Gönderen Konu: yaş 34, androgenetik dökülmem başlamış gidişat nasıl olur sizce?  (Okunma sayısı 815 defa)

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
caputodeoro kardeşim iyi niyetli araştıran bir genç olduğundan şüphem yok. dün hintell beyden farklı yorumun tekrar araştırmaya koyulmamı sağladı.
çünkü donör bölgemden  ,gördüğümden gözlerimden  şüphe duydum. bana , başkalarına göre çok iyi durumda olan donör bölgem sana göre seyrekti kaldı ki fotoğraflar ortada.
her neyse daha önce bana  donör bölgen sağlam dedikleri için rahat takılıyordum.
 sen görüşünde ısrar edince bugün izin günüm olduğu için fırsatım varken  arkadaşlarım aracı oldular ve arkadaşlarımın ekim yaptırdığı üç farklı yerle görüntülü görüştüm hem de fotoğrafları gönderdim, retrograde ya da yaygın dökülme var mı diye senin dediklerini sordum, gösterdim. hepsi de sayende bana güldüler  , ve hintell bey gibi '' 3-4 seanslık donör rezervi olduğunu şimdi ekimlik bir durum olmadığını ama ekim gerekirse de donör yoğunluğu, ön çizginin sağlam durması ,kafamın küçük olması ,saçın dalgalı olması nedeniyle büyük bir açıklık sorunu olmayacağını söylediler.

sonra baktım caputodeoro belki kimsenin görmediğini görmüştür bir de evime yakın bir saç ekim merkezi vardı yüzyüze orayla görüşeyim sonra da özel bir hastahanede dermatolag'a gideyim dedim randevu alıp ikisine de gittim. saç ekim merkezindeki görevli bir form doldurttu ve fiziki olarak  incelediler ve onlarda donör bölgede bir sorun görmediklerini şimdilik ekimlik bir durum olmadığını ama olursa da donörle kapanabileceğini söylediler özellikle retrograde olup olmadığını sordum yok dediler.

sonra bunlar saç ekimci en iyisi bir de uzman bir dermatologa gideyim dedim yetişsin diye özel bir hastaneden randevu alıp gittim. önce retrograde olup olmadığını ya da yaygın dökülme olup olmadığını sordum.retrogradelik bir durum olmadığını yaygın bir dökülme gözlemlemediğini söyledi. ense ve favori durumunu tekrar sordum bir sıkıntı görmedi. yağlı egzema/dermatit vs varmış onlar için ilaçlar yazdı. krem , şampuan vs gibi.

velhasılı kelam sayende araştırıp içimi rahatlatmış oldum, teşekkür ederim ancak benim imkanım vardı; bir gün içinde parayı verip hemen özelde dr. randevu alabildim ,arkadaşlar aracılığı ile görüşebildim vs. ancak emin olmadığın konularda başkaları için de böyle yaparsan insanları strese sokabilirsin ve bu insanlar gerçeği kolayca öğrenemeyebilir ve uzun süre stres yapabilirler daha dikkatli olmanı öneririm.
bak abi bendeki retrograd dökülme, benim ensemin kapalı olduğuna bakma içi boş seyrek, retrograd ensenin içini böyle boşaltıyor, vertexin altınıda boşaltıyor

benim ensem full kaşıntılı, arada ağrılar giriyor, dökülme var ama ensede saç derim siyah olduğu için pekte belli olmuyor 

saw palmetto gücü adına

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
caputodeoro kardeşim senin fotoğrafınla durumu daha net anladım benim enselerde o durum yok ama dediğin gibi de olsa çözümü var.
yazılarını okudum çok bilgili birisin belli ki bu konularda sana illa ki danışacağım şeyler olacaktır.
paylaşım ve bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim.

