6 Mayıs 2025’te ben de bu klinikte saç ekimi yaptırdım.
Biraz daha zaman geçtikten sonra sonuçları paylaşacağım. Acı eşiğim yüksek olduğu için bu konuda herhangi bir şikayetim olmadı. Orta paketi tercih etmiştim ve 120.000 TL'yi peşin ödeyince yaklaşık %20’lik bir indirim uygulandı.
Saç tasarımını ve kanal açma işlemini Sibel Hanım gerçekleştirdi. Toplamda 4800 greft alındı. Yanlış hatırlamıyorsam, 3000 greftten fazlası 3’lü veya 4’lü köklerden oluşuyordu.
Beni en çok zorlayan kısım, uzun süre hareketsiz şekilde yatmak zorunda kalmaktı. Boyum 1.98 olduğu için yatağa sığmak neredeyse imkânsızdı. Biraz da hareketli bir yapım olduğu için o gün hiç bitmeyecek gibi geldi.
Sabah saat 7’de klinikteydim. Anestezi işlemi 8 gibi başladı, ancak işlem gece 11’e kadar sürdü. Biraz mızmızlık etmiş olabilirim; belki 1 saat bu yüzden uzadı. Rahat duramadığım için 2-3 kez lavaboya gitmek zorunda kaldım. Ayrıca 30 dakika içinde iki kez yemek yediğim için de süre uzamış olabilir. Yine de 13 saat bana oldukça uzun bir süre gibi geliyor. Çevremde işlemi bunun yarısı kadar sürede tamamlatanlar var.
Ekimden sonra 48 saat boyunca tavana paralel yatmama rağmen ödem beni çok zorladı. Üçüncü gün gözlerimi açamayacak hale geldim. Sonrasında göz çevremde morluklar oluştu. Bu morlukların tamamen geçmesi ancak yeni yeni mümkün oldu diyebilirim.
Ödem yaklaşık iki hafta sürdü. Operasyon uzun sürdüğü için belki uygulanan ilaç miktarı da fazla oldu. Donör bölgedeki batma hissi hâlâ devam ediyor. Mecburen yan yatarak uyuyorum.
Çizgi tasarımını gören herkes çok beğendi ama tabii şu an için kesin bir yorum yapmak için henüz erken.
Toplamda 6 PRP, 4 ışın tedavisi yaptıracağım. PRP'ler her ay olacak şeklide anlaştık. Proscar, Çinko, Demir, D3K2, Magnezyum Bisglisinat, Biotin, İyot, Omega 3 kullanıyorm.