Gönderen Konu: Donör Yetersiz mi? 2 Klinik "Olmaz", 5 Klinik "Ekeriz" Dedi. Yorumlarınız?  (Okunma sayısı 408 defa)

SaçNotları

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 2
  • Saç ekimi sonuçları
Selamlar arkadaşlar,

Daha önce 2017 yılında, henüz 20 yaşındayken bir ekim süreci geçirmiştim (Ne kadar greft alındığını bilmiyorum). Şu an 28 yaşındayım ve genetik dökülmem yıllar içinde devam etti. İlk ekimden kalanlar var ancak dökülme sürdüğü için mevcut görüntü artık beni tatmin etmiyor. Uzun süredir forumu sessizce takip ediyorum, buradaki başarılı sonuçları ve klinik yorumlarını tek tek inceledim. Sonunda aksiyon almaya karar verdim ve forumda popüler olan, çoğunuzun önerdiği 7 farklı klinik/doktor ile iletişime geçip fotoğraflarımı gönderdim.

Ancak gelen dönüşler kafamı bir hayli karıştırdı, durumu sizinle paylaşmak ve tecrübeli üyelerin yorumlarını almak istedim:

Olumlu Dönüş Yapanlar (5 Klinik): 5 merkez ekimin yapılabileceğini, donörden yeterli greftin, gerekirse sakalın desteğiyle (ortalama 4000-5000 greft dediler) alınabileceğini ve iyi bir sonuç çıkacağını iletti.

Olumsuz Dönüş Yapanlar (2 Klinik): Forumun oldukça güvendiği bu iki merkez, donör bölgemin yetersiz olduğunu, homojen bir alım yapılamayacağını ve sonucun beni mutlu etmeyeceğini belirterek ekimi reddetti.

Aynı fotoğraflara bakıp bu kadar zıt yorumlar gelmesi beni ikilemde bıraktı. Arada kalan bir donör kapasitem mi var, yoksa "ekeriz" diyenler ticari mi yaklaşıyor çözemedim. Ekeriz diyen kliniklerin bu forumda bayağı ekimlerini inceledim, bu forumda da çok saygı duyuluyor. Ben ticari yaklaştıklarını düşünmüyorum. Diğer iki kliniğin yetersiz diye reddetme nedenini daha çok merak ediyorum.

Sizlere sormak istedim:

Aranızda benzer bir durum yaşayıp (birkaç yerden ret alıp) ekim yaptıran var mı?

Donör bölgemin fotoğraflarını aşağıya ekliyorum; sizce bu donör 4000-5000 greftlik (gerekirse sakal desteğiyle) bir yükü kaldırır mı yoksa "yetersiz" diyenler haklı mı?

Eğer ekim olursa, risk almamak için sadece ön hat mı planlamalıyım yoksa tepeye de girilmeli mi?

Forumda herkes bir ilaç/takviye (Finasterid vb.) tavsiye ediyor. Ancak bildiğim bir şey var: Bu ilaçlar genetik dökülmeyi %100 durdurmuyor, sadece süreci yavaşlatıp ileriye öteliyor. İlaçla dökülmeyi sadece "yavaşlatmak", bu donörle yapılacak ikinci ekimi ne kadar kurtarır?

Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.

Yusuf33

  • Sr. Member
  • ****
  • İleti: 372
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam ilk ekimden kaynaklanan bir seyreklik mi bu donör yoksa retrograde alopesi mi var yoksa ikisi de mi tam anlayamadım.
Ben olsam önce donörü tamir ettirirdim. Donöre ekim yaptırılabiliyor. SMP kurtarır mı, bilemeyeceğim deneyimli arkadaş varsa yazabilir.

Finasteride diş fırçalamak gibidir. Dişlerimiz de önünde sonunda çürüyor ve takma diş kullanıyoruz. Fırçalama bu süreci yavaşlatıyor. Fin de aynı şekilde dökülmeni yavaşlatıyor, şanslıysan dökülmeni durdurup üstüne ölmek üzere olan saçları diriltiyor. "Finasteride nasılsa durdurmuyor, kullanmamayım daha iyi" mantığı "Zaten öleceğiz, sigara içeyim ne olacak" mantığı gibi bence.

Bu kafayı ben olsam en üst düzey klinik olan ASMED'e emanet ederdim. Koray hocam gereken açıklamayı yapacaktır eğer danıştıysan.

SaçNotları

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 2
  • Saç ekimi sonuçları
Hocam yorumun için teşekkür ederim. Evet ilk ekimden kalan seyreklik. Donör bölgeden alırken homojen bir alım gerçekleştirmediler. En azından gençlik yıllarımızı saçlı geçirdik :) Evet gönül ister Asmed gibi üst düzey bir klinikte ekim yaptırabileyim fakat bütçem Asmed için yeterli değil. Kendi bütçeme göre klinik bakıyorum.

stark55

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 88
Ben olsam donörü güçlendirmeye çalışırım şuanki mevcut donörle ekim işine girişmem. Deneyimli saç ekim merkezlerinin yorumları da önemli tabi. Belki saç similasyonu denenebilir.
  • Yaşınız 29
Tedavim
Topikal Finas+Minox

kelbabangida

  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 669
  • Saç ekimi sonuçları
ekim olmaz diyen yerler muhtemelen idealist çalışan kişinin geleceğinide umursayan merkezler .neden böyle dersen ;senin güvenli bölge diye tanımladığımız iki kulak arası bölge 20 li yaşlarda yaptırdığın ekimden sonra büyük tahribat yaşamış dostum .o bölgeden alım yapılarak ekim yapılması nerdeyse imkansız .güvenli olmayan üst alandan ekim yapılabilir fakat bu seferde ilerde ekilenlerin dökülme ihtimali olur ve bu ihtimalde yaşını göz önünde bulundurursak epey yüksek.finasterid gibi destekler bu durumda kulağa hoş gelmesede malesef önemli oluyor.fin ile ilgili söylediklerinde doğruluk payı var fakat şunuda unutmamak gerekirki aga 35 e kadar agresif seyrediyor sonrasında çok yavaşlıyor yani fine ihtiyacın sandığın kadar uzun süreli olmayabilir.

 

Facebook Twitter Instagram