favoriler ve yan profili hem taramadan dağınıkken hem de taradıktan sonra çektim hepsi de aynı anda güneş ışığında çekildi.
🤲🤲umarım Allah rızası için biri aydınlatır da güzel şeyler duyar rahatlarım biraz.
retrograd bölgesinde sıkıntı var gibi görünüyor seyrek saçlar var, ama saçın genel durumu oldukça iyi dökülme çok farkedilir boyutta değil, eğer ilerlersede önlem alınır saçlar bir müddet korunur fazla kasmaya gerek yok, bu tip dökülmeye biz diffuse thinning+ retrograd alopecia ismini verebiliriz
özellikle retrograd ve diffuse thinning yaşıyan kullanıcılarda saç dökülme alanlarında kızarıklık kaşıntı ağrılar oluşur.
şunuda belirtiyim ; yaygın incelmesi olanlarda ilaçlar her zaman başarılıdır genelde ekime gerek bile kalmaz ilacın üstünden 5-6 ay geçerse
fakat ekim konusunda bu tip dökülmeler sıkıntılıdır ekim tutmama riski, ekilen saçların dökülme riski yüksektir,
klasik norwood tipi saçlarda ilaçlardan pek sonuç alamazlar, ama ekimle arayı kapatabilirler
finasteridin topikal versiyonu bu tip saçlara çok etkili olacaktır
bendede bu tip dökülme var, 1 yıl topikal fin kullanırım, 1 yıl ara veririm, kendime böyle bi döngü çizdim , bu tip dökülmede sen eğerki stres, üzüntü, fazla düşünme gibi zihinsel münakaşalara girdiğin sürece bu dökülmeyi hızlandırırsın, bizzat ben bunu kendimde deneyimledim, özellikle diffuse thinning yoğun döken bir tip , stresli olunca normal dökülme hızının 2-3 katına çıkabiliyor, diffuse thinning'e biz bu forumda inflamasyonlu dökülme deriz, yani hem vücut iltihap yaratıp, hemde dht saldırısına maruz bıraktığı bir saç dökülme tipi