1 hafta direnin.

*Günde 3-4 bardak Dimes %100 Nar suyu içmeye baþladým. Çekirdekleriyle beraber sýkýldýðý için tadý iyi deðil ama yararlý olan bu.( Nara alerjisi olanlar;
çok hassas midesi olanlar ve düþük tansiyonu olanlar temkinli olsun.Ayrýca aç karnýna içmeyin). Kullanma sebebim kalp damar saðlýðý için mucizevi birþey olmasý. Damar çeperlerini geniþleterek kan akýþýný düzenlemesi. Ben fayda görüyorum genel saðlýk açýsýndan da.

*Ankara'da ekim merkezine 50-60 metre  yakýnlýkta olan Alba Otelde 3 gün için rezervasyon yaptýrdým.  (Þahin beyi tercih edecekler için : Günlük 190 TL. Sadece sabah kahvaltýsý var. Artý 100 TL civarý otelde yemek masrafýnýz olacaktýr.)

*Bir gün önceden otele giriþ yaptým.

*13 eylül günü sabah 7 de kalktým ve iyi bir kahvaltý yaptým. Kahvaltý önemli kan þekeri düþecek saðlam gidin.

*Saat 8 de Þahin beyle Özkaya Týp Merkezinde görüþtük, planlamayý gercekleþtirdik,týraþ oldum ve operasyon baþladý.

*ilk olarak Þahin bey anestezi ve adrenalin iþlemlerini yaptý. En çok kortuðum þeydi ama boþuna korkmuþum. Az acýdý. Kiþisel birþey de olabilir ama ben rahat geçirdim dayanýlabilecek bir yanma sadece.

*Sonrasýnda Þahin bey kanallarý açtý, ardýndan kök alýmý için mikromotor kullanýmýný Þahin bey, toplama iþlemini hemþire haným gercekleþtirdi.

*Kökler alýndýktan sonra yemek arasý verdik.

*Ardýndan açýlan kanallara kök yerleþtirme iþlemlerini 3 hemþire haným gerçekleþtirdi. Her biri oldukça tecrubeliydi. 3 saat civarý süren bu iþlem hanýmlarýn pozitif enerjileri dolayýsýyla oldukça keyifliydi. (Hepsinin adýný hatýrlayamadýðým için hiçbirini yazmýyorum:) )

*Operasyon bitti ve hemen karþýdaki eczaneden reçetemdeki ilaçlarýmý aldým(200 TL). Dextrocin,aspirin,xpecia,sebamed,bepanthol,Arvales,macrol. Arvales benim istediðim bi aðrý kesiciydi. macrol ise penisilin alerjim olduðu için kulladýðým antibiyotik.

*Otele giriþ yaptým. Çok fazla aðrým olmadý genel olarak rahat gecirdim. 2 günde toplam 6 tane arvales içtim.

*Seyahat yastýðý + sað ve sol kolumun altýna yastýk koyarak  ilk gece ve ikinci gece 6'þar saat uyudum. Saða sola dönmeyi bu þekilde engellemeye çalýþtým. Sorunsuz geçti.

*Protein aðýrlýklý beslenme doku iyileþmesinde önemli olduðu için, otelde kahvaltý hariç bütün öðünlerimde et yedim.

*15 eylülde ilk yýkama yapýldý ve Ýzmir'e döndüm.

*Bütün süreçte tek baþýmaydým yanýma kimseyi almadým.

EKÝM YERÝ SEÇME SÜRECÝM:

1- GOOGLE da izmir saç ekimi yazýp clinichair a doðru ilerlerken, ekþisözlükte "saç ektirmek" baþlýðýnda forumu öneren bir arkadaþý görmemle gözlerim açýldý. Ayný zamanda öneren kiþi de forumda sürecini paylaþmýþ.Forum nicki "Berko" olan arkadaþa teþekkür ederim.

2- Donör,mikromotor,manuel alým , düþük devir, nekroz , greft , planlama gibi birçok ve benim için yeni terimleri öðrendikten sonra nelerin en önemli olduðunu mantýksal açýdan temelledirmeye çalýþtým. Çünkü telafisi olmayabilirdi.

a)Donör kullanýmý homojen ve 2.ekime imkan saðlayacak þekilde kullanýlmalý (kötü kullanýlýp baþarýlý olunan yerler olsa bile çok riskli kötü piyango bana vurabilirdi)

b)Manuel alým veya mikromotor önemli bir fark görmedim. Tek dikkat ettiðim konu düþük devir ve keskinlikti. Buna talaþlý imalatla illgilenen bir mühendis olarak yaklaþtým. Kökler, yüksek devir ve/veya kör uçlarýn diplerde oluþturduðu sürtünmeye baðlý yüksek sýcaklýk artýþý sebebiyle ölebilir. Ben daha düþük devirle metali kesebilecekken yüksek devirle kesmeye çalýþtýðýmda matkap ucu veya parmak freze yanar.(veya kör olduðunda) Kesmeye çalýþtýðým metali bozar.
Bunun gibi birþey. yüksek devir 5 saat ,  düþük devir 8 saat . Yüksek devir daha çok operasyon imkaný daha çok para da diyebiliriz. Manuel de böyle bir sorun hiç yok ve çok risksiz-yavaþ-pahalý sadece. Mikromotor kullanýmý usta iþi, kullanan gercekten iyi usta olmalý, kesme kalitesini hissetmeli ýsýnmadan yakmadan kestiðini bilmeli...

