İyi açıklamışsın hocam.
Ben bu tür ilaçların kesinlikle doktor kontrolünde kullanılmasını öneriyorum.
Ahmet, ilacı oral almaktan çekinip topikal olarak kullanıyor ama her başlığın altında oral dutas veya finas kullanılmasını tavsiye ediyor. Topikal kullandığı halde yan etki yaşayan birinin neden böyle davrandığını anlamıyorum; bunun altında iyi bir niyet arayamıyorum.
Başka bir başlıkta bir arkadaş “finas kullanmalı mıyım?” diye sordu. Ben de yaşadığım yan etkilerden bahsederek dikkatli olmasını ve mutlaka doktor kontrolünde kullanmasını önerdim. Bu Ahmet ise gelip “niye finası kötülüyorsun, insanların psikolojisi mi bozulsun istiyorsun, bırak adam kullansın” gibi şeyler söyledi. Açıkçası bu tavrıyla iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.
Kendi açtığı başlıklarda da ona yardımcı olmak isteyen insanlara karşı konuşma tarzı tuhaf. Sanki yaşadığı tüm olumsuzlukların sorumlusu bizmişiz gibi bir üslup kullanıyor.
yani şimdi senin gördüğün yan etkileri sen söylersen o kişide bi inanış olacak o ilaçtan korkmaya başlayacak uzaklaşacak aynısını bende yaşarmıyım diye bir kendisine soracak ilacın her metabolizmada farklı fakat benzer etkileri olduğunu bir kere aklımıza kazıyalım insanlar genlerinden ibaret canlılardır
topikalde olsa oralde olsa finasterid finasteriddir
aynı yan etkiler fakat birininki daha düşüktür, tabi o düşüklüğüde doz ile ayarlıyorsunuz o çok önemli
o arkadaşta yan etki yapacağı vardı yaptı zaten bi ilacın yan etki yapıp yapmayacağını vücudu sinyal vererek söyler sizin beyninizdeki inanış farklıdır yan etki farklıdır
mesela finasterid kullanmaya başlayan herkesin ilk başlarda genelde testis ağrıları meydana gelir bu dhtnin düşmesi ve beyin sinyallerinin bu dht düşüşüne karşı geliştirdiği bi adaptasyon kaynaklıdır ama korkulacak bir durumda değil hormonlarınız bu yeni dht seviyesine alışmasını gösterir
beyin sisi genel olarak görülen bi yan etki çoğu kişide bu olur fakat farkında olmaz yani beyin sisi şöyle zihninizin keskin çalışamaz,dht düşüşü norölojik ağlarda değişimlere sebep olduğundan ötürüdür,
aslında bakış açınıza bağlı bir durum, bu tür şeyleri yan etkiden saymayan çatır çutur kullanan insanlar var çekinmeden içenler var ve evet sonuçları mükemmel saçları fırça gibi
yani kısacası konudan bağımsız olarak
bu ilacı eninde sonunda saçları dökülen birey tüketecektir varsayımındayım
yani ikinizin konuşmasına bakarak şunu diyebilirim ;
bu ilaç ne ağır yan etki profili olan bi ilaç
nede hafife alınacak bir ilaçtır
şimdi bu ilaç dht yerine teststeron seviyesini düşürseydi asıl o zaman tehlikeli olacaktı
mesela tehlikeli birsürü ilaçlar var,
sporcuların takviye niyetine kullandığı erkeklik hormonlarından tutun
kırmızı veya yeşil reçeteli ilaçlar
bazı ağrı kesiciler ve yatıştırıcı ilaçlar
ki bunların yan etkilerini saysam bitmez bi ilacın "bağımlılık" diye bir yan etkisi olabilir mi ? bu çok vahim
ki öbür yan etkilerini saymıyorum benim gözümde en ciddi yan etki budur