Gönderen Konu: Dr Hakan Clinic / 4800 Greft / Yaş 32 / 22.09.2025  (Okunma sayısı 2222 defa)

Mr.Wayne

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba, bu forumu saç ekimine niyetlendiğim andan beri takip ediyorum. Sürecimi şeffafça paylaşarak hem benzer yolda olanlara fayda sağlamak hem de sizlerin yorumlarından öğrenmek istiyorum.

Öncelikle klinikle temasa geçtiğim ilk andan itibaren benimle çok titiz ve dürüstçe ilgilendiler. Süreçlere bilimsel olarak yaklaşmaları ve doğal saç çizgisi konusundaki yaklaşımları tercih etmemdeki en büyük noktalar oldu.

Ek uygulama: 20.09.2025’te ense kökünden alınan doku ile kök hücre uygulaması.
Doktor tavsiyesiyle Proscar (finasterid) 1/4 tablet; Pazartesi–Çarşamba–Cuma (haftada 3/4 tablet). Başlangıç: 29.09.2025.

20.09.2025 – Kök hücre uygulaması
22.09.2025 – Ekim günü
02.10.2025 – Donör bölgesi görünümü
03.10.2025 – Kabuklanma durumu (yıkama öncesi)
03.10.2025 – Kabuk yıkaması sonrası (12. gün)

Not: Fotoğrafların her birine tarih/gün bilgisini ekledim; ışık ve açıları aynı tutmaya çalıştım.

İlerleyen dönemlerde 1., 3. ve 6. ay güncellemelerini de düzenli eklemeye gayret edeceğim.

Mr.Wayne

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Dr Hakan Clinic / 4800 Greft / Yaş 32 / 22.09.2025
« Yanıtla #1 : 06 Ekim 2025, 16:31:45 »
yorumlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim.
  • Ekim Tarihi: 22 Eylül 2025
  • Ekim Merkezi ismi Dr. Hakan Clinic
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 32

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 06 Ekim 2025, 17:43:57 »
Hayırlı olsun ekiminiz,. Açık alan oldukça geniş olmasına rağmen planlama gayet başarılı görünüyor. Özellikle ön çizgi dizaynı çok doğal ve güzel bir tasarım ile yapılmış. Kanal açım yönleri gayet düzgün, zaten greft yerleşiminden belli oluyor  kabuk dökümü sonrası saç yönleri oldukça natürel duracak gibi. Sıklık da açık alana oranla çok iyi dağıtılmış, greft optimizasyonu yerinde yapılmış. Donör bölge de dengeli kullanılmış gibi duruyor, overharvest durumu yok. Kısacası, ekip işini biliyor; elinize, emeğinize sağlık. Sağlıklı uzamalar diliyorum, umarım tam hayal ettiğiniz gibi bir sonuç alırsınız
Global Moderator

hasim_kok21

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2025, 20:23:00 »
Ekiminiz çok güzel görünüyo ve çok sık.tepe için ikinci bir operasyon mu olacak

Mr.Wayne

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2025, 22:33:08 »
Hayırlı olsun ekiminiz,. Açık alan oldukça geniş olmasına rağmen planlama gayet başarılı görünüyor. Özellikle ön çizgi dizaynı çok doğal ve güzel bir tasarım ile yapılmış. Kanal açım yönleri gayet düzgün, zaten greft yerleşiminden belli oluyor  kabuk dökümü sonrası saç yönleri oldukça natürel duracak gibi. Sıklık da açık alana oranla çok iyi dağıtılmış, greft optimizasyonu yerinde yapılmış. Donör bölge de dengeli kullanılmış gibi duruyor, overharvest durumu yok. Kısacası, ekip işini biliyor; elinize, emeğinize sağlık. Sağlıklı uzamalar diliyorum, umarım tam hayal ettiğiniz gibi bir sonuç alırsınız

yorumunuz için çok teşekkür ederim, benim için oldukça değerli, zira saç ekimi için araştırma serüvenim bu forumu keşfettikten sonra epey değişmişti ve önerilerinizden birini gerçekten isteyerek tercih ederken gönlümü bir yandan ferahlatan diğer noktalardan biri olmuştunuz.

umuyorum kendi sürecimi ve deneyimlerimi paylaşırken tıpkı sizlerin bana gösterdiği bu yol gibi ben de ihtiyacı olanlara destek olabilirim.

