Gönderen Konu: Ahmet Tosun 29/07/2025 5000 gref yaş 42 (Süreç İçin Yardım)  (Okunma sayısı 2777 defa)

yusufff.1990

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ahmet Tosun 29/07/2025 5000 gref yaş 42 (Süreç İçin Yardım)
« Yanıtla #16 : 11 Ağustos 2025, 05:16:42 »
Öncelikle çok geçmiş olsun. Çok evhamlı birisin, Allah yardımcın olsun :) Hiç merak etme donörün gayet iyi durumda. Sadece biraz beklemen gerek. Saçların ince telli fin kullanırsan iyi olur bence

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 15 Ağustos 2025, 13:07:52 »
17 .gün .Korkularımda ,endişelerimde haklıymışım.Kel değildim ,saç ektirip kel kaldım.Korkunç bir şey.Ortalama herhangi bir ekim merkezinde 17.günde böyle bir görüntü hiç görmedim.Resmen kel bıraktılar beni.Öncesinde yanlardan orantısız alımdan kortuğumu belirtmeme rağmen,durum bu.Çok ışıklı ortamda daha kötü gözüyor.

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 16 Ağustos 2025, 23:41:42 »
Tecrübe edince daha iyi anlaşılıyor.Saçı çok açılmış olan kişiden de 5000 tane gref alıyorsun benden de 5000.Fark olması gerekmez mi? Alabildiğimizin maksimumunu alacağız cümlesini operasyondan önce duysaydım yaptırmazdım.Operasyondayken söylediler.Üstelik çok fazla greft alınmasını da istemediğimi belirtmiştim.5000 greftin bir senansta alınması çok tehlikeli durum.Dönör bölgenin mahvolacağı anlamına gelir.Maalesef iş bilmezliğin faturasını yine ben ödüyorum.

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 17 Ağustos 2025, 15:18:04 »
20.gün fotosu. Yabancı kaynakları da taradım.Tek seansta aşırı alım yapmanın sonucu bu durum oluşuyor.Alınan köklerin birbirine yakın olması sağlam olanları da etkiliyor, akışı duruyor veya yavaşlıyor ve var olan saçlar uzamayıp dökülüyor.Tamamiyle ekibin iş bilmezliği.Dün ekim merkezine durum ile ilgili Ahmet beyden görüş istediğimi belirttim.Sesli bir mesaj attı.Mesajda özetle sabret stres yapma ,biraz üzecek seni ama geçecek diyordu. Bu ,zaten herkesin söyleyebileceği bir şey.
*Halbuki benim beklentim şu idi.Öncelikle böyle bir durum yaşadım direkt telefonla aramasını beklerdim.

*İkinci ,bu sonuçta bizim hatamız ,ekimin arkasındayız ,maddi manevi yanındayız demesini beklerdim.

Uzman bir cildiye hekimine zaman çok geçmeden hasarlı alanın iyileşmesi için prp ve mezoterapi yaptıracağım.Kan akışının tekrar sağlanması gerekiyor.Bunların hepsi birer masraf .Bana destek olacaklar mı ,soru işareti
 Şuan saç çıkışları şok dökülme vs gibi standart süreci takip etmem gerekirken hasar alan dönörün ardına düştüm.Bir hevesle bir şey yaptık ve bu noktaya gelmek insanı çok üzüyor.

Ayrıca benim amacım tepeler biraz daha sıklaşsın ,ön çizgim düzelsin bana yeterdi.Tepeler bile boş gözüküyor  şuan.

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 17 Ağustos 2025, 17:13:17 »
Daha önce de belirttim ama sanırım gözünüzden kaçtı.Ben daha önce saç ekimi yaptırmadım.İlk  kez ekim yaptırıyorum.Velev ki dönör alanım çok güçlü değil ( dönör alanı iyi dediler hep)  ona göre saç alınır.Ben zaten özellikle ekim öncesi belirttim benden fazla almayın ,çünkü benim kapatılacak alan zaten azdı.Tepeye biraz ekilip önden de var olan çizginin toparlanması idi ,isteğim. Başarısız bir ekim oldu  maalesef.Siz de sanırım başarısız bir ekim yaşamıştınız.Hatta konunuzu okurken saç yıkamayı kendinizin yapması durumunda oluşacak olumsuzluklardan endişe duyduğunuz için ASMED'e gidip yıkattırmıştınız.Hassas birisiniz.Beni anlayacağınızı umut ediyorum.

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 17 Ağustos 2025, 18:15:26 »
dostum çok güçlü bir donör yok saçların donör alanda ince telli bu alana mikro motorla girip böyle bir donerden  2 ekim yapılmış  alınca bunları normal zamanla toparlar boşa panik yapma bekleyeceksin mecbur..

çok hassas ince telli 1 ekim görmüş donörden tekrar alım da çiçek böcek bekleyemezsin maalesef zamanla toparlar ya da manuel alıma girecektin
ilk kez ekim yaptırdım.

