Yaklaşık bir yıl boyunca saç ekimi yaptırma fikrini ciddi şekilde araştırdım. Bu süreçte sadece internetten bilgi okumakla kalmadım; çevremde saç ektirmiş olan kişileri gözlemledim, onların deneyimlerini dinledim ve sonuçlarını yakından inceleme fırsatı buldum.
Aynı zamanda piyasa fiyatlarını karşılaştırdım, farklı klinikleri araştırdım ve güvenilir doktorlar hakkında yazılmış blogları, yorumları ve önerileri detaylı şekilde inceledim.
Tüm bu araştırmaların sonunda Hakan Doğanay’a gitmeye karar verdim. Bu kararı almamda birkaç önemli sebep vardı. Öncelikle kendisinin uluslararası alanda tanınan ve başarılı sonuçları olan bir doktor olması benim için önemli bir güven faktörüydü. Ayrıca kliniğin daha önce yaptığı saç ekimi sonuçlarını incelediğimde doğal ve başarılı görünümleri oldukça etkileyiciydi.
Klinik ile Tanışma Süreci
Sürecin en başından itibaren Hakan Bey oldukça ilgiliydi. Yapılan görüşmelerde tüm sorularımı detaylı şekilde cevapladı ve süreç hakkında beni bilgilendirdi.
Fiyatları incelediğimde, ekimin bizzat Hakan Bey tarafından yapılması durumunda ücretin biraz daha yüksek olduğunu gördüm. Ancak kliniğin ekibinin yaptığı ekimleri de incelediğimde çok başarılı sonuçlar olduğunu fark ettim. Bu noktada Hakan Bey’in ekibini gerçekten çok iyi yetiştirdiğini görmek kararımı kolaylaştırdı.
Hem daha uygun bir fiyat olması hem de benzer başarılı sonuçların elde edilmesi sebebiyle ekim işlemini kliniğin ekibine yaptırmaya karar verdim.
Bu noktada ekimi gerçekleştiren Gamze Hanım’a da ayrıca teşekkür etmek isterim.
Saç Ekimi Süreci
Saç ekimi süreci açıkçası benim en çok merak ettiğim ve biraz da çekindiğim kısımdı. Ancak işlem düşündüğüm kadar zor veya ağrılı geçmedi.
En çok hissedilen kısım lokal anestezi oluyor. Evet, anestezi kısmı biraz acıtıyor fakat kesinlikle dayanılmayacak bir ağrı değil. Ayrıca bu aşama yaklaşık 1–2 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanıyor.
Ekim işlemi iki ayrı seansta gerçekleştirildi.
1. Gün
İlk gün kafamın sol arka donör bölgesinden greft alımı yapıldı.
Toplam 2250 greft alındı ve öğleden sonra bu greftler ekim yapılacak bölgeye yerleştirildi.
2. Gün
İkinci gün ise kafamın sağ arka donör bölgesinden yine 2250 greft alındı.
Aynı şekilde bu greftler de aynı gün içerisinde ekildi.
Böylece toplamda 4500 greftlik ekim ile süreç tamamlanmış oldu.
İlk Günler ve İlk Yıkama
Ekimden sonra 3. gün klinikte ilk yıkama yapıldı. Bu yıkama sırasında bana evde nasıl yıkama yapacağım da detaylı şekilde anlatıldı.
Şu anda ekimin üzerinden 1 hafta geçti ve genel olarak süreç oldukça iyi ilerliyor.
En Zor Kısım: Uyuma Pozisyonu
Benim için en zor kısım açıkçası uyku düzeni oldu.
İlk günlerde iki yastıkla, sırtüstü ve sabit şekilde uyumak gerekiyor. Bu pozisyonda uyumak gerçekten ilk başta zorlayıcı olabiliyor.
Ama birkaç gün sonra buna alıştığımı söyleyebilirim. Zaten yaklaşık 10 gün boyunca bu şekilde uyumak yeterli oluyor.
Ödem Süreci
Ekim sonrasında yüzümde bir miktar ödem oluştu. Bunun temel sebebi ise verilen ödem ilacını reflüm nedeniyle kullanmamaya karar vermemdi.
Buna rağmen ödem çok aşırı olmadı ve 4. gün tamamen geçti.
Ağrı ve Sızı Durumu
Ekim yapılan bölgelerde herhangi bir ağrı yaşamadım.
Sadece donör bölgelerde, özellikle yatarken baskıya bağlı olarak hafif sızılar oldu. Ancak bunlar da açıkçası korktuğum seviyede değildi.
Genel olarak süreç düşündüğümden çok daha rahat geçti diyebilirim.
Bu Blogda Neler Paylaşacağım?
Bu yazı, saç ekimi sürecimin başlangıcı.
Bu blogda ilerleyen haftalarda:
hafta süreci
kabuk dökülme dönemi
şok dökülme
yeni saçların çıkışı
aylara göre değişim
gibi tüm gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.
Saç ekimi düşünen kişiler için gerçek bir deneyim kaynağı olması benim için en önemli amaç.