Gönderen Konu: FİNASTERİD öneriyor musunuz  (Okunma sayısı 557 defa)

ensklm

• Jr. Member
  • **
Ynt: FİNASTERİD öneriyor musunuz
« Yanıtla #1 : 09 Mayıs 2025, 22:42:16 »
Kafam çok karışık, bu konuda deneyimi olan birileri yardımcı olabilir mi? Saç ektirdim, 0.5 mg Finasterid aldım ama başlayıp başlamama konusunda tereddüt yaşıyorum. Haftada 3-4 gün kullansam yeterli olur mu, tam emin olamıyorum. Kullanan varsa tecrübelerini yazarsa çok sevinirim
Kullanacaksan her gün kullan veya hiç kullanma yan etki artabilir yoksa
  • Yaşınız 23
  • Medikal Tedavi Proscar 1/5

kutsal bilge

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 09 Mayıs 2025, 23:18:23 »
Kullanacaksan her gün kullan veya hiç kullanma yan etki artabilir yoksa
her gün 0.5 iyi midir

djan

• Full Member
« Yanıtla #3 : 20 Mayıs 2025, 18:03:16 »
ilk 1 sene mutlaka günlük 1mg kullan şahsi tecrübelerimden söylüyorum ondan sonrası için doz düşürme olayına bakarsın

Fjorn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 21 Mayıs 2025, 10:58:56 »
Hocam neden. Başlarda düşük dozlarda başlayıp daha sonra gösterdiği etki ve yanetkiye gore artırmak daha iyi olmazmi

sacalog

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 21 Mayıs 2025, 11:21:13 »
Ben kendim için konuşayım 20 yaşında nw1-2 durumundayım 20 gün 1mg kullandım bildiğin erkekliğimi öldürdü bugün bırakalı 5 gün oldu tüm yan etkiler gitti, bende libido düşüklüğü yapıyor fena derecede o yüzden Topikal geçicem topikalide aklında bulundur derim.

kutsal bilge

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 21 Mayıs 2025, 16:49:41 »
Ben kendim için konuşayım 20 yaşında nw1-2 durumundayım 20 gün 1mg kullandım bildiğin erkekliğimi öldürdü bugün bırakalı 5 gün oldu tüm yan etkiler gitti, bende libido düşüklüğü yapıyor fena derecede o yüzden Topikal geçicem topikalide aklında bulundur derim.
dostum ben artık bu yan etkilerin yaşa bağlı olduğunu düşünüyorum. ben de 20lerde finas kullandığımda tüm yan etkileri yaşadım, göz kuruluğu libido düşüklüğü kasık ağrısı meme ağrısı vs. bugün 27 yaşındayım 0.5mg kullanıyorum ve herhangi bi sorun yaşamıyorum

circad

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 21 Mayıs 2025, 18:08:01 »
Finasteride bir noktadan sonra çok doz-bağımlı değil. Günlük 0.2mg bile alsanız saçlı deride verebileceği verimi alırsınız. Bunun avantajı yan etki görmediğiniz bir doza kadar düşebilirsiniz. Yani günlük 1.25mg ile başlayıp iki günde bir 0.5mg alacak kadar düşürüp kendinizi iyi hissettiğiniz dozu yakalayabilirsiniz. Öte yandan konuyla ilgili literatürde yan etki gördüğü halde 1-2 hafta kadar daha ilaca devam edip sonrasında yan etki şikayetleri azalan bireyler de raporlanmış. Yani kimilerinde vücut zamanla bu hormon dalgalanmasını (doz düşüşü olmasa dahi) tolere edebilir hale gelmiş. Burdaki asıl problem "nocebo" dediğmiz etki. Yani ben size su içirsem ve bu %50 ihtimalle libidonu düşürecek desem muhtemelen düştüğünü hissedersiniz. Kısaca placebo nun tersi. Öncelikle yan etkilerin psikolojik olmadığına emin olmak gerekli.

Beyonder

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 22 Mayıs 2025, 08:22:38 »
Son araştırmalara baktığımda finasterid'in görevi vücutta 24-72 saat aralığında devam ediyor yani 2 günde 1 tane içseniz aynı etkiyi göreceksiniz ama yan etkilerin olma olasılığı yarıya düşecektir demek bu. Propecia FDA onaylı direkt saç kozmetiği olarak piyasay sürüldü. Genelde finasterid şikayetleri Proscar'dan çıkıyor by forumda ve çevremde bunu gözlemledim. Propecia tabi kimi insanı ekonomik olarak zorluyor üzücü bir durum. Hormonarınızın alışması söz konusu olduğundan dolayı isterseniz gün aşırı almaya başlayın. Ama unutmayın finasterid'ten uzun süre sonra sonuç alırsınız hemen bir şey olmasını beklemeyin.
« Son Düzenleme: 23 Mayıs 2025, 07:18:11 Gönderen: Beyonder »
  • Yaşınız 30
Prozinc Plus

Fjorn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 22 Mayıs 2025, 15:01:51 »
Bunun sebebi tam eşit olarak bölünmediği için sürekli dalgalı farklı dozlarda alınması olması daha muhtemel içerik farkı olduğunu zannetmiyorum.

Facebook Twitter Instagram