Selamlar arkadaşlar,
Daha önce 2017 yılında, henüz 20 yaşındayken bir ekim süreci geçirmiştim (Ne kadar greft alındığını bilmiyorum). Şu an 28 yaşındayım ve genetik dökülmem yıllar içinde devam etti. İlk ekimden kalanlar var ancak dökülme sürdüğü için mevcut görüntü artık beni tatmin etmiyor. Uzun süredir forumu sessizce takip ediyorum, buradaki başarılı sonuçları ve klinik yorumlarını tek tek inceledim. Sonunda aksiyon almaya karar verdim ve forumda popüler olan, çoğunuzun önerdiği 7 farklı klinik/doktor ile iletişime geçip fotoğraflarımı gönderdim.
Ancak gelen dönüşler kafamı bir hayli karıştırdı, durumu sizinle paylaşmak ve tecrübeli üyelerin yorumlarını almak istedim:
Olumlu Dönüş Yapanlar (5 Klinik): 5 merkez ekimin yapılabileceğini, donörden yeterli greftin, gerekirse sakalın desteğiyle (ortalama 4000-5000 greft dediler) alınabileceğini ve iyi bir sonuç çıkacağını iletti.
Olumsuz Dönüş Yapanlar (2 Klinik): Forumun oldukça güvendiği bu iki merkez, donör bölgemin yetersiz olduğunu, homojen bir alım yapılamayacağını ve sonucun beni mutlu etmeyeceğini belirterek ekimi reddetti.
Aynı fotoğraflara bakıp bu kadar zıt yorumlar gelmesi beni ikilemde bıraktı. Arada kalan bir donör kapasitem mi var, yoksa "ekeriz" diyenler ticari mi yaklaşıyor çözemedim. Ekeriz diyen kliniklerin bu forumda bayağı ekimlerini inceledim, bu forumda da çok saygı duyuluyor. Ben ticari yaklaştıklarını düşünmüyorum. Diğer iki kliniğin yetersiz diye reddetme nedenini daha çok merak ediyorum.
Sizlere sormak istedim:
Aranızda benzer bir durum yaşayıp (birkaç yerden ret alıp) ekim yaptıran var mı?
Donör bölgemin fotoğraflarını aşağıya ekliyorum; sizce bu donör 4000-5000 greftlik (gerekirse sakal desteğiyle) bir yükü kaldırır mı yoksa "yetersiz" diyenler haklı mı?
Eğer ekim olursa, risk almamak için sadece ön hat mı planlamalıyım yoksa tepeye de girilmeli mi?
Forumda herkes bir ilaç/takviye (Finasterid vb.) tavsiye ediyor. Ancak bildiğim bir şey var: Bu ilaçlar genetik dökülmeyi %100 durdurmuyor, sadece süreci yavaşlatıp ileriye öteliyor. İlaçla dökülmeyi sadece "yavaşlatmak", bu donörle yapılacak ikinci ekimi ne kadar kurtarır?
Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.