Gönderen Konu: Topikal Finesterid Nerede Yazdirabilirim?  (Okunma sayısı 142 defa)

Finn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Topikal Finesterid Nerede Yazdirabilirim?
« : 11 Nisan 2025, 22:19:41 »
Yirmi sekiz yaşındayım ve yaklaşık dört yıldır saç dökülmesi yaşıyorum. İlk başta ev hekimine gittim (erkek) doktorun kendisi keldi ve bu ilaçlardan anlamadığını o yüzden bilmediği ilacı yazamayacağını söyledi. Sonra iki farklı dermatolog kadın doktora gittim, birisi Minoxidil ve Ketonozol yazdı, finesterid yan etkilerinden dolayı yazmadı. Ama saçım dökülmeye devam edince bugün başka bir kadın dermatoloğa gittim o da farklı bir karışım yazdı , bunu üç saat başına sürüp bekleteceksin diyor ama kokusu neredeyse kusmama sebep oluyor yani üç saat imkansız onu kafamda bekletmem zaten etkisi olacağını da sanmıyorum.
Burada ve başka sitelerde okuduğum kadarıyla benim DHT bloker yani finesterid benzeri bir şey kullanmam lazım, bunun saça sürülen versiyonu varmış yan etkisi daha az diyorlar. Bunu nerede hangi doktor yazar? Uzmanlık alanı saç dökülmesi olan bir doktora mı gitmem gerekiyor?

Fjorn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Topikal Finesterid Nerede Yazdirabilirim?
« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2025, 22:29:46 »
Üç saat bekletilen karışımın içeriklerini oldukça merak ettim açıkçası.
Öncelikle forumu daha fazla gezmeni tavsiye ederim yazdıklarının cevabı zaten mevcuttu.
Doktordan doktora değişir finasterid saç için reçete edilmez doktora gidersin sadece sana evet kullanabilirsin veya hayır kullanma der. O da bilgisi varsa tabi. Eninde sonunda finasteride onaylı bir ilaç ve kullanmamak için bir sebep yok. O yüzden doktora finasterid için gittiğinde muhtemelen evet kullanabilirsin yan etkilerden korkuyorsan kullanma der. Karar en sonunda sana kalır.
Topical fin e gelirsek psikoljik olarak daha rahat eninde sonunda oral versiyonu ile aynı. Daha az yan etki yapıyor gibi bir şey diyemeyiz.

Finn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 12 Nisan 2025, 06:43:02 »
Üç saat bekletilen karışımın içeriklerini oldukça merak ettim açıkçası.
Öncelikle forumu daha fazla gezmeni tavsiye ederim yazdıklarının cevabı zaten mevcuttu.
Doktordan doktora değişir finasterid saç için reçete edilmez doktora gidersin sadece sana evet kullanabilirsin veya hayır kullanma der. O da bilgisi varsa tabi. Eninde sonunda finasteride onaylı bir ilaç ve kullanmamak için bir sebep yok. O yüzden doktora finasterid için gittiğinde muhtemelen evet kullanabilirsin yan etkilerden korkuyorsan kullanma der. Karar en sonunda sana kalır.
Topical fin e gelirsek psikoljik olarak daha rahat eninde sonunda oral versiyonu ile aynı. Daha az yan etki yapıyor gibi bir şey diyemeyiz.

İçeriği şu şekilde kendim okuyamadım ne yazdığını eğer siz biliyorsanız yardımcı olur musunuz?
Birde o zaman finasterid reçetesiz alabiliyorum o zaman doğru mudur?

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 13 Nisan 2025, 04:19:51 »
Yıl olmuş 2025 hala bepanthen ampullü boş losyonlar yazıyor doktorlar inanılmaz. Hocam bu losyonlar maalesef genetik dökülmede hiç bir işe yaramıyor mutlaka DHT blocker kullanılması gerekli çünkü saç dökülmesinin tek ilacı blockerlardır (Finasterid, dutasterid) başka yolu yok maalesef. İlk önce üroloğa gidip finasterid kullanmak istediğiniz belirtin ve hormon tahlili isteyin eğer hormonlarda sıkıntı yoksa günlük 1mg fin başlayabilirsiniz.
  • Yaşınız 23
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Facebook Twitter Instagram