Gönderen Konu: FİNASTERİD KULLANANLAR YÜREK Mİ YEDİ?  (Okunma sayısı 33892 defa)

bohemian

• Hero Member
Ynt: FİNASTERİD KULLANANLAR YÜREK Mİ YEDİ?
« Yanıtla #90 : 22 Ekim 2022, 18:35:19 »
Uzun zamandır Fin kullanıyorum ve yan etki falan görmedim

Burada iyi trollüyorlarmış. Fin kullananları gördükçe nedense birileri kudurmuş

Resmen yalvarmışlar fin bırakmamız için ve ömür boyu yan etkisiz olmaz yeavv diyerek korkutmaya çalışmışlar :)

Ama tahlillerinizi düzenli yaptırın tabiki. Ben kimseye önermem isteyen kullanır beni ilgilendirmez

Ya arkadasim bas git su forumdan amacin ne hala anlamadim farkli farkli hesaplar açıp ayni cumleleri kuruyosun kafan mi guzel? Bir önceki hesabinin da adi messiydi simdi ronaldo olmus biraz daha yaratici olsaydin keske

Hair'lı Olsun

• Bu Alana Reklam Verilir.
  • Hero Member
« Yanıtla #91 : 22 Ekim 2022, 20:00:20 »
Bana xpecia tablet ( günlük 2 tablet ) finasteride'den daha fazla yan etki gösterdi. Hatta prozinc plus losyon topikal bir ürün olmasına rağmen finasteride'den daha fazla yan etki gösterdi... Bir yerde okumuştum, ne kadar bilimsel bilmiyorum fakat saw palmetto (xpecia ve losyonun içeriğinde bulunan etken madde ) finasteride'den daha fazla yan etki gösteriyormuş...
Saç Sağlığı Discord : https://discord.gg/RJrwv4h7

Finansteride
Omega 3  -  Biotin 5000
Keçiboynuzu özü
Masaj - Magnezyum yağı  
D3 vitamin  -  B12 vitamin

Beygirbey

• Sr. Member
« Yanıtla #92 : 02 Kasım 2022, 22:36:48 »
Kendi adıma medikal süreçteki yan etki riski ve internette dönen bir sürü haber, davalar vs. beni de çok korkutuyor ve ana akım medikal desteksiz ekim düşünüyorum. Bunun da benim için bir sürü olumsuz sonucu olabilir, hızlı bir revizyona gereksinim duymak gibi... Risk almak karakteristik bir şey, hiçbir yan etkiyle karşılaşmaksızın ilaç kullanan arkadaşlara imreniyorum açıkçası. %100 karşılaşmayacağımın garantisi olsa ben de kesin kullanırdım.

Uzun süredir forumda pasif olarak okuyucu şapkamla naçizane bir eleştiride de bulunmak isterim. Tabii ki herkes bilinçli olmalı ve araştırmasını çok iyi yapıyor olmalı ve bu topluluk hiçbir şekilde bir misyon altında değil, fakat ilaçlar ve yan etki riskleri altında çok fazla bilgi sahibi olmayan bir kimsenin buradaki başlıkları okuduğunda bir yanlışa sürüklenebileceğini düşünüyorum. Keza yazarlar ekseriyetle birbirine "x kullan, y kullan..." tarzında tırnak içinde "tavsiyede" bulunuyor ve ekimlerin neredeyse hepsinin medikal tedaviyle desteklenmesi doktorlar tarafından farklı motivasyonlarla tavsiye ediliyor. Buradan hareketle medikal tedavinin unsurlarını normal besin takviyeleri seviyesinde algılamak işten bile değil. Saygılar.
« Son Düzenleme: 03 Kasım 2022, 14:35:24 Gönderen: Beygirbey »
Serkan Aygın Saç Ekimim:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=30196.0

Ersin Bey'in ekibi
4.300 Greft (DHI & Sapphire FUE) ilk ekim
2.000 Greft (DHI) ücretsiz revizyon

Takviyeler: Minox., Topikal Fin, Priorin Intense, Medohbiotin, Omega-3, Xpecia, PRP (4 seans), Mezo (10 seans)

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
« Yanıtla #93 : 03 Kasım 2022, 07:24:37 »
Dutasterid kullandım seksüel disfonksiyon yaşayıp bıraktım bırakınca tekrar topladı ben de tekrar dutasa döndüm. Galiba daha fazla risk almayıp finasa geçeceğim
TEDAVİM
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)

borella01

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #94 : 11 Haziran 2023, 21:13:37 »
Dutasterid kullandım seksüel disfonksiyon yaşayıp bıraktım bırakınca tekrar topladı ben de tekrar dutasa döndüm. Galiba daha fazla risk almayıp finasa geçeceğim