Güçveonur

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 17 Ağustos 2025, 21:22:17 »
@yakari

Abi, kusura bakma morelini bozmak istemem, lakin bende saç ekimi geçirdim yıllar önce ama böyle bir durum hiç yaşamadım. Hatta benim donor alanım seninkinden çok daha seyrekti. Baya hırpalamışlar gibi geldi bana. Üstelik bazı donor bölgelerinde hiç saç yok…?

Uzman veya doktor değilim. O nedenle bilgim eksik olabilir. Bilenler beni düzeltsin lütfen. Ancak ben kendim tecrübe edindiklerimden yazıyorum.

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 17 Ağustos 2025, 23:08:23 »
@yakari

Abi, kusura bakma morelini bozmak istemem, lakin bende saç ekimi geçirdim yıllar önce ama böyle bir durum hiç yaşamadım. Hatta benim donor alanım seninkinden çok daha seyrekti. Baya hırpalamışlar gibi geldi bana. Üstelik bazı donor bölgelerinde hiç saç yok…?

Uzman veya doktor değilim. O nedenle bilgim eksik olabilir. Bilenler beni düzeltsin lütfen. Ancak ben kendim tecrübe edindiklerimden yazıyorum.

Yorumun için teşekkür ederim.Gördüğünü yazıyorsun,ben de aynı düşünüyorum.Zaten saç ektirmiş arkadaşlar da dönor alanını görünce bu saç ekimi değil ,saç yolma operasyonu olmuş diyorlar ki haklılar.

Hatta operasyon esnasında şöyle bir anektot anlatayım.

''Uzun süre orda çalışan bir bayan diğer bir çalışanla aralarında sürtüşme çıkıyor.Uzun süre çalışan bayan, off en sonunda bırakcağım çekip gideceğim ya da her şeyi ben yapacağım tarzı laflar söylüyordu.''

Şimdi düşünün size operasyon yapılıyor ama saçların alımını yapan kişi bu söylemlerde bulunuyor.Kendinizi ne kadar güvende hissedersiniz.Bunları ertesi gün Ahmet beyle de paylaştım.Operasyon günü yolunda gitmeyen şeyler vardı.
Zamanı tersine çeviremiyorum.Olan oldu.Bakalım bu süreçte yanlış operasyonun arkasında durulacak mı? Sabret geçer demekle sorun çözülüyorsa o zaman herkes ekim merkezi açıp işletebilir.Operasyon iyi değilse sabret denilip sıradaki müşteriye geçilir.

Zoidac

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 17 Ağustos 2025, 23:38:53 »
Benim de kulak üzerimde fazla alım yapılmıştı ama doku küslüğü gibi bir durum yok. Ahmet bey ile görüştüğümde süreç ilerlesin gerekirse o bölgeye Ekim yaparız demişti. Benim de önceliğim zaten ekim bölgesinin iyi gelişimiydi.

Bu bayan meselesine gelince bu konuda haklısınız. Bahsettiğiniz kişinin ismi Cansu olmalı greft alımlarını o yapıyor. Benimkini de o almıştı. Alım sırasında sağ kulak üzerinden başlamıştı ve o sırada epey bir gergindi. Yine orada çalışan başka bir bayan ile ilgili. Bunun sonucu olarak ta sağ kula üzerimden fazla alım yapmıştı.

Bu durum hiç hoş bir durum değil. Ahmet bey bu konuda bir önlem almalı…
Ekim Tarihi:30.01.2025
Ekim Merkezi: Ahmet Tosun (thehairclinic)
Greft Sayısı:4800
Medical Tedavi: The Mossi London Multi vitamin + prp

Saç ekim süreci: https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=37574.0

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 18 Ağustos 2025, 00:27:35 »
Benim de kulak üzerimde fazla alım yapılmıştı ama doku küslüğü gibi bir durum yok. Ahmet bey ile görüştüğümde süreç ilerlesin gerekirse o bölgeye Ekim yaparız demişti. Benim de önceliğim zaten ekim bölgesinin iyi gelişimiydi.

Bu bayan meselesine gelince bu konuda haklısınız. Bahsettiğiniz kişinin ismi Cansu olmalı greft alımlarını o yapıyor. Benimkini de o almıştı. Alım sırasında sağ kulak üzerinden başlamıştı ve o sırada epey bir gergindi. Yine orada çalışan başka bir bayan ile ilgili. Bunun sonucu olarak ta sağ kula üzerimden fazla alım yapmıştı.

