Ben bir çok araştırma yapmış biri olarak öğrendiklerimi paylaşayım. Öncelikle bu ilacı savunanlar sanki hayatları buna bağlıymış gibi savunuyor. Kullanmayanlar da sanki kansermiş muamelesi yapıyor. Nedeni basit, kullanan kişi zararlı bir şeyi kullandığını düşünmek istemez hele ki saçını kurtarmışken. Kullanmayan da tabi ki kötü görmek ister çünkü saçlarını kaybetmiş/kaybediyor ve en azından zararlı bir şey kullanmadım diyerek cope'luyor kendini.
Benim düşüncem bir ilacı kimse keyfi içmez. Kimse tansiyon ilacını ya da kolestirol ilacını, şeker ilacını keyfine kullanmıyor. Tabi ki bunlar hayati ilaçlar ve tutup kozmetik bir sorun olan saç dökülmesi için kullanılan fin ile bir tutacak değilim. Birini kullanmazsan ölürsün diğerini kullanmazsan kel kalırsın. Ama mantıkları ne? Fayda-zarar ratio'suna göre kullanıyorsun. Hayati ilaçlarda tabi ki fayda zarardan üstün olduğu için kullanıyorsun. Peki fin de öyle mi? Eğer saç senin için çok önemliyse, saçlarım gidince libido sorunum ha olmuş ha olmamış zaten o libidoyu kullanacak birini bulamam diyorsan kullanırsın. Ama yaşım 36-38, eşim önemsemiyor ben de çok takmıyorum, mesleğim var çoluğa çocuğa karıştım diyorsan kullanmazsın. Sonra eğer şansın yağver giderse bir yerde dökülmen durur ve ona göre ekim planlarsın ya da komple salla dersin.
Bu iki yol da çok mantıklı ve kendilerince haklı.
Yanlış ise genç yaşta saç ektirip medikal tedavi almamak. Çünkü bir çok örnekte görüldüğü gibi saç ekimi saç dökülmesine yetişemiyor. Sürekli stres, sürekli ekim kovalama. Sonunda donörün kafanı kapatmaya yetecek mi? Yaş gençse NW7'ye gidersen ekilenler de dökülebilir. Hatta donörün DHT'den zayıflayabilir ve ekime uygun bile olmayabilir. O yüzden bir çok 20'li yaşlarda saç ekimi yapan kişiler malesef ilk anın mutluluğuyla fin'i sallıyor ama sonra saçlar gittikçe aynı stresi 2.kez yaşıyor (2. kez kel kalıyor.)
O yüzden hormonlarınla oynamak istemiyor musun? Çok mantıklı. Kazıt abi o zaman saçını ve hayatına devam et. Yüz binlerce lira paran cebinde kalsın. Stres yapmayıp iş hayatına tam focuslan. Vücudunu geliştir. Yaşın gençse hem saçım olsun hem de DHT bloklamayayım gibi bir yol malesef şu an mümkün değil. Bu gerçeklikle 4 ay önce konumu açtığımda hintell acele etme araştırmanı yap dediğinde ve araştırmamı yaptığımda yüzleştim.