şu an ne durumdasın.

anonim21

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #95 : 09 Haziran 2025, 13:30:55 »
Arkadaşa zamanında çok fazla yüklenildigini düşünüyorum ben finansterid kullanmadım fakat xpecia tableti her gün düzenli olarak toplamda 3 yıl kullandım hayatımda hiçbir şey yokken depresyona girdim gerçek hayattan uzaklaştım sebepsiz intihar egilimlerim oldu bu süreç tam bir yıl sürdü ta ki birkaç yazı görene kadar xpeciadan hep şüphelendim bırakmak istedim bıraktım 3 hafta oldu kullanmiyorum çok şükür şu anda eski halime döndüm psikolojim yerine geldi hayata karşı sevincim döndü arkadaşlar kim ne derse desin bu dht nin psikolojiyle çok büyük alakası var cinsellik dışında da normal değil bu ilaçlar

circad

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #96 : 09 Haziran 2025, 14:02:51 »
Ben o zamanlar forumda yoktum ama az yüklenilmiş. Keşke çarmıha gerilseydi  ;D ;D

Bir kere yazı PFS Foundation tarafından yazılmış zaten içeriğinde hiçbir objektiflik olamaz. Konuyu merak eden arkadaşlar lütfen yapay zeka araçları da gelişti açın kendiniz fonlanmayan (PFS foundation'ın aksine) meta-analizler bulun gözlerinizle görün DHT bloklayan ilaçların gerçek yan etki oranlarını. Yoksa sizi böyle korku pompalayan yazılarla çok kandırırlar.

follicles never die.

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #97 : 14 Şubat 2026, 10:44:52 »
Ya bi gidin

caputodeoro

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #98 : 14 Mart 2026, 02:26:13 »
Merhaba arkadaşlar öncelikle neden bu başlığı attığımı açıklamak isterim,amacım finasterid kullanıcılarını uyarmak bu bağlamda dikkat çekmek icin ve bu sorunun gerçekten cevabını merak ettiğim için bu başlığı attım.Sizlerle Finasterid hakkında yapılmış bir araştırmayı paylaşıcam,dikkatlice okunmasını tavsiye ederim özellikle finasterid kullananların veya kullanmayı düşünenlerin.Araştırmanın sonunda kısa bir değerlendirmede bulunucam.Sağlıklı günler dilerim.

İlk olarak 1997 yılında piyasaya verilen ve kullanıcıları arasında %65 oranında saçlarda kalınlaşma yaptığı gösterilen finasterid etken maddesi (ticari ismi PROPECİA), saç dökülmesinde erkekler tarafından en çok kullanılan hapların başında gelmekte . Hatta tek ilaç diyebiliriz. Prospektüsünde (ilaç kullanım kılavuzu) bilgi amaçlı olarak sadece “ % 1-2 oranında geçici seksüel yan etki görülebilir” denilse de yapılan araştırmalar ve çalışmalar finasteridin önceden bilinene göre çok daha fazla yan etkisi olduğunu ortaya koymakta. Yan etkiler arasında orgazm kabiliyetinde azalma, libido azalması, ağrılı ereksiyon, memede büyüme, kronik depresyon ve buna bağlı olarak intihara eğilim/ intihar düşüncesi, uykusuzluk, beyin fonksiyonlarında yavaşlama, endişe, panik atak gibi insan sağlığını çok ciddi olarak etkileyebilecek durumlar sayılmakta. Üstelik bunlar, ilaç bırakıldıktan sonra da devam edebiliyor.

Bu durumda benim de sıklıkla hastalarıma önerdiğim bu ilacı yeniden değerlendirmem şart oldu. Eğer 17 yaşındaki kendi oğlumda bu tür rahatsızlıklar olsaydı, 10 yıl önce rahatlıkla önereceğim bu ilaca karşı artık çok daha temkinli ve soğuk yaklaşıyorum. Bugün, kendi oğluma bu ilacı önermezdim .

Finasterid ya da propecia hala pek çok dermatoloji ve plastik cerrahi uzmanı tarafından, kalıcı yan etkilerinin çok az duyulduğu iddia edilerek güvenli bir ilaçmış gibi hastalara reçete ediliyor .Fakat erkekler şunu bilmeliler ki bu ilacın yan etkileri görüldüğünde, bilinen standart bir tedavisi yok ve ilaç bırakıldıktan sonra da istenmeyen etkiler ne yazık ki devam edebilir. Bu tür seksüel disfonksiyon yan etkilerinin bir erkek tarafından doktoruna ( özellikle de kadınsa) bildirilmesi son derece zor. Aynı nedenlerden dolayı antidepresan ilaçlara bağlı ereksiyon problemleri ve seksüel disfonksiyonlar hastalar tarafından dillendirilemedi ve yıllarca bu etkileri kat be kat azmış gibi rapor edildi .

