Gönderen Konu: TÜM SPOR YAPIP FİN-DUT KULLANANLAR TOPLANSIN (KAS GELİŞİMİ)  (Okunma sayısı 96 defa)

Saymın

• Jr. Member
  • **
Evet arkadaşlar merhaba. Bugun spor yapıp herkesin merak ettiği fin-dut kullanımının
1-) kas gelişimine etkisi nedir(azaltır mı yoksa artıtırır mı
2-) yüksek ağırlık ve sürekli çalışmak dut-fin kullansak bile saçlarımızı döker mi

Forumun bu konuda yeterince konuşmadığını ve konu açılmadığını fark ettim.

Hem kendi düşüncelerimi hem de kullanıp  zarar ya da fayda gören diğer arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Lütfen tecrübelerini herkes yazsın .

1-) ben yaklaşık üç senedir body builndg ile ilgilleniyorum ve bu süreçte üç seneye yakındır da dutasterid minox biotin vs kullanıyorum. Dutasteridi bazı dönemler günlük bazı dönemler ise haftada üç kere alıyordum. Benim spor yapmam da ya kilomda çok büyük değişiklikler yapmadığını fark ettim. Bu konuyla ilgili ilginç bir şekilde fin değil de dut üzerine araştırmalar var. Yapılan araştırmada bir gruba dut veriliyor ve bir gruba dut verilmiyor. Dut verilen grup ile dut verilmeyen grup arasında kas gelişiminde ya da ağırlıklarda herhangi bir değişiklik yapılmadığı gözlemleniyor. Ancak bu deney fin üzerine yapılmamış. Dutun finden daha güçlü bir DHT baskılayıcı olduğunu düşünürsek finin de dut gibi etkilemeyeceği varsayımına varabiliriz.
Bir diğer ilginç konu ise Reddit’te ve yabancı formlardaki fin kullanan kişiler kas gelişimlerinin Fin kullandıktan sonra daha da arttığını ve sporda daha iağır kilolar girdiklerini söylüyorlar. Bu bir nevi mümkün çünkü DHT baskılanınca vücutta testesteron artar. Vücutta testonun görevlerinden birii kas gelişimii. Ki kan veren pek yok arkadaşımız ben de dahil total testesteron düzeyinin daha yüksek çıktığını görmekte. Burada atlatılan şey ise Testo artınca ve DHT baskılınca otomatik olarak östrojen de de artıyor. Bu hormonun artması jinekomasti bel çevresi yağlanma duygusal ataklar gibi pekçok kadınsı özellikleri geliştiriyor. Ben de bu söylenenlerden sadece kaslarımda yumuşama olduğunu fark ettim. Onun dışında kas gelişimi ya da girdiğim ağırlıklarda düşüş olmadı. Dut’u bırakıp fini kullanmaya başladım her gün kullanmanın daha etkili olacağını düşündüğüm için. Süreci takip edip sizlere bildireceğim.

2-) arkadaşlar ben plaj vücudu diye tabir edilen vücuttan ziyade iri kollar iri omuzlar iri göğüs gibi büyüme odaklı çalışmaktayım. Kas gelişimi = hipertrofi. Hipertrofi sağlaması için de belli hareketlerde yüksek ağırlıkları vücut görmesi lazım. Tabii ki de yine bu konuyla ilgili araştırmalarda yüksek tekrarla da (düşük kilo) hipertrofinin sağlanacağı yönünde. Ancak yüksek kilolarla olandan daha düşük bir hipertrofi. Vücut geliştirme konusunda pek çok yarışmacı antrenörü vs genel olarak yüksek kilonun kas gelişimi etkisinin fazla olduğunu söylemekte.
Haliyle yüksek kilolar ve sürekli spor yapmak sizin testesteron hormonunuzu da yükseltecektir bu da dolaylı olarak DHT etki sağlayacak ve saç dökülmesine etki olacaktır. Benim kendimde gözlemlediiğim yüksek kalorili beslendiğim ve Bulk denilen döneme girdiğim zaman saç dökülmemin arttığını yönünde. Bu yüzden  de sabit kalorilerde kalarak  hipertrofi sağlamaya çalışıyorum.
Sonuç olarak evet ağırlık arttırmak bence saç dökülmesine sebep olabilir ancak çok yüksek düzeyde olacağını zannetmiyorum.

Herkesin deneyimlerini ve yorumlarını bekliyorum

Facebook Twitter Instagram