Gönderen Konu: ekim yapmalı mıyım sizce yaş 27  (Okunma sayısı 124 defa)

Pereng

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: ekim yapmalı mıyım sizce yaş 27
« Yanıtla #1 : 03 Şubat 2025, 23:26:59 »
Sebum aşırı saç derinde dutasteride ( dht blocker) kullanırsan azalır açıklığını da kapatacağını düşünüyorum . Tabi araştır kendin karar ver,  böyle Ekim yapsan olan saçların çoğu gelmez geri bence önce tedavi dene . Minoxil + dutasteride en iyi seçenek bunlar Fin yağlanmanı dht kadar azaltmaz.Sabırlı ol 1 sene tedavi dene bence.

Orhan Kaya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 03 Şubat 2025, 23:33:16 »
6 ay kadar fin kullandım pek bir etkisi olmadı açıkçası. minoxil kullanmak zahmetli biraz istikrarlı kullanmayabilirim

Orhan Kaya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 03 Şubat 2025, 23:35:25 »
dutasteride kullanmak isityorum ancak yan etkilerinden çok korkuyorum. Minoxil için yapılan yorumları okuduğumda da bıraktıktan sonra saç eski haline dönüyormuş

Pereng

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2025, 23:44:51 »
Oral min dene risk her zaman var her ilaçta ,böyle ekime girmen sağlıklı olmaz kardeşim Aga Var sende genetik erkek tipi dökülme bu ilaçlar dışında şu anlık seçenek yok ya tam dökülmesini bekleyip Ekim bekleyeceksin ya risk alıp böyle ekime gireceksin ya da tedavi ne kadar sürdüreceğin sana kalmış 5 sene 10 sene sen bilirsin

Orhan Kaya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2025, 23:53:28 »
hiçbir şey yapmadan bu şekil beklersem ne kadar süre götürür bu saç beni. Evet babamda kellik var ama benim yaşlarımdayken yokmuş şu an yaşı 52

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 04 Şubat 2025, 03:16:26 »
Saçın dökülmeye devam ediyor bu şekilde ekime gidemezsin zaten çoğu yerde kabul etmez. Ya hepsi döküldüğünde ekime git yada tedavilere başla saçlarını kurtar devam et seçim senin.
Diffuse thinning tipi dökülmen olduğu için çok yüksek ihtimalle ilaçlara güzel tepki vereceksin kısa sürede toparlar gibime geliyor.
  • Yaşınız 22
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Orhan Kaya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 04 Şubat 2025, 07:42:46 »
cildiye doktoru da dökülmenin genetik olduğunu söyledi ve bana şunları önerdi

avonium sprey
capicade biotin tablet ve şampuan
prp ve mezoterapi

avonium spreyi sabah akşam 5 fıs olacak şekilde en az 2 yıl kullanmalısın dedi. Bu spreyi sabah akşam 5 fıs kullanıp 2 günde 1 duş alırsam eğer hiç dışarı çıkmamam gerekir çünkü saçım aşırı pis ve yağlı görünür. O yüzden bu spreyi kullanamam gibi

Bana önereceğin bir tedavi yöntemi var mı ? Capicade şampuan ve biotin tablet işe yarar mı?

prp ve mezoterapi de yaptırmayı düşünmüyorum çünkü yapanların yaptıkları yorumlar bu ikisinin etkisiz olduğu yönünde

Pereng

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 04 Şubat 2025, 09:54:19 »
Genetik dökülme takviyeler anca destek olur biotin D demir çinko omega bunlar tek başına asla durduramaz . Finasteride dutasteride minoxidil genetik dökülmenin tek çareleri . Birkaç Eczanenin ürettiği Minoxil kapsülleri var 1.25 ve 2.5 mg onları deneyebilirsin istersen topikal sorunsa . Fin ya da dut birlikte sorunu büyük oranda çözmene yardımcı olurlar

Orhan Kaya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 04 Şubat 2025, 17:09:18 »
6 ay boyunca finhair kullandım yan etkilerini hissedince bıraktım. Tekrar kullanmaya başlarsam eğer fayda sağlar mı?

Dut kullanmadan sadece fin denemek istiyorum

Pereng

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 04 Şubat 2025, 18:30:12 »
Onu bilemem bir sene işe yarayıp yaramadığını anlamak için aslında ölçüt . Daha  erken sonuç alan da var sen 6 ayda almamışsın başka sebepleri de olabilir hormon değerlerine baktır vitamin troid başka neden bulamazsan kullanabilirsin bir sene. Bir sene sonunds durum aynıysa o zaman Ekim düşünebilirsin

Orhan Kaya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 04 Şubat 2025, 18:55:25 »
1 mg finhair kullandım. Bunu kullanmaya devam etmeli miyim yoksa farklı bir fin mi tercih etmeliyim

Orhan Kaya

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 04 Şubat 2025, 19:00:24 »
günde 1 mg fin alsam ve haftada bir dut alsam olur mu?

Pereng

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 04 Şubat 2025, 19:22:26 »
Bütçeni zorlamıyorsa o da olur proscar alıp 4 E bölüp öyle de kullanabilirsin (1.25 mg denk gelir ) onun fiyatı 200 tl falan.

Facebook Twitter Instagram