Hocam, şunu çok net söylüyorum. Ben, aşırı fanatik bir taraftarım. Ve dakikası dakikası bilgileri okurum. Antrenmanda hangi futbolcular ne yapıyora kadar dikkat ederim. Öyle hasta bir Fenerbahçeliliğim vardır. Seçim gününü, Aziz Yıldırım'ı ve Ali Koç'u defalarca dinledim. 3 kat felan diye bir şey asla olmadı. Her duyduğunuza inanmayın. Aziz Yıldırım bir para vereceğini söyledi. Ali Koç da "ne vereceğinizi söyleyin, ben bir fazlasını vereceğim" diyerek racon kesti. Geldiği ilk ay 50 milyon dolar karşılıksız para koydu kasaya. Fenerbahçe tarihinin görmediği fiyatlarla sponsorluklar yaptı. Kendi firmasını yapacak tabi. Çünkü o parayı verecek başka bir firma yok. Kendi firmasıyla en yüksek rakamları verdi. Fenerbahçe'nin neredeyse tüm amatör kulüplerine sponsor oldu. Daha da kaynak sokabilmek için çabaladı. Ama UEFA kriterleri gereği belirli bir limitin üzerinde karşılıksız para sokamıyorsun.
Kimse kusura bakmasın. O kadar borçla kulüp devralıyorsun. Borçların çoğunu erteletiyorsun. Ödemeler yapıyorsun. Takımın seyirci gelirleri, forma gelirleri hepsi temlikli. Satıldığında kulübe kuruş para girmiyor. Hepsi bankalara aktarılıyor direkt.
Ali Koç, sporsal anlamda son derece başarısız başkanlık yapsa da maddi anlamda Fenerbahçe'yi büyük bir uçurumdan kurtarmıştır. Bilmeden, araştırmadan sallamanın manası yoktur.
Hatırlatmak isterim ki Aziz Yıldırım'ın da ilk 2-3 senesinde şampiyonluk gelmemiştir. Ali Koç da tıpkı Aziz Yıldırım gibi yeniden başkan seçilerek görev almayı hak etmektedir. 3 yıl daha başkanlık yaptığında başarısız olursa zaten bu taraftar kendi elleriyle kapının önüne koyacaktır.
Aynı zamanda Aziz Yıldırım'ın son 4 senesinde de bu takımın şampiyon olamadığını, şampiyon yapan tüm hocaların kovulduğunu, başarılı oyuncuların kovulduğunu hatırlatırım. Aziz Yıldırım çok sevdiğimiz bir başkandır fakat sütten çıkmış ak kaşık değildir. Bu kulüpte başarılı olduğu kadar başarısız da olmuştur. Aynı kredi Ali Koç'a da tanınmalıdır.
Size de bir tavsiyem var. Hayata her zaman böyle kötümser ve karamsar bakmayınız. Biraz daha anlayışlı ve düşünceli olmakta fayda bulunmaktadır. Her önümüze gelene sallarsak hiçbir şey elde edemeyiz. Fenerbahçe kulübü çok büyüktür. Elbette daha güzel zamanlar yaşayacaktır. Başkanı her kim olursa olsun.