Gönderen Konu: Saçlarımın durumu nedir  (Okunma sayısı 681 defa)

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saçlarımın durumu nedir
« : 24 Eylül 2025, 17:53:04 »
Merhaba 19 yaşındayım 20 ye gececegim saçlarım 4 ay öncesine kadar bir tel bile dönülmezken şuanda günde Max 20 tel dökülüyordur saçları üçe vurdum biraz uzadı şimdi seyrek görünüyor kafa derim gözüküyor sacla ilgili çok takintiliyim bu durum psikolojimi bozdu saç cizgimde hiç gerileme yok ama tepeden vextex tarafı seyrek gelmeye başladı çok stresli bir dönemden geçtim ailede hep sakaklar açık tepeden kel olan yok ne amca ne dayı iki abim var birinin sakaklari açık diğerinin saçları gür bir problem yok saç telim ince doktora gittim seyrelmiş dedi ne bir kan testi nede başka bişey istedi androvium sprey ve zinco tablet yazdı sizce kullanmalı mıyım nasıl bir yol izlemeliyim saçlarımın uzun ve kısa halini attım şimdiden teşekkürler hepinize

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saçlarımın durumu nedir
« Yanıtla #1 : 24 Eylül 2025, 18:00:18 »
@hintell

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 24 Eylül 2025, 19:43:19 »
Yorum yapan yokmu

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 25 Eylül 2025, 23:58:54 »
Yokmu yardımcı olacak bir arkadaş

Final Boss

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2025, 01:23:18 »
evet açılmalar olmuş malesef zaten aga nın başlangıcı genelde 18 ve 20 yaş arası .bulunduğun yaş malesef aga için kritik .yalnız günde 20 tel dökülmesi ilginç aga olması için günlük 100 ün üzerinde olması lazım .öncelikle bir çekme testi uygula istersen.

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 26 Eylül 2025, 03:03:33 »
evet açılmalar olmuş malesef zaten aga nın başlangıcı genelde 18 ve 20 yaş arası .bulunduğun yaş malesef aga için kritik .yalnız günde 20 tel dökülmesi ilginç aga olması için günlük 100 ün üzerinde olması lazım .öncelikle bir çekme testi uygula istersen.
Hocam çekme testi uyguladım birkaç kere tekrarladım elime hiç gelmiyor birde ailede hep sakaklar açık nw7 seviyesinde kel yok sadece sakaklar açılıyor tepeden seyrelme yok henim tepeden seyrelmis doktora gittim hiçbir şeyden anladığı yok kan testi bile yaptırmadı

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2025, 10:25:08 »
Dostum merhaba,

Saçlarında mevsimsel geçişlerden kaynaklı dökülmelerin olabileceğini düşünüyorum bu yüzden dökülmelerin bu zamanlarda artmış olabilir. Şuan gayet ideal durumdasın var olan saçların güzel görünüyor sadece "takıntı" haline getirdiğin için bu şekilde görünmesi gayet normaldir.

Sağlık ocağına gidip kan tahlillerine baktırabilirsin sonrasında gıda takviyesi kullanabilirsin. Çekme testinde de bir sorun yoksa sen bu olayı büyütüyor olabilirsin.

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 26 Eylül 2025, 18:16:23 »
Dostum merhaba,

Saçlarında mevsimsel geçişlerden kaynaklı dökülmelerin olabileceğini düşünüyorum bu yüzden dökülmelerin bu zamanlarda artmış olabilir. Şuan gayet ideal durumdasın var olan saçların güzel görünüyor sadece "takıntı" haline getirdiğin için bu şekilde görünmesi gayet normaldir.

