Gönderen Konu: yaş 34, androgenetik dökülmem başlamış gidişat nasıl olur sizce?  (Okunma sayısı 826 defa)

saw palmetto gücü adına

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
merhaba kıymetli arkadaşlar, geçen yıl tepe ve tepemin önünde seyrelme olduğunu fark edip doktora gittim androgenetik alopesi diyip gönderdiler detay vs vermediler.

o zamandan beri araştırıyorum burayı keşfettim sizlerden bazı konularda fikir almak istiyorum. tek başıma araştırdıkça da stres oldum.

ön çizgi sağlam, vertex ve onun önünde açılma var yanlarda seyrelme gözlemlemedim ense de yanlardan daha iyi gibi geliyor bana.

tahminlerinize göre nereye kadar sürer, donörüm nasıl sizce, retrograd riskim var mı? tamamen ilerler mi ileride donorümle ekim şansım olur mu?

bu nedenle flaşlı, ıslak, kuru, saçım normal halindeyken , dermatitim ilerlemişken, saçım taralıyken, dağınıkken,favorilerim dağınıkken taralı iken hemen hemen her şekli ile saçımın fotoğrafını çektim yorumlarınız bana çok yardımcı olacaktır teşekkür ederim şimdiden.
ön çizgi

33 yaşında fark ettim ama muhtemelen 28-30 da başladı,şimdi 34’üm.

saw palmetto gücü adına

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
ön ,ense ve yanları da çektim yalnız yanlar da çekerken favorileri taradım kısa kesim olup dağıldığı için yanıltmasın diye.
araştırmaktan bitap düştüm umarım yorumlarınızla kafamda mevzu şekillenir.
şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 15 Mart 2026, 19:09:33 Gönderen: saw palmetto gücü adına »

saw palmetto gücü adına

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
favoriler ve yan profili hem taramadan dağınıkken hem de taradıktan sonra çektim hepsi de aynı anda güneş ışığında çekildi.

🤲🤲umarım Allah rızası için biri aydınlatır da güzel şeyler duyar rahatlarım biraz.
« Son Düzenleme: 15 Mart 2026, 19:15:47 Gönderen: saw palmetto gücü adına »

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
favoriler ve yan profili hem taramadan dağınıkken hem de taradıktan sonra çektim hepsi de aynı anda güneş ışığında çekildi.

🤲🤲umarım Allah rızası için biri aydınlatır da güzel şeyler duyar rahatlarım biraz.
retrograd bölgesinde sıkıntı var gibi görünüyor seyrek saçlar var, ama saçın genel durumu oldukça iyi dökülme çok farkedilir boyutta değil, eğer ilerlersede önlem alınır saçlar bir müddet korunur fazla kasmaya gerek yok, bu tip dökülmeye biz diffuse thinning+ retrograd alopecia ismini verebiliriz

özellikle retrograd ve diffuse thinning yaşıyan kullanıcılarda saç dökülme alanlarında kızarıklık kaşıntı ağrılar oluşur.

şunuda belirtiyim ; yaygın incelmesi olanlarda ilaçlar her zaman başarılıdır genelde ekime gerek bile kalmaz ilacın üstünden 5-6 ay geçerse

fakat ekim konusunda bu tip dökülmeler sıkıntılıdır ekim tutmama riski, ekilen saçların dökülme riski yüksektir,
klasik norwood tipi saçlarda ilaçlardan pek sonuç alamazlar, ama ekimle arayı kapatabilirler

finasteridin topikal versiyonu bu tip saçlara çok etkili olacaktır

bendede bu tip dökülme var, 1 yıl topikal fin kullanırım, 1 yıl ara veririm, kendime böyle bi döngü çizdim , bu tip dökülmede sen  eğerki stres, üzüntü, fazla düşünme gibi zihinsel münakaşalara girdiğin sürece bu dökülmeyi hızlandırırsın, bizzat ben bunu kendimde deneyimledim, özellikle diffuse thinning yoğun döken bir tip , stresli olunca normal dökülme hızının 2-3 katına çıkabiliyor, diffuse thinning'e biz bu forumda inflamasyonlu dökülme deriz, yani hem vücut iltihap yaratıp, hemde dht saldırısına maruz bıraktığı bir saç dökülme tipi
« Son Düzenleme: 15 Mart 2026, 18:24:25 Gönderen: caputodeoro »
Ben yoruldum hayat, gelme

