Gönderen Konu: Finasteridi bıraktıktan sonra saçımı nasıl koruyabildim  (Okunma sayısı 1196 defa)

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
finasteridi tam kelleşmeye yakın dönemde kullandım, 5-6 ay gittim saçlarımın %60 ını çıkarttım (diffuse thinning) ve ilacı kestim, kestikten sonraki 7. aydayım şuanda kaybım %15-%20 falan hala saçlarım gür, nası mı başardım

fazla düşünmüyorum, uykum yerinde , şekerli beslenmiyorum + sporumu yapıyorum ve bol sebze tüketiyorum

strese girdiğinizde telogen effluvium şiddetlenecektir telogen effluvium zaten saçı döken şey, saçların telogen,anajen,katajen fazları vardır,telogen effluvium telogen faza sokarak döker,androgenetik alopesi ise çıkmamasını sağlayan şeydir. yani minyatürize olarak çıkartır(tüyleşme)
bu döngüyü bilmek önemli yani saçı döken şeyin androgenetik alopesi olduğunu zannedenler var halbuki bundan kaynaklı değil dökülme hayatımızın doğal bi parçası asıl sorun çıkmamasında

bana kalırsa kellik genini tetikleyebilen şeylerden biri strestir bundan %80 emin sayılırım

agresif dökülme dönemlerindede insanların stresi tavan yapar, stres yükü çok değişkendir kiminde uykusuzlukla, kiminde aşırı düşünmeyle veya takıntıyla, kiminde hayal kırıklığıyla, kiminde vitamin mineral eksikliğiyle, sayamayacağım şekilde stres yükü var

ama mutlaka agresif dökülme tetikleme olmadan meydana gelemez

reviess

• Yeni üye
  • *
Ynt: Finasteridi bıraktıktan sonra saçımı nasıl koruyabildim
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2026, 22:51:22 »
yaş kaçtı hocam diffuse thinngde benimde 3 hafta oldu başlayalı

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 18 Mart 2026, 00:50:29 »
25 benim kanka, özellikle diffusede çok stres yapmaya gelmiyo direkt kelleştiriyor
Ben yoruldum hayat, gelme

reviess

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 18 Mart 2026, 01:03:56 »
bende 21 bir senede saçımın yarısını kaybettim minyatür çok  fazla var yıkama ve fönden sonra çok belli olmuyorda eski hacimi yok

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 18 Mart 2026, 01:22:23 »
bende 21 bir senede saçımın yarısını kaybettim minyatür çok  fazla var yıkama ve fönden sonra çok belli olmuyorda eski hacimi yok
diffuse dökülme biraz kontrol işi ya ama genede xpeciayla diffuseden kurtulan var yani diffusede en ufak dht blokajı kazanç olarak ele dönüyor

Berkan Çatı

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 18 Mart 2026, 20:25:57 »
kanka ağızdan mı alıyorsun yoksa topikal mı

reviess

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 18 Mart 2026, 21:23:07 »
ağızdan alıyorum topikal düşündümde bende sd de var o yüzden hiç yeltenmedim

Berkan Çatı

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 18 Mart 2026, 22:48:32 »
ağızdan alıyorum topikal düşündümde bende sd de var o yüzden hiç yeltenmedim
bende de var kanka seborik dermatit minoksil kullanıyor musun peki? kafamı tahriş eder diye cesaret ededmedim sd den

reviess

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 19 Mart 2026, 01:04:07 »
minox kullanmak hem bütçeye hemde kullanım zorluğu +döngü olayı ve diffuse olduğum için hiç düşünmedim bile kullanmayı

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 19 Mart 2026, 01:05:26 »
Minoxidil kullanılmaz, ancak saç ekimini desteklemek amacıyla vertexde başlangıç olarak kullanılabilir onun dışında kullanılacak birşey değil

Facebook Twitter Instagram