Gönderen Konu: Yaş 38 saç ekimi sonrası tedavi tavsiyesi  (Okunma sayısı 145 defa)

mrt2222

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Yaş 38 saç ekimi sonrası tedavi tavsiyesi
« : 03 Şubat 2025, 21:01:05 »
Merhaba arkadaşlar, kafamın genelinde bir seyreklik olduğundan henüz geçen hafta saç ektirdim fakat saç tellerim çok ince olduğundan çok memnun kalmayacağımı biliyorum. Şimdiden saç ekimine ufak da olsa katkı olsun diye tedaviye başlamak istiyorum.Aslında ekimden önce başlamak lazımdı donör bölge güçlenirdi en azından ama bir anda karar verince yaptırmış bulunduk.1 2 yıl sonra belki saçlar güçlenirse 2.ekim deneyebilirim.

Gençlik yıllarımda finasteride kullanmışlığım var 2 yıl boyunca.Saçları süper yapmıştı ama yan etkileri büyüktü (ereksiyon sıkıntısı,meme büyümesi vb). 6 ay da minoxidil kullandığım olmuştu onda da seberaik dermatit mi ne saç derisi kabuk oluyor deli gibi kaşınıyordu(kurtulmam 1 yıl falan sürdü) bir faydasını görememiştim. O yıllardan bu yana hiç bu tedavileri takip etmedim yeni gelişmeler oldu mu yeni ilaçlar çıktı mı acaba forumda biraz gezindim ama hala finasteride minoxil görüyorum. Önerebileceğiniz bir tedavi var mıdır.

-Şimdilik ekim merkezinin verdiği bir hap kullanıyorum içinde saw palmetto biotin bi kaç tane de bitkisel şeyler olduğu yazıyor. Bir onu kullanıyorum-

Biliyorum biraz genel soru oldu ama kusuruma bakmayın çaresizlik işte.

Lauri

• Hero Member
Ynt: Yaş 38 saç ekimi sonrası tedavi tavsiyesi
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2025, 21:21:10 »
Sevgili dostum, ekimin hayırlı olsun.

Aslında işe yarayabilecek her iki ürünü de yazmışsın. Bunlardan başkası fos. Buna imzamı atarım.

Finasterid’i günlük 1mg kullandıysan, yanetki gördüysen, belki günlük 0,5, 0.25 mg gibi daah düşük dozaj veya düşük dozaj ve gün aşırı kullanmayı denemek gibi şeyler deneyebilirsin. Belki yanetkiyi hissettirmeyecek veya idare edebileceğim seviyede, hem de saçına fayda olabilecek bir orta dozaj yakalayabilirsin.

Minoxil için de, köpük formları var rogaine, kirkland gibi markaların. Deri sağlığı açısından en temiz olanı köpük formudur. Asla sorun yaşamazsın. Ülkeye resmi olarak ithal edilmiyor ama bi şekildr getirip satanlar var ama güvenililirlik ve fiyat konusunda süphe duydurabilir. En güzeli yurtdışına gidiyorsan veya bi eşe dosta  bir tanıdığa 10-12 tüp aldırıp 1 sene kafa rahat kullammaktır. Burada alacağın paraya hemen hemen en üst kalite minoxil kullanmış olursun.

Facebook Twitter Instagram