Sağlık ocağına gidip kan tahlillerine baktırabilirsin sonrasında gıda takviyesi kullanabilirsin. Çekme testinde de bir sorun yoksa sen bu olayı büyütüyor olabilirsin.
Teşekürler yorumunuz için hocam çok stresli bir dönemden geçtim son 6 aydır ondan sonra saçımı üç numara yapma kararı sldim ve çıkan görüntü buydu sakallarımda gerileme yok günlük 10 20 tel en fazla elime geliyordur çekme testinde gelmiyor saç cizgimde gerilemede yok acaba telegon eflluvium olabilir mi

OnNumero

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 27 Eylül 2025, 00:12:35 »
2 tane ihtimal var ya genetik yapısı böyle saçının yada telegon eflluvium başlamış . genetik yapı derken bazılarının saçı doğuştan böyle seyrek olabiliyor belki seninde öyledir .eğer öyleyse çok kafana takmana gerek yok ama genede önlemlerini al bence en başta xpecia başla bir zararı aolmaz gıda takviyesi olarak geçiyor ama etkili ve birde saç derinde problem varsa kaşıntı kepeklenme gibi buda çok saç döker bunun için ketakonazollü bir şampuan kullanırsan iyi olur.

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2025, 09:33:44 »
Dostum merhaba,

Genetik olarak anne ve baba tarafında dökülmelerin olmadığı söylediğin için genetik dökülmen olmayabilir sadece stres kaynaklı saçların besinsiz kalmış olabilir ve dökülme yaşamış olma ihtimalin yüksek. Bu yüzden stresi çözersen saçın da beslenecektir. 

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 27 Eylül 2025, 17:56:14 »
Dostum merhaba,

Genetik olarak anne ve baba tarafında dökülmelerin olmadığı söylediğin için genetik dökülmen olmayabilir sadece stres kaynaklı saçların besinsiz kalmış olabilir ve dökülme yaşamış olma ihtimalin yüksek. Bu yüzden stresi çözersen saçın da beslenecektir.
Teşekürler hocam anne baba tarafinda saçlar sadece şakaklardan açım nw2 nw3 seviyesinde benim saç cizgimde bir gerileme yok sadece tepede seyreklik var hocam

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 28 Eylül 2025, 02:51:51 »
Teşekürler hocam anne baba tarafinda saçlar sadece şakaklardan açım nw2 nw3 seviyesinde benim saç cizgimde bir gerileme yok sadece tepede seyreklik var hocam
Saçlarımın son durumu budur günlük 20 30 tel dökülüyor dökülen tellerim mevcut saçlarımdan daha küçük günde iki tablet xpecia ve günde 1 dermaroller kullanıyorum saçlarımın telegon eflluviumdan dolayı döküldüğünü düşünüyorum minoxsil, androvium tarzı ürünler telegon eflluviuma iyi gelir mi

Octobe2

• Full Member
« Yanıtla #12 : 28 Eylül 2025, 21:09:26 »
Günde 1 dermaroller çok fazla onu haftada 1 yap bence bir de güzel bir saç serumuyla da saçları besleyebilirsin

Aang

• Sr. Member
  • Daha güzel günlere.
« Yanıtla #13 : 29 Eylül 2025, 17:01:31 »
Dostum merhaba,

Bu dökülmeler mevsimsel dökülmeler olduğu gibime geliyor ama net bir şey diyemiyorum.

Xtnuro

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 02 Ekim 2025, 10:27:05 »
Merhaba 19 yaşındayım 20 ye gececegim saçlarım 4 ay öncesine kadar bir tel bile dönülmezken şuanda günde Max 20 tel dökülüyordur saçları üçe vurdum biraz uzadı şimdi seyrek görünüyor kafa derim gözüküyor sacla ilgili çok takintiliyim bu durum psikolojimi bozdu saç cizgimde hiç gerileme yok ama tepeden vextex tarafı seyrek gelmeye başladı çok stresli bir dönemden geçtim ailede hep sakaklar açık tepeden kel olan yok ne amca ne dayı iki abim var birinin sakaklari açık diğerinin saçları gür bir problem yok saç telim ince doktora gittim seyrelmiş dedi ne bir kan testi nede başka bişey istedi androvium sprey ve zinco tablet yazdı sizce kullanmalı mıyım nasıl bir yol izlemeliyim saçlarımın uzun ve kısa halini attım şimdiden teşekkürler hepinize
Selamün aleyküm hepinize saçlarımın son durumunu size atmak istedim günlük iki adet xpecia 2 günde bir dermaroller kullanıyorum saçlarım 1.3 cm uzunluğunda flaşlı ve gün ışığındaki resimleri paylaşıyorum

Facebook Twitter Instagram