3- Nekroz ile ilgili kurduðum iliþki daha cok operasyonu yapan ekiple ilgili oldu o tarz vakalarý olanlarý hemen eledim belki yanlýþ ama eledim.

4- Kanal açma ve kök alma iþlemlerini tercih edeceðimiz kiþinin yapýp yapmadýðýný sorguladým. Operasyon günü yoðunluk sebep gösterilerek sürpriz  baþka biri kanal açmamalý kök almamalý diye düþündüm.

5- Herhangi bir olumsuzluk durumunda müdahale gerekebileceði için operasyonun hastane ortamýnda olmasý gerektiðine karar verdim.

6- Bu operasyonun yapacak kiþideki özellikleri sadece doktor olmasýnýn yetmeyeceði estetik - elbecerisi yeteneði - sabýr - empati - müþteri deðil hasta - gibi özelliklerinin de olasý gerektiðini düþündüm. Daha da sayýlabilir. Bunu düþünmemdeki temel sebep çalýþtýðým sektördür. Ben omurga cerrahisine implant tasarlayýp üretimlerini gercekleþtiriyorum. Beyin cerrahlarý ile bayinin teknisyenleri ameliyatlara genelde beraber girerler. Bazýlarýnýn çok riskli olan bu açýk ameliyatý doktordan daha iyi yapabilecek seviyede olduklarýný bildiðimden düþüncem böyle oldu. Saç ekimi daha az riskli diyebiliriz hasta saðlýðý açýsýndan.

7-Baktýðým sonuçlar ve kriterlerim eþliðinde Koray hacayý isterdim ama açýkçasý bütçem yeterli deðildi.

8- Þahin bey dikkatimi çekti

a)Hiç olumsuz vakasý yoktu forumda
b)Donör alanlarý çok temizdi ve homojendi.
c)Kanal ve kök alýmýný kendisi yapýyordu.
d)Anestezi teknikeriydi
e)Hastane ortamýnda operasyon yapýyordu.
f)Vertexe ve diðer yerlere yön vermesi bence iyi idi.
g)Benim için en önemli iki tanesinden 1.si forumda gördüðüm süreçte kendisi ekimci olan bi arkadaþýn kardeþini Þahin beye yönlendirmesiydi. Kardeþini seviyodur heralde dedim.
h)Benim için en önemli diðeri de ekim yaptýrmýþ ve empati kurabilir olmasýydý.
Ý)Ýþini severek,özenerek, teknik bir þekilde yaptýðýný hissettim.
J)Devir, mikromotor, manuel, keskin uçlar ayný fikirdeydik.

Þahin Bey de yaptýrmaya karar verdim.

PLANLAMA SÜRECÝ:

Planlama yaparken vertexi çok taktýðýmý söyledim kendisine, fakat Þahin beyin yönlendirmesi ve planlamasý daha mantýklý geldi. Ön bölgeye yoðun çalýþmayý sonrasýnda gerekirse 2.ekimi önerdi. Böylece kayýp olsa bile eskiye göre daha
yoðun vertex 2. ekimle daha baþarýlý olacaktý. Ayrýca ön bölge yoðun olacaðý için ekim daha anlamlý olacaktý. Þahin Beyin planlamasýný kabul ettim.

OPERASYON SONRASI ALDIÐIM BAZI BÝLGÝLER:

1) 0,8 mm býçak kullanýlýyor ve her hasta için deðiþtiriliyor.
2) Olabildiðince az adranalin kullanýlýyor çalýþma zorluðu oluþturup süreyi uzatsa da hasta için olumlu oluyor.
3) Sigara tabi ki önermiyor fakat 1 hafta önce býrakýlan sigaranýn yarattýðý stres daha zararlý o yüzden 5-6 tane içebilirsin diyor.
4) punch markasý söyledi fakat adýný unuttum önemini vurguladý...

Þahsi önerim: Aslýnda istediðiniz  yer farklý þehirlerde diye gitmeye üþenirseniz kötü bir sonuç neticesinde Almanyaya bile gidebilecek enerjiyi içinizde bulursunuz. Ata sözü gibi oldu:)

iþallah sonucum iyi olur.
iþallah yardýmým dokunmuþ olur.

Bazý yanlýþ bilgiler vermiþ isem eðer arkadaþlarý yanlýþ yönlendirmemek adýna uyarýda bulunursanýz ve deðerlendirme yaparsanýz memnun olurum.

samo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçlarý
Ynt: LIFEHAIRANKARA Þahin Bey 4200 greft 13 EYLÜL 2018
« Yanýtla #1 : 16 Eylül 2018, 16:23:32 »
devam

samo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #2 : 16 Eylül 2018, 16:24:43 »
devam2

samo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #3 : 16 Eylül 2018, 16:25:28 »
devam 3

Curtis

• Full Member
  • Ýleti: 101
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #4 : 16 Eylül 2018, 19:07:21 »
Çok bilgilendirici bir yazý olmuþ teþekkürler.  Bence güzel bir planlama olmuþ . Insallah memnun kalýrsýnýz.  Ekimden sonra dönerken kafanýzý kapatacak birþey kullandinizmi bone gibi.  Bende 16 ekime gün aldým ancak dönüþ yolunda kafamý nasýl kapaticam diye düþünüyorum.

komsermesutgüneri

• Sr. Member
  • Ýleti: 410
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #5 : 16 Eylül 2018, 19:24:04 »
Ekiminiz hayýrlý olsun planlama iyi duruyor, detaylý yazý için teþekkürler. Özellikle vertex bölgesindeki sürecin takibinde olacaðým :) Düzenli paylaþým yaparsýn umarým bol sabýrlý günler :)

Rsnkl

• Hero Member
  • Ýleti: 764
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #6 : 16 Eylül 2018, 19:32:37 »
Hayýrlý olsun

samo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #7 : 16 Eylül 2018, 19:36:32 »
Çok bilgilendirici bir yazý olmuþ teþekkürler.  Bence güzel bir planlama olmuþ . Insallah memnun kalýrsýnýz.  Ekimden sonra dönerken kafanýzý kapatacak birþey kullandinizmi bone gibi.  Bende 16 ekime gün aldým ancak dönüþ yolunda kafamý nasýl kapaticam diye düþünüyorum.

Ýyi dileklerin için teþekkür ederim. Dönüþte kafamý kapatmadým. Bana yol boyunca bakan insanlarý hayatýmda bir daha hiç görmeyeceðimi düþündüm ve rahatladým. Bence zaten zor bir karar almýþken insanlarý düþünmeye deðmez rahat ol derim. Bunu yapýnca özgüven de artýyo. Umarým senin de istediðin gibi olur ve memnun kalýrsýn.

alfonzomontana

• Jr. Member
  • **
  • Ýleti: 80
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #8 : 16 Eylül 2018, 19:55:38 »
Detaylý bilgi için teþekkürler umarýz gönlünüzdeki saçlara kavuþursunuz

Radament

• Sr. Member
  • Ýleti: 428
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #9 : 16 Eylül 2018, 20:07:30 »
Maþallah, hayýrlý olsun. Bol sabýrlar.

kelboy

• Sr. Member
  • Ýleti: 278
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #10 : 16 Eylül 2018, 20:25:43 »
Gayet güzel bilgilendirici bir paylaþým olmuþ bunun için teþekkürler.dikkat ediyorumda yabancý forumlarda genelde paylaþýmlar bu tarz uzun bilgilendirici ve detaylý yazýlarla baþlýyor ama bizde iki kelime  karalanýp  direkt fotoðraflarla baþlanýyor.bu tarz paylaþýmlarýn çoðalmasý  foruma kalite getirir umarým paylaþým yapacak diðer arkadaþlarýmýzada örnek teþkil eder.
Ekiminiz hayýrlý olsun bu arada umarým hayal ettiðiniz saçlara kavuþursunuz.

melanin

• Hero Member
  • Ýleti: 628
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #11 : 16 Eylül 2018, 20:43:30 »
hayýrlý olsun kardes yarýn bende sahýn hocaya ektircem heyecan basladý endede

samo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #12 : 16 Eylül 2018, 20:49:49 »
Gayet güzel bilgilendirici bir paylaþým olmuþ bunun için teþekkürler.dikkat ediyorumda yabancý forumlarda genelde paylaþýmlar bu tarz uzun bilgilendirici ve detaylý yazýlarla baþlýyor ama bizde iki kelime  karalanýp  direkt fotoðraflarla baþlanýyor.bu tarz paylaþýmlarýn çoðalmasý  foruma kalite getirir umarým paylaþým yapacak diðer arkadaþlarýmýzada örnek teþkil eder.
Ekiminiz hayýrlý olsun bu arada umarým hayal ettiðiniz saçlara kavuþursunuz.

Teþekkürler , umarým faydalý olur.

samo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #13 : 16 Eylül 2018, 20:53:10 »
hayýrlý olsun kardes yarýn bende sahýn hocaya ektircem heyecan basladý endede

Ýþallah istediðin gibi olur. Heyecanýn operasyonun ilk yarým saati geçecek merak etme. Hemen alýþýyosun nasýl olcak acaba heyecaný baþlýyo.

samo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçlarý
« Yanýtla #14 : 16 Eylül 2018, 20:55:16 »
Ekiminiz hayýrlý olsun planlama iyi duruyor, detaylý yazý için teþekkürler. Özellikle vertex bölgesindeki sürecin takibinde olacaðým :) Düzenli paylaþým yaparsýn umarým bol sabýrlý günler :)

Düzenli paylaþým yaparak foruma borcumu ödemeyi düþünüyorum  :) teþekkür ederim.

Facebook Twitter Instagram