Gönderen Konu: Saç Ekimi Öncesi Finastreid ve Minoxil Sprey Kullanımı  (Okunma sayısı 219 defa)

scofields1999

• Kelmatik
  • Jr. Member
  • **
    • Ekimim - 3000 Greft-Dr.Özgür Nalbant
20 Kasımda saç ekim planım var.Ekimden önce finastreid ve minoxil sprey kullansam faydasını görür müyüm ,kullanırsam da ne kadar süre kullanmalıyım sizce ayriyeten de finastreidin yan etkisi olduğunu biliyorum ama minoxilin spreyin yan etkisi nedir ? Bilgilendirir misiniz,teşekkürler iyi forumlar.

Farklı ışık ve açılardan saç durumumu koydum.

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Ekimi Öncesi Finastreid ve Minoxil Sprey Kullanımı
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2025, 11:47:59 »
Kardeşim benim bu forumdan yorumlardan okuyup anladığım bahsettiğin iki ilacı devamlı olarak kullanmazsan ekilen saçların değilde on bölgede olan kendi mevcut saçlarının zamanı geldiğinde dokulecegi yönünde.

Finasterid kullandım cinsel anlamda yan etki gördüm minoxil kullandım baş ağrısı yaptı yani ikisi bende yan etki yaptı bıraktım kullanmayı.

Hakkınız da hayırlısı olsun başarılı mutlu olacağınız bir saç ekimi diliyorum

Urbester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 08 Kasım 2025, 16:08:27 »
Ekim öncesi ikisini de kliniğimin önerisiyle kullanmaya başladım. Finasterid 15. gündeyim ve en ufak yan etki görmedim şuan için. Minoxidil ise içeriğindeki alkolden dolayı çarpıntı ve baş ağrısı yapabildiği söyleniyor ama onda da hiçbir yan etki görmedim. Sadece şuan saçlarımı çok hızlı şekilde döküyor. Ama bunun olması zaten normalmiş ilacın çalışma sistemi bu. zayıf saçları döküp yerine sağlam saçlar çıkarıyor dökerken de köküyle birlikte dökmediği için problem olmuyormuş. Kendi deneyimlerime göre kullanmanı tavsiye ederim ancak ekime kadar çok bir fayda sağlamaz zaten ekimden 1 hafta önce de bırakman gerekir minoxu. Finasterid en az 1 sene kullan ekim sürecinde
Tedavi:
-Finasterid 1mg/gün
-Xpecia      1adet/gün
-Minoxidil   2kez/gün
-Prozinc şampuan 5 gün
-Konazol şampuan 2 gün
-Prozinc losyon 1kez/gün
-Dermaroller 3 günde 1

scofields1999

• Kelmatik
  • Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2025, 10:39:16 »
Peki 1-1.5 sene boyunca fin kullanımı sonrası donör ve tepe bölgesi kalınlaşır mı yani kısacası toparlar mı oralar boşa da kullanmak istemiyorum açıkçası..

Urbester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2025, 12:29:51 »
Peki 1-1.5 sene boyunca fin kullanımı sonrası donör ve tepe bölgesi kalınlaşır mı yani kısacası toparlar mı oralar boşa da kullanmak istemiyorum açıkçası..
Hepimiz bunun için kullanıyoruz öncesi sonrası görsellerde gözle görülür toparlamalar görülüyor. Ayrıca ekilen saçların çıkma ihtimalini yükselticek. DHT yi düşüreceği için ekilen saçlarda DHT baskısı olmayacak zorlanmadan çıkmasını sağlayacak. Bu sebeple 1 sene kullanım önemli. Ekim süreci ve çıkışlar 1 sene biliyorsunki. Finasteride başlamadan önce hormon tahlilleri yaptır bi bak. DHT seviyen nedir prolaktin kortizol total testo vs. bunlar kaç bunla göre karar ver
Tedavi:
-Finasterid 1mg/gün
-Xpecia      1adet/gün
-Minoxidil   2kez/gün
-Prozinc şampuan 5 gün
-Konazol şampuan 2 gün
-Prozinc losyon 1kez/gün
-Dermaroller 3 günde 1

scofields1999

• Kelmatik
  • Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 09 Kasım 2025, 13:06:04 »
Hepimiz bunun için kullanıyoruz öncesi sonrası görsellerde gözle görülür toparlamalar görülüyor. Ayrıca ekilen saçların çıkma ihtimalini yükselticek. DHT yi düşüreceği için ekilen saçlarda DHT baskısı olmayacak zorlanmadan çıkmasını sağlayacak. Bu sebeple 1 sene kullanım önemli. Ekim süreci ve çıkışlar 1 sene biliyorsunki. Finasteride başlamadan önce hormon tahlilleri yaptır bi bak. DHT seviyen nedir prolaktin kortizol total testo vs. bunlar kaç bunla göre karar ver