saw palmetto gücü adına

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
yanıtınız için çok teşekkür ederim. şimdi çektiğim iki görsel daha var yanlış anlaşılma olmasın diye ekleyeceğim çünkü dr androgenetik ileride ekim yapılır demişti.
« Son Düzenleme: 15 Mart 2026, 20:55:11 Gönderen: saw palmetto gücü adına »

saw palmetto gücü adına

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
retrogradda nasıl dökülme var,yaygın dökülme mi gerçekten anlamadım lütfen beni aydınlatır mısınız arkadaşlar?

saw palmetto gücü adına

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Allah aşkına aydınlatacak biri yok mu bu saçta retrograde tipi ya da difüzyon tipi mi var klasik age mi? durumu nedir kaç yıl idare eder vs?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
saçlarında bir sorun görünüyor gayet sık ve sağlıklı neyin dökülmesini yaşıyorsun sen dostum
Global Moderator

saw palmetto gücü adına

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
doktor andro genetik dedi ön orta ve vertexde var üstteki arkadaş da retrograde dedi:( anlamadım bende.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
“Evet, şu an orta bölgede belirgin bir seyrekleşme var. Bu durum büyük ihtimalle Androgenetik Alopesi (genetik dökülme) kaynaklı. Ancak donör alanın oldukça güçlü ve saç kaliten iyi görünüyor. Donör yoğunluğu ve saç yapısı düşünüldüğünde ileride doğru planlama ve adımlarla ciddi bir açıklık yaşama ihtimalin düşük. Bu donör kapasitesiyle gerekirse seni 3–4 seans rahatlıkla destekleyebilecek bir potansiyel var. O yüzden bu konuda için rahat olabilir
Global Moderator

saw palmetto gücü adına

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
retrograde ve difüzyon var denilince donör sorunu yaşarım diye korktum biraz , Allah razı olsun içime su serptiniz.

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
doktor andro genetik dedi ön orta ve vertexde var üstteki arkadaş da retrograde dedi:( anlamadım bende.
kulak üstlerin seyrek, ensende ışıkta seyrek görünüyor hafif, ama ışıksız dolu gözüküyor, sen en iyi kendin anlarsın ensenin içi boşalmışsa retrograd oraya vurmuştur, kulak üstlerinde retrograd var zaten dökülmüş, saçın genel durumu iyi tekrar söylüyorum ileride ney nasıl olur bilemem

Retrograd dökülme ışıkta sürekli değişen bi tiptir, ışıksız alanda pek belli olmaz

Donor area ışıklı fotoğraflarda içi boş gibi görünüyor 

Benden bi kardeş tavsiyesi olarak, bu saça ekim hiçbir zaman gerekmez, topikal fin ile bu saç her zaman düzelir zaten 50 den sonrada dökülmeler azalıyor hormonlar eskisi gibi güçlü kalmayacağı için

Ben 25 yaşındayım abi, benim ensem feci döküldü saçın genelide inceldi ben dediğim gibi 1 yıl topikal fin kullanıp 1 yıl ara veriyorum öyle koruyorum saçlarımı, kafamada çok takmıyorum çok takmak cildede saçlarada iyi gelmiyor

Sende zaten agresif bi dökülme yok,34 yaşına kadar saçlar böyle kaldıysa agresiflikten yana sorun yok demektir