Finasterid hakkında 2011 yılından bu yana tam 1245 dava açılmış. Bu davalarda konu genellikle ilacı bıraktıktan sonra yan etkilerinin devam etmesi… Bu davalardan birisinde, nedensiz yere intihar eden 40 yaşındaki bir üst düzey yöneticinin eşi, kocasının finasteride bağlı depresyona girdiğini ve bu nedenle işini de kaybettiğini söylemekte . Davalarda genellikle iş ve eşlerini kaybetmiş olan erkekler kronik depresyon ve seksüel libido azalması yaşadıklarını anlatıyor. Finasterid maddesinin beynimizde sinir koruyucu ve duygu durum düzenleyici steroidlerin seviyelerine etki ettiği,George Washington üniversitesinde yapılan bir çalışmada ortaya konmuş ve Pharmacotherapy: The Journal of Human Pharmacology and Drug Therapy dergisinde haziran 2015 de yayınlanmış

Northwestern üniversitesinde farmakoloji bölümünde yapılan bir başka araştırmada, 34 klinik vaka incelenmiş ve “ilacın güvenilirliği konusunda yeterli değerlendirme yapılamayacağı “ belirtilmiş. Yani ilacı güvenli olarak görüp alan milyonlarca erkek kullanıcı, aslında “ güvenlikleri “ konusunda yeterli bilgiye sahip değil . Finasterid kullanıcıları arasındaki aktif, sağlıklı ve genç erkeklerin %1 inde kalıcı seksüel disfonksiyon rapor ediliyor ve ilaç alınmaya başlandıktan sonra ilk 6 ay içinde görülüyor.

Pharmacotherapy dergisinde yayınlanan bir çalışmada 18 -45 yaşları arasında, propecia tablet alan 4910 erkek, 1998- 2013 yılları arasında incelenmiş. Çalışmanın ortaya koyduğu gerçekler şöyle : Katılan erkeklerin 577’sinde (%11,8) kalıcı seksüel disfonksiyon ve 39 ‘unda (%7,9) intihar teşebbüsü görülüyor.

Prostat büyümesini engellemek için verilen finasteridin, erektil disfonksiyon (ereksiyon bozukluğu ) ve testesteron seviyelerinde düşüklük meydana getirdiği de Hormone Molecular Biology and Clinical Investigationdergisinin haziran sayısında yayınlandı. Erkelerde benin prostat büyümesi (benign prostate hypertrophy) için verilen finasterid ve dutasterid ilaçlarının, kullanıcıları arasında %25 inde hiçbir etkide bulunmadığı ortaya konuldu. Yani hapı alanların dörtte biri bunu boşuna almakta!

Bırakıldıktan sonra tedavisi mümkün olmayan yan etkilere sahip olabilen finasterid, tam anlamıyla iki ucu keskin bir bıçak. Libido azalması, erektil disfonksiyon, depresyon, intihara eğilim, endişe, panik atak, Peyroni hastalığı, peniste küçülme, meme dokusunda büyüme (jinokomasti), kas kitlesinde azalma, bilişsel yetenekte azalma, uykusuzluk, ileri derecede kuru cilt ve kulak çınlaması gibi yan etkileri olan bu ilaç , hayat kalitesini çok düşürebileceğinden, kullanılmadan önce on kez düşünülmeli ve dikkatlice karar verilmeli .

Yani çıktığından bu yana tam 18 yıl geçen bu ilaç için, saçlarını kaybeden birisi bana “ bu ilaç güvenli midir? “ diye sorsa, hala söyleyeceğim en doğru cevap, “ben de bilmiyorum” olacak!