Ekimden bir gün önce Hastanede kan testi yapılacak ona göre karar veriririm hocam, teşekkürler.

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 09 Kasım 2025, 14:34:28 »
La gardasim tamam ekimden önce kullandın 6 ay  ekimden sonra 1 yıl daha kullandın  sonra da bıraktın. Mevcut on bölgede ekilmeyen yani dökülmeye kodlanmış kendi mevcut saclarin dökülmeyecek mi ?  Ben 1 ay finasterid kullandım cinsel yönden libido azalması oldu ekim öncesi ve sonrası 2 sene nasıl kullanayim ? Fini bırakınca ekilmeyen mevcut saçların yine zayıflayıp dökülmeyecek mi ?  Bana göre doğru ekim planlamasi yapılmalı finasteridle 1 omur yaşanmaz benim görüşüm bu

scofields1999

• Kelmatik
  • Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 10 Kasım 2025, 07:15:50 »
La gardasim tamam ekimden önce kullandın 6 ay  ekimden sonra 1 yıl daha kullandın  sonra da bıraktın. Mevcut on bölgede ekilmeyen yani dökülmeye kodlanmış kendi mevcut saclarin dökülmeyecek mi ?  Ben 1 ay finasterid kullandım cinsel yönden libido azalması oldu ekim öncesi ve sonrası 2 sene nasıl kullanayim ? Fini bırakınca ekilmeyen mevcut saçların yine zayıflayıp dökülmeyecek mi ?  Bana göre doğru ekim planlamasi yapılmalı finasteridle 1 omur yaşanmaz benim görüşüm bu

İlaç kullanmadan saçları nasıl kalınlaştırıp, canlandıracağız hocam ? Besin Takviyeleri,Vitaminler,Dermaroller,Şampuanlarla bu iş hikaye tek çözüm hormon baskılayıcı ilaçlar ? Varsa çözümünüz dinlemek isterim.

Urbester

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 10 Kasım 2025, 12:54:06 »
söylediklerinde haklısın ancak şöyle bir durum var. Şimdi benim kliniğim asumanhair. Fotoğraflarımı gönderdiğimde ekim yapabileceklerini ancak mevcut saçlarımın zamanla döküleceğini ilk cümlede söyledi. Başka klinikler ne kadar şeffaf bilmiyorum ama asumanhair bana bu konuda açık davrandı. Şimdi ekim merkezlerinin bahsettiğin konusa çok bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Saçı eker ve çıkar. Sonrasında dht den dolayı mevcutlar dökülür ekilenler incelir cansızlaşır. Tek çözüm Dht baskılamak. Bu da herkeste aynı etkiyi yapmıyor dediğin gibi. İlacı bırakınca dökülecek işine gelirsek evet 1 sene kullan bırak senaryosunda dediğin gibi. Yan etki yapmayan kişilerin belli bir yaşa kadar doz düşürerek devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Örneğin ben yan etki görmediğim için dht nin en saldırgan döneminde komple kullanmayı düşünüyorum. 35 40 a kadar şuaj yaşım 30. Sonrasında zaten dht doğal olarak düşeceği için finasteridi bıraktığında veya çok düşük dozlara geçtiğinde herhangi bir kayıp yaşanmayacaktır. Yan etki yapan kişiler için üzgünüm malesef bu konuda yapabilecek bir şey yok. Ya 2. Seansı bilerek bu işe girecek ya da hiç bulaşmayacak başka bir çözümü yok
Tedavi:
-Finasterid 1mg/gün
-Xpecia      1adet/gün
-Minoxidil   2kez/gün
-Prozinc şampuan 5 gün
-Konazol şampuan 2 gün
-Prozinc losyon 1kez/gün
-Dermaroller 3 günde 1

Facebook Twitter Instagram