20 ye varmadan kelleşenler var finasterid bile kullanamıyolar onların halini düşün bide abi
« Son Düzenleme: 16 Mart 2026, 01:39:54 Gönderen: caputodeoro »

saw palmetto gücü adına

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
caputodeoro kardeşim iyi niyetli araştıran bir genç olduğundan şüphem yok. dün hintell beyden farklı yorumun tekrar araştırmaya koyulmamı sağladı.
çünkü donör bölgemden  ,gördüğümden gözlerimden  şüphe duydum. bana , başkalarına göre çok iyi durumda olan donör bölgem sana göre seyrekti kaldı ki fotoğraflar ortada.
her neyse daha önce bana  donör bölgen sağlam dedikleri için rahat takılıyordum.
 sen görüşünde ısrar edince bugün izin günüm olduğu için fırsatım varken  arkadaşlarım aracı oldular ve arkadaşlarımın ekim yaptırdığı üç farklı yerle görüntülü görüştüm hem de fotoğrafları gönderdim, retrograde ya da yaygın dökülme var mı diye senin dediklerini sordum, gösterdim. hepsi de sayende bana güldüler  , ve hintell bey gibi '' 3-4 seanslık donör rezervi olduğunu şimdi ekimlik bir durum olmadığını ama ekim gerekirse de donör yoğunluğu, ön çizginin sağlam durması ,kafamın küçük olması ,saçın dalgalı olması nedeniyle büyük bir açıklık sorunu olmayacağını söylediler.

sonra baktım caputodeoro belki kimsenin görmediğini görmüştür bir de evime yakın bir saç ekim merkezi vardı yüzyüze orayla görüşeyim sonra da özel bir hastahanede dermatolag'a gideyim dedim randevu alıp ikisine de gittim. saç ekim merkezindeki görevli bir form doldurttu ve fiziki olarak  incelediler ve onlarda donör bölgede bir sorun görmediklerini şimdilik ekimlik bir durum olmadığını ama olursa da donörle kapanabileceğini söylediler özellikle retrograde olup olmadığını sordum yok dediler.

sonra bunlar saç ekimci en iyisi bir de uzman bir dermatologa gideyim dedim yetişsin diye özel bir hastaneden randevu alıp gittim. önce retrograde olup olmadığını ya da yaygın dökülme olup olmadığını sordum.retrogradelik bir durum olmadığını yaygın bir dökülme gözlemlemediğini söyledi. ense ve favori durumunu tekrar sordum bir sıkıntı görmedi. yağlı egzema/dermatit vs varmış onlar için ilaçlar yazdı. krem , şampuan vs gibi.

velhasılı kelam sayende araştırıp içimi rahatlatmış oldum, teşekkür ederim ancak benim imkanım vardı; bir gün içinde parayı verip hemen özelde dr. randevu alabildim ,arkadaşlar aracılığı ile görüşebildim vs. ancak emin olmadığın konularda başkaları için de böyle yaparsan insanları strese sokabilirsin ve bu insanlar gerçeği kolayca öğrenemeyebilir ve uzun süre stres yapabilirler daha dikkatli olmanı öneririm.

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam dökülmen çok minimal düzeyde. Yaşın 34 ve bu yaşa bu saçla gelmen zaten büyük tehlikeyi atlattığını gösteriyor. Şakak bölgeni kontrol et, minyatürleşmiş saçın var mı bak. Bence finasteride için erken olabilir. Saç konusunda uzmanlaşmış bir doktora gidebilirsin. Hatta saç ekimi yapan bir doktora da danış. Benim açıklığım senden biraz daha fazla (iletilerim de mevcut) ve Xpecia kullanıyorum ama takipteyim sürekli.
Benim sana önerim beyaz yastık kılıfı geçir. Yastığa dökülen saçlarını takip et. Duşa girmeden önce saç çekme testi yap. Şampuanı dökerken önce önden arkaya doğru sürt, şampuana yapıştırt dökülen saçlarını (donör bölgene girmeden) Xpecia kullanabilirsin. Finasteride belki erken olabilir ama bir doktora danış elbette belki düşük doz x haftada 3 şeklinde olabilir bilemeyeceğim. Ben başlarsam 0.75mg x 3 gün yapacağım büyük ihtimalle. Saç ekimini kesinlikle unut, öyle bir durum yok ve bence büyük ihtimalle olmaz.

