Herkese merhaba. Öncelikle bu forumu yaklaşık 10 yıldır ara ara takip ettiğimi, bilgilerinizden faydalandığımı belirtmek ve sizlere teşekkür etmek isterim. Bu başlığı açmamın sebebi de başka insanlara yardımcı olabileceğini düşünmemdir. Kendim de bir hekim olarak süreci ve öncesi/sonrasında uyguladıklarımı ve yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
Kendi saç dökülme serüvenim 20'li yaşlarımın başlarında başladı. 24 yaşımdan itibaren minoxidil kullanmaya başladım ve dökülme sürecini yavaşlattığını söyleyebilirim. Minoxidil tedavisini çoğunlukla düzenli olarak 10 yıldır da kullanıyorum. Minoxidil tedavisinin süreci yavaşlatması ama beklendiği gibi yeterli olmaması üzerine ilk saç ekimim ön hatta, 2016 yılında İlhan Serdaroğlu kliniğinde gerçekleştirildi. O dönemde klinik tercihimin sebebi hocanın ekibin başında olması ve süreci yönetmesi, ön saç çizgisi ekimlerini beğenmem ve abartılmış bir fiyatının olmamasıydı. O ekimde yaklaşık 2000 greft ekildi ve ekimden memnun kaldım, istediğim sonucu aldım (1. ve 2. fotoğraf). Ancak yılllar içinde kendi saçlarımda yaygın ve ekilen saçların bir kısmında da dökülmenin devam etmesi sebebiyle tekrar bir ekim ihtiyacı doğdu (3.fotoğraf). Bu sebeple tekrar aynı kliniğe başvurdum. Revizyon için aynı kliniğe başvurmamın sebepleri: önceki başarılı ve rahat ekim tecrübem, hekime güvenmem, operasyonun başından sonuna bir plastik cerrahın ekimi yönetmesi, hocanın ekibinin uzun yıllardır aynı olması ve cerrahın en tecrübe/beceri yaşlarında olduğunu düşünmemdi.
İşlem 20 Ocak 2026 tarihinde gerçekleşti. Yaklaşık 7 saat sürdü. Operasyon esnasında lokal anestezi iğnelerinin acısını hissettim, operasyon sonlarına doğru lokal anestezi etkisi azalınca tekrar yapıldı, bunun haricinde acı ağrı hissetmedim. Operasyonda ve sonrasında herhangi bir komplikasyon gelişmedi. Ağrı ve şişlik olmadı (4. fotoğraf).
Bugün operasyonun 5.günü 2 kez yıkama yaptım (dün ve bugün).
Kullandığım çeşitli ilaçlar ve gıda takviyeleri oldu. Daha önce de söylediğim gibi yaklaşık 10 yıldır minoxidil kullanıyorum. Son 3 yıldır dermoroller ile birlikte uyguluyorum.
Ekime 6 ay kala xpecia tablet 2*1, d-colefor vit d 2000 iu 1*1 , solgar omega 3 950 düzenli olarak kulllandım. Ekimden 1 hafta önce xpecia ve balık yağını kestim. Ekimden 1 hafta sonra tekrar başlayacağım. Vit D hiç kesmedim.
PRP ekimden sonraki 3.hafta sonu / 2. ay / 3. ay uygulayacağım
Minoxidil ve Procapil içeren bir serum (Trixowell v.b) 1.ay sonrası başlayacağım (minoxidil sabah, procapil akşam)
Finasterid tablet hiç kullanmadım, kişisel sebeplerle kullanmak istemiyorum.
Umarım herkes kendisini mutlu eden ve rahat ve iyi hissettiği bir görünüme kavuşur.