Gönderen Konu: Forest Klinik | Estetik & Saç Ekimi/22 Mart 2025/Yaş:29/4500 Greft  (Okunma sayısı 6387 defa)

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Saçlarımın tamamının çıktığını da düşünmüyorum. İlk fotoğraflarda açıklığı zaten görüyorsunuz. Yaklaşık 4500 greft ekildi; hatta tek tek saydım ve gerçekten 4500 greft alındı. Ancak bana göre çok geniş olmayan bir açıklıkta sonucun daha başarılı olması gerekirdi.

Bu arada merkezi kötüleyemem; çünkü hâlâ iş birliğimiz sürüyor ve süreçler sorunsuz, ağrısız geçti. Şahin Bey de ekimi genel olarak beğendi, sadece ön hattın çok başarılı olmadığını söyledi. Fakat böyle bir tecrübeden sonra revizyonu aynı yerde yaptırmayı şu an için düşünmüyorum.

Sonuçta bu kadar uzun bir süreç yaşayan herkes, sonucunun başarılı olmasını ister. Başka bir yere gitseydim daha iyi de olabilirdi, daha kötü de. Mevcut sonuç eskiye göre çok daha iyi; ancak ön hattın yeniden elden geçirilmesi gerekiyor. 15. ayı bekleyip tekrar bir karar vereceğim.

Yukarıda da belirttiğim gibi, Şahin Bey’in ilgisi ve bilgisi ortada. Görüşmeye giden kimsenin boş döneceğini düşünmüyorum. Bakalım, hepimiz için hayırlısı olsun. Bu arada şu an herhangi bir ek takviye kullanmıyorum.

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
İşin üzücü yanı sıklık vs. güzel. Azıcık bir emekle, düzgün açıyı vererek muazzam bir sonuç olacakken şimdi ortalama bir sonuç çıktı malesef. Çoğu insan en iyi saç ekimcilere gitse bile ideal görüntüyü donör yetersizliğinden elde edemiyorken bu tarz bir faktörden başarısız olmak gerçekten kötü bir şey.

Geçmiş olsun umarım güzel bir mini operasyonla hayalini kurduğunuz çizgiye kavuşursunuz.

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Aslında hâlâ “geçmiş olsun” denilecek kadar kötü bir sonuç olduğunu düşünmüyorum. Eskiye göre çok daha iyi bir görünüm var ve mutsuz da değilim; sadece “Neden daha mutlu değilim?” diye düşünüyorum. Çünkü burada, çok daha zayıf donör alanlara ve çok daha geniş açıklıklara, aynı greft sayısıyla çok daha iyi sonuçlar alındığını gördük.

Önümüzdeki ay merkezle tekrar konuşacağım. Beni rahatsız eden tek konu seyreklik ve ön çizgi tasarımıydı. (Seyreklik konusunda ben biraz evham yapmışım) Ön çizgi tasarımını ilk ekim sırasında da merkezle konuşmuştuk; tasarımı tamamen onlara bıraktım ve sonucu beğenmemem hâlinde düzeltme yapılacağı garantisi verilmişti.

Aklımdan geçen ise düzeltmeyi başka bir yerde yaptırıp, oluşacak masrafı mevcut merkezden talep etmek. Sonuçta bu işlem tamamen yeni bir ekim olmayacağı için ücretinin de daha düşük olacağını düşünüyorum. Bakalım, hepimiz için hayırlısı olsun.

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Gündelik kullanımda durum bu

DADAS

• Full Member
  • ERZURUMSPOR
Hayırlı o lsun güzel gelişimiş

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Teşekkür ederim hocam.

Emre0861

• Jr. Member
  • **
Can hocam aynı durumu bende yaşıyorum.
Bu sıklığın elde edilememesi kanalları bir düzen olmadan  rastgele açması genelde bu forumda iyi Ekim yapan yerler kanalları belirli düzen içinde açar.
Bu sayede kapatıcılığı aynı greft sayısı olmasına rağmen çok daha iyi olur.

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Klinik çok fazla takviye kullanımı önermedi ama biraz araştırma yaptığımda insanların ortak olarak xpecia veya finasterid yanında çinko d3 minoxidil ve biotin kullandığını görüyorum sizce bunların tamamını veya bazılarını bu süreçte kullanmam faydalı olur mu?

Faydası elbette olur. Finasteride androgenetik alopesi'de en temel tedavidir.

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba arkadaşlar, dht ölçümü yaptırdım ve sonuçlar aşağıdaki gibi bu sebeple fin kullanımını artık düşünmüyorum normal seviyede olduğunu düşünüyorum.

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam saç dökülmesine sebebiyet veren DHT miktarın değil, saç foliküllerinin DHT'ye olan duyarlılığıdır. Buradaki tüm saçı dökülenlerde büyük ihtimalle DHT normal çıkacaktır.

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam yapma bu teste 3 k para ödedim :)

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam yapma bu teste 3 k para ödedim :)

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Keşke sorun fazla dht olsaydı. O zaman normale getirir üstüne fayda sağlardık (fazla hormonu normal seviyeye çektiğimiz için faydalı olurdu) Ama normal olanı düşürdüğümüz için yan etkiler olabiliyor (%2-3 civarı)

canarn

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
peki saç köklerinin dht hassasiyetini kan değerinden vs ölçebiliyor muyuz hocam?

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Onunla ilgili bir bilgim yok. Saç köklerin ne kadar DHT’ye hassassa o kadar hızlı ve erken yaşta kelleşirsin.

Facebook Twitter Instagram