Bu durum hiç hoş bir durum değil. Ahmet bey bu konuda bir önlem almalı…
evet adı cansu idi.Saç alımını o yapmıştı.Dediğin gibi operasyon boyunca gergindi.Kaç alım yapacaksınız sorusuna alabildiğimizin maksiumumunu alacağız demişti.sonuç ortada.Bir yetkinliği var mı bilmiyorum.Ahmet beye söyledim fazla alım yapılmasın diye.Demekki hiç bir kordinasyon yok.Cansu alabildiğinin maksimumunu alıp beni kel bıraktı.Defalarca durumu ahmet beye söylediğim halde.Şu an kel kalan bölgelere elle dokunuyorum saç yok.Umarım öyle olmaz ama belkide hiç saç çıkmayacak ordan.Sorumluluk alacaklar diye bir izlenim de olmadı bende.Ne yapacağımı kestiremedim.Ama yarın ilk işim uzman hekim dermotoloğa gidip prp yaptırmak olacak.Sürece katkı sağlayacağını ümit ediyorum

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 18 Ağustos 2025, 00:28:37 »
donör saç tellerin ince çok yoğun bir donör alan değil 5000 greft alındı cildin de hassas sanıryorum doku küsmesi olmuş yer yer zamanla bunlar normale döner alınan greft az değil kendi saçlarında ekim öncesi dökülmeye devam ediyor ve zayıf finasterid desteği gerek güzel bir sonuç için
 alımda bir problem olduğunu düşünmüyorum bazen hassas cilt ve zayıf donörlerde bu kadar yüksek rakam çıkınca bunlar oluyor
senin ekim öncesi bu donör ile aslında manuel alım yaptırman gerekiyordu ... tabi o da çok

sabır edeceksin zamanla her şey normale dönecek donör alana minoxil kullan 1 ay dan sonra  hızlı toparlar

sen sonuca odaklan boşuna da sürekli panik halinde davranma ay ay paylaşımlarını yap dostum

suan donör alana prp yaptırman doku küsmesini artırır şu an için .. kardeşim o da hasar veriyor ..  cildin hassas bir şey yapma bekle ya da kendin belirsin ben uyarımı yapayım
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2025, 00:35:28 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 18 Ağustos 2025, 00:54:49 »
donör saç tellerin ince çok yoğun bir donör alan değil 5000 greft alındı cildin de hassas sanıryorum doku küsmesi olmuş yer yer zamanla bunlar normale döner alınan greft az değil kendi saçlarında ekim öncesi dökülmeye devam ediyor ve zayıf finasterid desteği gerek güzel bir sonuç için
 alımda bir problem olduğunu düşünmüyorum bazen hassas cilt ve zayıf donörlerde bu kadar yüksek rakam çıkınca bunlar oluyor
senin ekim öncesi bu donör ile aslında manuel alım yaptırman gerekiyordu ... tabi o da çok

sabır edeceksin zamanla her şey normale dönecek donör alana minoxil kullan 1 ay dan sonra  hızlı toparlar

sen sonuca odaklan boşuna da sürekli panik halinde davranma ay ay paylaşımlarını yap dostum

suan donör alana prp yaptırman doku küsmesini artırır şu an için .. kardeşim o da hasar veriyor ..  cildin hassas bir şey yapma bekle ya da kendin belirsin ben uyarımı yapayım
Diğer saç küsmesi yaşayan kişilerin konularını inceledim.Genelde saç ekim merkezleri çağırıp hemen prp işlemi yaptırmış.Hırpalanan bölgelerde kan akışını bozulduğu için prp uygulmışlar.Katkısı olmuş.Zaten bana gönderilen yapılacaklar listesinde de prp yaptırmanız faydalı olacak yazıyordu.

Bu arada doku küsmesi denilen kavramı saç ekim yerleri mi ortaya atıyor anlamadım.Bu kavramı ingilizce arattırdım karşılığını bulamadım.Doku küsmesi yazınca da saç ekimi yerleri ve saç ekimi forumları çıkıyor.Genel bir ad olsa başka bağımsız sitelerde de çıkardı.Tıpta acaba farklı bir adı mı var bilemedim.

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 18 Ağustos 2025, 15:21:54 »
Merak edenler için son durumum şu; resimde gördüğünüz aşırı kızarıklar sadece kızarıklık değil.Hani gün içinde güneşten yanarsınız da akşam yanık ağrıları oluşur.İşte o durumdayım.Kafamı soğuk suya tutuyorum ama nafile.Tansiyon bazen düşüyor.Artık sağlık durumum da iyi gözükmüyor.
« Son Düzenleme: 18 Ağustos 2025, 20:10:01 Gönderen: Hintell »

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 18 Ağustos 2025, 20:11:39 »
Merak edenler için son durumum şu; resimde gördüğünüz aşırı kızarıklar sadece kızarıklık değil.Hani gün içinde güneşten yanarsınız da akşam yanık ağrıları oluşur.İşte o durumdayım.Kafamı soğuk suya tutuyorum ama nafile.Tansiyon bazen düşüyor.Artık sağlık durumum da iyi gözükmüyor.

Dostum bu kadar panik yapma sakin ol donör alanın düzelecek
1 ay dolunca minoxil kullan hızlı bir şekilde doku kendine gelecek kendini korumaya alan saç folükülleri harekete geçeçektir.
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram