''Cümleten selamün aleyküm kellik hastalığına yakalanan aziz kardeşlerim bende saç ekimimi yaptırmış bulunmaktayım başta forum kurucusu hintel bey olmak üzere yorumları ile bizleri merdiven altı Ekim merkezlerinden koruyan ve ekim sürecini bizlerle sürekli paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.insallah Allah ömür verdiği sürece 1 yıl boyunca burada sizlerle saç çıkış sürecimi paylaşmaya çalışacağım.3 gün önce ekim yapıldı Asuman hanım saç cizgimi çizdi ben herşeyi kendisine bıraktım açıkçası uyuştururken yapılan iğneler çok canımı acıttı Enes bey melike hanım Gülcan hanım birlikte greft alımını yaptılar saçlarım dalgalı uzayınca kıvırcık olduğu için çok zor olduğunu söyledi Enes bey hafta bende bir saat sonra başlayan diğer hastadan bir saat sonra bitti alım işlemi yemek arası verildikten sonra Asuman hanım diğer hastanın kanalını açtı saat 3,20 gibi bana kanal acımına başladı 1 saatten fazla bu sürmüştür tahminen sonrasında Asuman hanım Enes bey ve Gülcan hanım ekime başladılar bir süre sonra diğer hastaya gitti Asuman hanım bir saat sonra tekrar geldi ekim bitinceye kadar ekim yaptı 2 saat falan yapmıştır tahminimce planlamayı da kendisi yaptı önlere ve orta kısma yoğun arkaya doğru homojen bir ekim yaptı,bu vesileyle kendisine ve ekim ekibine çok teşekkür ediyorum ben gönül rahatlığıyla herkese asuma hanımı tavsiye ediyorum''
Bu ilk mesaja bakaıyorum, bir de bu güne... 34 gün önce saç ektirdim, henüz hiç kimseye ekim yaptırdığım merkezi tavsiye etmedim, ig veya benzer ortamlarda etiketledim bile. Gerçek ve ciddi bir sonuç alana kadar da, teşekkür bile etmeyi düşünmüyorum. Sonuç olarak bu iş bir taraf için ticari bir faaliyet. Ha, 6 ay, 1 sene sonra sonuç çok hoşuma gider, gerekirse verdiğim ücret kadar daha veririm teşekkür etmek için. Ama yine kimseye tavsiye etmem, isteyen benim sonucuma bakar, gider görüşür, kendi karar verir. Sonuç olarak bu işin yarısı ekimcinin başarı ise, diğer yarısı da ekim yaptıranın bünyesi, vücut veya hormon yapısı ile alakalı.
Tamam, sadece ücretine bakarak rastgele bir yere gitmeyelim, ama sırf adı var diye, sırf forumlarda en çok mesaj onların konusu yazılıyor diye de her ekim merkezine koşmayalım. Bence bu konuda en iyi referans, bizzat yaptıran kişiler ile görüşüp fikir edinmek. Referanslarında, sizinle, yaşı aynı mı, saç yapısı benzer mi, yaşam tarzı benzer mi iyi analiz etmek gerekiyor.
Saçlarına gelince, uzman değil bir kel(di)m, bence dökülen ekilenler değil, senin kendi saç dökülme hızın henüz düşmemiş, özellikle genç yaşta ekim düşünen arkadaşlar bunu göz ardı etmemeli. Ben 45 yaşındayım, 5-6 sene öncesine kadar dökülme hızım bugün kinin en az %50-60 daha fazlasıydı. İkinci hata ise bence bu kadar geniş alana, tek seferde 4500 greftin yeterli olacağının düşünülmesi. Benim ön açıklığım seninkinden fazla idi, verteks nispeten senden daha iyiyken, bana ekilen 4500 greftin, benim veteksimi yeterince kapatmayacağını biliyorum, ekimcim de biliyor ve söylüyor.
Umarım ilerleyen süreçte tekrar canlandırısın saçları.