Ekiminiz çok güzel görünüyo ve çok sık.tepe için ikinci bir operasyon mu olacak

tepe bölgesine eğer girersek ön bölgede aradığımız yoğunluğunu kaybedeceğimizi düşündük o sebeple girmeyi tercih etmedik.
kök hücre, prp ve finasterid ile tepe bölgeyi destekleyip güçlendirmeye gayret edeceğiz. sanıyorum bir süre sonra ikinci bir ekim planlaması yapılacak bu sırada ön ve orta bölgenin de akıbetini görmüş olacağız.

o sebeple her açıdan bu tercihin daha sağlıklı olacağına kanaat getirdik. Hakan hocanın deneyimine güvenerek bu şekilde tercih ettim.
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 32

spokesperson

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 07 Ekim 2025, 00:49:05 »
hayırlı olsun güzel bir saç ekimi destek olarak ne kullanıyorsunuz ?

malum alan geniş ve desteklemek iyi bir başlangıç olacaktır ekilen greflerin hızlıca tutunup beslenmesi için finasterid önemli rol oynuyor

umarım harika bir sonuç alırsınız

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 07 Ekim 2025, 01:07:14 »
rica ederim umarım alana göre makul seni mutlu eden bir sonuç olur ilk  ekimin için ama unutmamak gerekir
bu tarz açıklıklarda ilk ekim genelde alt yapı ikinci ekim mutlu ediyor bakalım hayırlısı
Global Moderator

Violator

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 07 Ekim 2025, 10:08:38 »
-4/1 proscar kullanıyorsunuz
-Saç kaliteniz oldukça iyi gözüküyor
-Kabuk dökümü sonrasındaki saçların sağlık durumu güzel

Ben 2. ekime gerek olmayacağını düşünüyorum. 5-6 ay sonraki görüntü sizi mutlu etmeye başlayacaktır
  • Yaşınız 36

Mr.Wayne

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 07 Ekim 2025, 10:48:33 »
hayırlı olsun güzel bir saç ekimi destek olarak ne kullanıyorsunuz ?

malum alan geniş ve desteklemek iyi bir başlangıç olacaktır ekilen greflerin hızlıca tutunup beslenmesi için finasterid önemli rol oynuyor

umarım harika bir sonuç alırsınız

Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Kullandığım ürün seti şöyleydi;

1) Hidrolize kolajen
2) D3 + K2 Vitamin (damla)
3) Omega-3 Balık Yağı (E, A ve D3 Vitaminli)
4) Xpecia muadili
5) Minoxil muadili

yaklaşık 2-3 senedir bunları düzenli olarak kullanıyorum.

Şu an operasyondan dolayı bir süredir sadece 1 ve 2 numarayı kullanıyorum.
İlave olarak operasyondan bir hafta sonra Proscar'a açıklamada bahsettiğim dozda başladım.

Sanıyorum Proscar ve Xpecia birlikte hemen kullanılması önerilmiyor.
O sebeple Xpecia'ya hemen başlamayı düşünmüyorum. Kliniğine de danışacağım bunu.

Omega-3 ve Anti hair-loss spreye ise bir hafta sonra başlamayı düşünüyorum tekrardan.
Bu rutine tavsiye ettiğiniz bir şey var mıdır?

Benim destek setim saç sağlığının yanında cilt sağlığına da ciddi katkıları olan bir set kolajen ile birlikte.

Harici olarak düzenli spor yapıyorum 1 yıldır ve alkol kullanımımı epey azalttım. Uykularıma daha çok önem vermeye başladım.
Genel olarak çok daha sağlıklı bir hayat düzeni kurdum ve devam ettirmeye gayret ediyorum.

Merak eden dostlar için 3 yıl Xpecia kullandım bir yan etkisini hissetmedim.
Şu an onu bırakıp Proscar'a başladım ve bir etkisini hissedersem paylaşacağım.
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 32

Mr.Wayne

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 07 Ekim 2025, 10:52:58 »
-4/1 proscar kullanıyorsunuz
-Saç kaliteniz oldukça iyi gözüküyor
-Kabuk dökümü sonrasındaki saçların sağlık durumu güzel

Ben 2. ekime gerek olmayacağını düşünüyorum. 5-6 ay sonraki görüntü sizi mutlu etmeye başlayacaktır

çok teşekkür ederim inşallah 5-6 ay sonra burayı mutlu ve heyecanlı bir şekilde yine güncelleyeceğim :)

kök hücre, prp seansları ve finasterid ile en azından bir süre ben de 2. ekime gerek olmamasını umuyorum.
Zira kolay bir süreç değil, iş hayatını ve özel hayatı epey etkileyen bir süreç. Hakkını verebilmek için, titizlikle önem vermek ve dikkat etmek gerekiyor.

mental reset olarak minimum 5-6 yıl en azından bu süreci tekrar yaşamak istemem.
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 32

Mr.Wayne

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 25 Ekim 2025, 17:13:13 »
1. AY GÜNCELLEMESİ

Yaklaşık 10 gündür şok dökülmem başladı ve devam ediyor. 2 günde 1 duş alıyorum, bu duş esnasında parmak yastıklarıyla masaj yapa yapa ekim alanını ovalıyorum.
İlave olarak günde 4-5 dakika bir masaj seansım oluyor. Bu sürelerde dökülmeler gözlemliyorum ve dökülenleri yorumlayabilmek adına fotoğraflıyorum.