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
caputodeoro kardeşim senin fotoğrafınla durumu daha net anladım benim enselerde o durum yok ama dediğin gibi de olsa çözümü var.
yazılarını okudum çok bilgili birisin belli ki bu konularda sana illa ki danışacağım şeyler olacaktır.
paylaşım ve bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim.
abi sağolasın 20 yaşımda dökülme fark ettim 22 de kelleşmeye başladım şuan saçlarım baya gür, ben başlarda aylardır ağladığımı bilirim babam norwood 7 anne tarafı full diffuse thinning norwood 5 karışık , kendimi yıllardır bu saç konularına vermiş biriyim 5 yıldır araştırıyorum bazı insanların derdine derman olmaya çalışıyorum bu forum dışındada yardım ettiğim insanlar oluyo

sonradan farkına vardım, her erkeğin doğası gereği saçlarının bi miktar gerilemesi gerektiğini, ergen erkeklerin saçlarının fırça gibi olması gerektiğini
Ben yoruldum hayat, gelme

Düzelecek inşAllah

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
kulak üstlerin seyrek, ensende ışıkta seyrek görünüyor hafif, ama ışıksız dolu gözüküyor, sen en iyi kendin anlarsın ensenin içi boşalmışsa retrograd oraya vurmuştur, kulak üstlerinde retrograd var zaten dökülmüş, saçın genel durumu iyi tekrar söylüyorum ileride ney nasıl olur bilemem

Retrograd dökülme ışıkta sürekli değişen bi tiptir, ışıksız alanda pek belli olmaz

Donor area ışıklı fotoğraflarda içi boş gibi görünüyor 

Benden bi kardeş tavsiyesi olarak, bu saça ekim hiçbir zaman gerekmez, topikal fin ile bu saç her zaman düzelir zaten 50 den sonrada dökülmeler azalıyor hormonlar eskisi gibi güçlü kalmayacağı için

Ben 25 yaşındayım abi, benim ensem feci döküldü saçın genelide inceldi ben dediğim gibi 1 yıl topikal fin kullanıp 1 yıl ara veriyorum öyle koruyorum saçlarımı, kafamada çok takmıyorum çok takmak cildede saçlarada iyi gelmiyor

Sende zaten agresif bi dökülme yok,34 yaşına kadar saçlar böyle kaldıysa agresiflikten yana sorun yok demektir

20 ye varmadan kelleşenler var finasterid bile kullanamıyolar onların halini düşün bide abi
Topikal fini nereden buluyorsunuz veya kendiniz mi hazırlıyorsunuz?

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Topikal fini nereden buluyorsunuz veya kendiniz mi hazırlıyorsunuz?
evet ben kendim hazırlıyorum 30 mg Proscar tablet ezip 10 ml izopropil alkolde çözüp üstüne 10 ml propilen glikol ve 40 ml saf su ekliyorum sonra kahve kâğıdıyla süzdürüyorum hazır oluyor basit iş belli süreleri ve sterilite olayı var biraz o kadar

istanbul içinde temizlik ve kimya maddeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz izopropil alkolle propilen glikol u

Düzelecek inşAllah

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Tamamdır temin edeceğim ve deneyeceğim. Sterilite olayı dediğiniz nedir? 30 mg dediğiniz 6 tam proscar değil mi? Formülü bir yerden mi buldunuz

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Tamamdır temin edeceğim ve deneyeceğim. Sterilite olayı dediğiniz nedir? 30 mg dediğiniz 6 tam proscar değil mi? Formülü bir yerden mi buldunuz
yıllardır araştırıyorum, alkol çözmeye yetiyor,propilen glikol zaten deriyi penetr ediciliği yetiyo, saf su da seyreltici, 60 ml çözeltiye 30 mg finas atınca %0,05 elde ediliyor

Bu formülü ben kendi üzerimde kullanıyodum şuan ara verme dönemindeyim yaza doğru tekrar hazırlayacağım kimisi karışımda izopropil alkol yerine etanol, ekstra olarak gliserin de ekliyorlar

Sterilite den kastım temizlik, temiz ortamda kaplar temiz çalışılacak masa temiz hava akımı olmayacak eldivenle çalışılacak maskeyle çalışılacak hijyenik ortam yani losyonun içine bakteri sızarsa vücut bağışıklık sistemiyle saç derisine saldırabilir dikkatli olmak lazım

Facebook Twitter Instagram