2015 Post Finasteride Syndrome Foundation yazısından alıntılanmıştır.
Op. Dr İlhan Serdaroğlu

Hal böyle iken,bu ilacın bu kadar kalıcı yan etkisi varken bu ilacı kullananlar veya tavsiye edenler hangi akla hizmet ediyor diye sormadan geçmek istemiyorum,bir kaç kıl için gerçekten bu kadar riski göze alamaya değer mi kullananların veya kullanacakların bir kez daha düşünmesini istiyorum,saygılarımla...
Arkadaş biraz abartıyor, öncelikle bu ilacı güvenilir yapan şey bir doktor kontrolünde, hormon testleri verilmesiyle ufacık hormon hassasiyeti doğrultusunda ciddi yan etkiler yapması halinde tamamen kesilmesiyle güvenilir.. yani kişiden kişiye değişir, kalıcıyan etki yapmasıda buna bağlıdır öbür hormonlarda prolaktinde östrojende progesteronda vb

Post finasterid sendromu propecianın kullanma talimatında yazıyor arkadaşlar, bu ilaç sıradan bir antibiyotik veya ağrı kesici gibi birşey değil, erkeklik hormonu da sıradan hormonlar gibi birşey değil

Zaten bi kişide nasıl yan etkiler yapacağı o kişinin hormon seviyelerine dengelerine bağlıdır o kişiye uzun süre dht bloker verirsen o tür etkileri görmesi kaçınılmaz artı uzun sürede kullanmışsa toparlaması çok daha zor olur post finasterid sendromunu burdan kapmış olur

Ben yoruldum hayat, gelme

Kripteks13

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #99 : 23 Mart 2026, 00:17:14 »
Sonuç olarak arkadaşlar ekimimden 130 gün geçti verteks ağır ilerliyor Fin kullanarak süreci ve kapanmayı hızlandırabilir miyiz?

Yusuf33

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #100 : 23 Mart 2026, 21:35:25 »
Ben bir çok araştırma yapmış biri olarak öğrendiklerimi paylaşayım. Öncelikle bu ilacı savunanlar sanki hayatları buna bağlıymış gibi savunuyor. Kullanmayanlar da sanki kansermiş muamelesi yapıyor. Nedeni basit, kullanan kişi zararlı bir şeyi kullandığını düşünmek istemez hele ki saçını kurtarmışken. Kullanmayan da tabi ki kötü görmek ister çünkü saçlarını kaybetmiş/kaybediyor ve en azından zararlı bir şey kullanmadım diyerek cope'luyor kendini.

Benim düşüncem bir ilacı kimse keyfi içmez. Kimse tansiyon ilacını ya da kolestirol ilacını, şeker ilacını keyfine kullanmıyor. Tabi ki bunlar hayati ilaçlar ve tutup kozmetik bir sorun olan saç dökülmesi için kullanılan fin ile bir tutacak değilim. Birini kullanmazsan ölürsün diğerini kullanmazsan kel kalırsın. Ama mantıkları ne? Fayda-zarar ratio'suna göre kullanıyorsun. Hayati ilaçlarda tabi ki fayda zarardan üstün olduğu için kullanıyorsun. Peki fin de öyle mi? Eğer saç senin için çok önemliyse, saçlarım gidince libido sorunum ha olmuş ha olmamış zaten o libidoyu kullanacak birini bulamam diyorsan kullanırsın. Ama yaşım 36-38, eşim önemsemiyor ben de çok takmıyorum, mesleğim var çoluğa çocuğa karıştım diyorsan kullanmazsın. Sonra eğer şansın yağver giderse bir yerde dökülmen durur ve ona göre ekim planlarsın ya da komple salla dersin.
Bu iki yol da çok mantıklı ve kendilerince haklı.

Yanlış ise genç yaşta saç ektirip medikal tedavi almamak. Çünkü bir çok örnekte görüldüğü gibi saç ekimi saç dökülmesine yetişemiyor. Sürekli stres, sürekli ekim kovalama. Sonunda donörün kafanı kapatmaya yetecek mi? Yaş gençse NW7'ye gidersen ekilenler de dökülebilir. Hatta donörün DHT'den zayıflayabilir ve ekime uygun bile olmayabilir. O yüzden bir çok 20'li yaşlarda saç ekimi yapan kişiler malesef ilk anın mutluluğuyla fin'i sallıyor ama sonra saçlar gittikçe aynı stresi 2.kez yaşıyor (2. kez kel kalıyor.)

O yüzden hormonlarınla oynamak istemiyor musun? Çok mantıklı. Kazıt abi o zaman saçını ve hayatına devam et. Yüz binlerce lira paran cebinde kalsın. Stres yapmayıp iş hayatına tam focuslan. Vücudunu geliştir. Yaşın gençse hem saçım olsun hem de DHT bloklamayayım gibi bir yol malesef şu an mümkün değil. Bu gerçeklikle 4 ay önce konumu açtığımda hintell acele etme araştırmanı yap dediğinde ve araştırmamı yaptığımda yüzleştim.
« Son Düzenleme: 23 Mart 2026, 21:43:50 Gönderen: Yusuf33 »

Facebook Twitter Instagram