Biraz pullanma sorunu olmuştu normal yıkamalar başladıktan sonra. Klinik önerisi ile Ketoral şampuana başladım, zaten saç ekimi öncesinde de böyle bir sorunum oluyordu.
5 günde 1 defa kullanıyorum, 10 günde 1 defa kullanıma doğru gideceğim yavaş yavaş.

25 günlük Proscar kullanımı konusunda bir sıkıntı hissetmedim. Bugün kliniğe danışarak Saw Palmetto içerikli Xpecia türevi bir takviyeye ve Anti-hair Loss Spreye başlayacağım.

Spora da adım adım başlayacağım. Biraz kaşıntı problemim oluyordu donör bölgesinde, özellikle enseye doğru, klinik bir krem önerdi, bugün o kreme başladım.

Genel olarak her şey yolunda gidiyor, belirgin bir sıkıntım ve sorunum olmadı. İnşallah daha da güzel bir şekilde devam edecek süreç.
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 32

Mr.Wayne

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 25 Ekim 2025, 17:19:37 »
Ekim yapılmayan vertex bölgesinde de gelişmeler mevcut. O bölgeye ilk ekimde dokunmayıp takviyeler ile geliştirme kararı almıştık, bu çerçevede;

20 Eylül'de kök hücre tedavisi ve 29 Eylül ile başlayan fin takviyesi ile o bölgeyi desteklemeyi umuyorduk.

1. görsel: 17 Ekim
2. görsel: 25 Ekim

1 hafta içerisinde o bölgede bir gelişim işareti gözlemledim, bunu da paylaşmak istedim sizlerle.
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 32

FurkanY

• Full Member
  • //
    • KONU
« Yanıtla #12 : 25 Ekim 2025, 20:33:52 »
Çok iyi görünüyor gerçekten.
Benimde hep aklımdaydı bütçe konusunda geride kalmasam muhakkak hakan clinicte ekim yaptırırdım. Sonucu güzel olacak. Vertex bölgesinde gerçekten gelişim farkedeliyor neler yaptınız detaylı anlatabilirmisiniz kök hücre nasıl yapıldı
  • Ekim Tarihi: 28.08.2025
  • Ekim Merkezi ismi Dr. Mesut TOMO
  • Greft Miktarı 5000
  • Yaşınız 31
  • Medikal Tedavi Bethentax 6 aylık set , omega 3 , d vit , b12 , çinko ve c vitamini

Mr.Wayne

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 26 Ekim 2025, 15:34:25 »
Çok iyi görünüyor gerçekten.
Benimde hep aklımdaydı bütçe konusunda geride kalmasam muhakkak hakan clinicte ekim yaptırırdım. Sonucu güzel olacak. Vertex bölgesinde gerçekten gelişim farkedeliyor neler yaptınız detaylı anlatabilirmisiniz kök hücre nasıl yapıldı

Teşekkür ederim inşallah devamında da güzel gelişmeler olacak.

Ekimden 2 gün önce kök hücre yaptırdım, ekim günü prp yapıldı, onu zaten herkes yapıyor.
Ekimden 1 hafta sonra finasterid'e başladım, şu an 1 ay oldu nerdeyse kullanalı.
Birkaç gün önce ise Saw Palmetto ve Anti-hair Loss spreye başladım ek takviyeler olarak.

Bunlar haricinde düzenli olarak sıvı kolajen, d+k vitamini ve kaliteli bir balık yağı kullanıyorum.

Özellikle ekim işleminden sonra ilk 15 gün full istirahat ettim, çalışmadım dışarı çıkmadım, bol bol dinlendim, ilk 15 gün sonrasında işe ve normal hayata yavaş yavaş geri döndüm.
Mevsim olarak da Eylül bence çok ideal bir ay ekim yaptırmak için, ne soğuk ne sıcak, evde rahat rahat oturdum, dışarı çıktığımda da ne pek güneş oluyor, ne de aşırı bir soğuk yağmur/kar oluyor.
Biraz terleyince çünkü kaşıntı oluyor hemen kafada. Bu dönemin rahat geçmesinde Eylül ayında bu işlemi yaptırmamın katkısının büyük olduğunu düşünüyorum.

Şimdilik yaptıklarım bunlar.
2 ay olunca yani Kasım sonunda PRP seanslarına başlayacağız, kliniğin önerdiği takvim çerçevesinde PRP yapmaya başlayacağız.
  • Greft Miktarı 4800
  • Yaşınız 32

fenerrryolu2025

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 29 Ekim 2025, 12:11:14 »
Hayırlı olsun ekimin hocam. Maşallah çok güzel görünüyor. Sonuç güzel olur kanaatindeyim.

Facebook Twitter Instagram