Gönderen Konu: 19 - Finasterid başlayıp başlamama ikilemindeyim.  (Okunma sayısı 816 defa)

asa1213

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
19 - Finasterid başlayıp başlamama ikilemindeyim.
« : 16 Aralık 2024, 13:18:05 »
Merhaba sevgili forum üyeleri, öncelikle zamanını ayıran herkes için teşekkür ederim. Size sürecimi anlatmakla başlamak istiyorum. Öncelikle benim saçlarım 16-17 yaşımdan itibaren yanlardan değil fakat tepe bölgemden incelerek seyrekleşiyor. Saçlarımın çok yağlı olduğunu duştan hemen sonra bile yağlandığını da söylemem gerek. 17 yaşımda özel bir hastanede bir dermatologa danıştım ve bana minoxidil, günde 2 aga-e tablet, mezoterapi ve prp önerdi. Minoxidili günde iki fıs değil sadece akşamları kullanıyor ve hafta sonları hiç kullanmamı söylediği için onun direktiflerini uyguluyor bana yavaş yavaş minoxidili bırakıp şok dökülmesi yaşamayacağımı söylüyordu. Böyle böyle sanırım 8-9 ay geçti. Etkisini görüp görmediğimi sorarsanız ben etkisini gördüğümü düşünüyordum ama açıklıklarım tam kapanmamıştı. 8-9 ay geçtiğinde ise kafamda seboreik dermatit problemi çıktığından dolayı bırakmak zorunda kaldım. İşin en kötü tarafı ise bana bakan doktorun hastaneden ayrılması oldu ve 1 yıl tamamen sürecimi aksatmamla sonuçlandı. Saç dökülmem arttı ve tepe bölgem daha fazla seyrekleşti. Yakın bir zamanda Prof. Dr. bir dermatoloğa başvurdum ve bana tek çözümün Finasterid olduğunu haftada 3 kere kullanacağımı kullanman itibari ile 1. yıl %10 2. yılda %20-25 civarlarında saçımın artacağını söyledi. Yağlanmam ve aknelerim için Zoretanin önerdi. İki ilacında yan etkileri insanı korkuya sürüklüyor.  Bende (sanırım) yapmaman gereken bir şey yaparak Finasterid denen ilacı araştırmaya başladım. Redditlerde gezdim, forumlarda gezdim, youtube videolarında gezdim. Kimisi yan etki sıklığını %30 derken kimisi ise sadece %1 diyor. Yan etkilerinde ise araştırmalarıma göre sadece cinsel yan etkileri değil. Jinekomasti, kadın tipi yağlanma, kas ağrıları, intihar, depresyon(ben zaten depresyondayım ;D), meme kanseri gibi gibi şeyler okudum. Şu anda çok büyük ikilemdeyim ve  beni en iyi siz anlarsınız sevgili duygudaşlarım. Vaktini ayıran herkes için tekrardan çok teşekkür ederim. İyi forumlar.

https://www.upload.ee/image/17518807/1000018636.jpg

https://www.upload.ee/image/17518809/1000018639.jpg

asa1213

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 19 - Finasterid başlayıp başlamama ikilemindeyim.
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2024, 13:20:02 »
Çok fazla dışarı çıkan birisi değilim ekstradan D3 vitamini eksikliğinden dolayıda saçlarımın çok zayıfladığını düşünüyorum.

Gyokores

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2024, 16:24:02 »
kullan dostum bence ben 18 yaşındayım şakaklarım açık var olanı korumak lazım

hope1

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2024, 16:56:14 »
Finasteride ve dutasteride in yan etkileri yapılan bilimsel çalışmalara göre %2-3 civarıdır %30 falan değildir. Doktorunzun tavsiyelerine uyun, kulaktan dolma bilgileri boşverin.

Gyokores

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2024, 16:57:24 »
gönderime bakabilir misin

asa1213

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2024, 18:25:22 »
kullan dostum bence ben 18 yaşındayım şakaklarım açık var olanı korumak lazım

gönderime bakabilir misin

Yorumun için teşekkürler takipteyim.

asa1213

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 16 Aralık 2024, 18:38:05 »
Finasteride ve dutasteride in yan etkileri yapılan bilimsel çalışmalara göre %2-3 civarıdır %30 falan değildir. Doktorunzun tavsiyelerine uyun, kulaktan dolma bilgileri boşverin.

Merhabalar, yorumun için teşekkür ederim. Finasterid hakkında birçok efsane olduğu doğru benimde finasterid ile ilk tanışmam ne yazık ki Finasterid Syndrome subredditi olduğu için baya tırstım :D %30 olarak bahsettiğim video şu :
Cinsel işlev bozuklukları hakkında sanırım %30 diyordu. Bir başka çekincem ise ergenlik çağımın bitip bitmediğini bilmemek yüz vücut yaşlı gösteriyor sivilceler duruyor ama ses olarak biraz ince.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2024, 11:33:49 »
Hocam ergenlik bitmeden önce DHT bloklamak sıkıntı yaratır örneğin DHT'nin ergenlik döneminde 15'den fazla görevi var bunların en başında penis kalınlığı, uzunluğu, ses kalınlığı, kas gelişimi, beyinde duygu durum değişimlerini takip eden sinirler gibi. Saçı kurtarmak isterken bu saydıklarımın eksikliğini yaşamak veya daha tamamlanmadan yarım bırakmak sizi saçtan daha çok depresyona ve bunalıma sürükler. Forumda neredeyse 2 yıla yakındır buradayım ve her zaman söylüyorum ergenlik bitmeden DHT bloklamak kumar işidir.
Daha sesinizin bile ince olduğunu söylüyorsunuz sadece biraz daha zaman verin ve erteleyin bu süre içerisinde geçici tedaviler ile devam edin.
PRP, Mezoterapi, haftada 2 defa olmak şartıyla ketokonazol şampuan, dermaroller, eksik vitaminleri yerine koymak ve her gün beşer dakika kafa masajı gibi yöntemleri uygulayın.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

muhtarr

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2025, 00:14:50 »
Açıkçası epey dökülmeniz var ve bunu fin ve türevlerinin durduracağını düşünüyorsunuz etkilide olabilir saçınızda fakat gelişim çağında olan birinin bu ilaçları kullanmasını hiç doğru bulmuyorum. 100 kişide 1 bile erekte olamama, kısırlık vs gibi durumlar olsa bile bu benim için çok büyük oran saçın beline kadar gelsin fakat kuşu kaybettikten sonra bir şey fayda etmez diye düşünüyorum :)
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi Xpecia, Finhair 0.5 mg, Prozinc Plus Şampuan ve Losyon, Ketoral Şampuan.

Facebook Twitter Instagram