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
caputodeoro kardeşim iyi niyetli araştıran bir genç olduğundan şüphem yok. dün hintell beyden farklı yorumun tekrar araştırmaya koyulmamı sağladı.
çünkü donör bölgemden  ,gördüğümden gözlerimden  şüphe duydum. bana , başkalarına göre çok iyi durumda olan donör bölgem sana göre seyrekti kaldı ki fotoğraflar ortada.
her neyse daha önce bana  donör bölgen sağlam dedikleri için rahat takılıyordum.
 sen görüşünde ısrar edince bugün izin günüm olduğu için fırsatım varken  arkadaşlarım aracı oldular ve arkadaşlarımın ekim yaptırdığı üç farklı yerle görüntülü görüştüm hem de fotoğrafları gönderdim, retrograde ya da yaygın dökülme var mı diye senin dediklerini sordum, gösterdim. hepsi de sayende bana güldüler  , ve hintell bey gibi '' 3-4 seanslık donör rezervi olduğunu şimdi ekimlik bir durum olmadığını ama ekim gerekirse de donör yoğunluğu, ön çizginin sağlam durması ,kafamın küçük olması ,saçın dalgalı olması nedeniyle büyük bir açıklık sorunu olmayacağını söylediler.

sonra baktım caputodeoro belki kimsenin görmediğini görmüştür bir de evime yakın bir saç ekim merkezi vardı yüzyüze orayla görüşeyim sonra da özel bir hastahanede dermatolag'a gideyim dedim randevu alıp ikisine de gittim. saç ekim merkezindeki görevli bir form doldurttu ve fiziki olarak  incelediler ve onlarda donör bölgede bir sorun görmediklerini şimdilik ekimlik bir durum olmadığını ama olursa da donörle kapanabileceğini söylediler özellikle retrograde olup olmadığını sordum yok dediler.

sonra bunlar saç ekimci en iyisi bir de uzman bir dermatologa gideyim dedim yetişsin diye özel bir hastaneden randevu alıp gittim. önce retrograde olup olmadığını ya da yaygın dökülme olup olmadığını sordum.retrogradelik bir durum olmadığını yaygın bir dökülme gözlemlemediğini söyledi. ense ve favori durumunu tekrar sordum bir sıkıntı görmedi. yağlı egzema/dermatit vs varmış onlar için ilaçlar yazdı. krem , şampuan vs gibi.

velhasılı kelam sayende araştırıp içimi rahatlatmış oldum, teşekkür ederim ancak benim imkanım vardı; bir gün içinde parayı verip hemen özelde dr. randevu alabildim ,arkadaşlar aracılığı ile görüşebildim vs. ancak emin olmadığın konularda başkaları için de böyle yaparsan insanları strese sokabilirsin ve bu insanlar gerçeği kolayca öğrenemeyebilir ve uzun süre stres yapabilirler daha dikkatli olmanı öneririm.
en iyisini yapmışsın abi. normalde kulak üstleri seyrek kişilerin enseleride seyrek olur, kaşıntılı olur ama pek belli olmaz, saçların içini boşaltır ve kişi farkında bile olmaz fotolardan anlaşılması çok kolay değil, insanın eliyle saçlarını tutup hissetmesi gerekiyor, bende retrograd olduğunu ben saç derisinde kaşıntı ve ağrı olduğunda fark ettim sonradan ensemin içini boşalttığını fark ettim ancak öyle farkına vardım,

gerçekmi değilmi sorgulamakla en iyisini yapmışsın, eğer gerçek olsaydı bile bunun binbir türlü çözümü vardı, bu tür şeyler stres edicek şeyler değil çözümü bol bol var

Facebook Twitter Instagram