Saç dökülmem çok erken yaşta başladı, yanlardan ilk açılmayı fark ettiğimde henüz 17 yaşındaydım, o sıralar minoxidil ve finasteride hakkında bilgi sahibi olmuştum fakat yan etkilerden çekindiğim için başlama cesaretim olmadı.
Taa ki 2023 yılı şubat ayına kadar (26 yaşında).
Yanların iyice açıldığını ve tepenin de açılmaya başladığını fark ettikten sonra yan etki vs düşünmeyip proscar aldım ve hap kırıcı ile 6 ya bölerek kullanmaya başladım, 2023 mayıs ayında ise minoxidil de ekledim aynı zamanda kafama estikçe dermaroller da yapıyordum.
Keşke yıllar öncesinde kullanmaya başlasaydım...
Menide sıvılaşma hariç hiçbir yan etki görmedim.
1.yıl sonunda tepe bölgesindeki saçlarda hafif bir güreleşme ve tellerde kalınlaşma olduğunu fatkettim.
Yan taraflarda işe herhangi bir değişim olmadı.
Geçtiğimiz yıl eylül ayı gibi saçlarımda inanılmaz bir dökülme başladı, yabancı forumlarda shedding olarak da tabir edilen türden, yada gerileme olmadı fakat paranoyaya kapıldım ve finasteride yerine günde 0.5 mg dutasterid kullanmaya başladım. Aslında bir anda değişiklik yapmadım, ilk önce haftada 1 dutasterid 6 gün finasterid sonrasında 1 gün finasteride 1 gün dutasteride son 1-2 aydır ise sadece günlük 0.5 mg dutasterid kullanmaya başladım.
Şuanki rutinim :
Öğle vakti mavi saç serumu ile hazırladığım %5 ru58841 çözeltisi, 1 ml civarı
Akşam vakitlerinde 7-8 fıs minoxidil
Yatmadan önce 0.5 mg dutasterid hap
Haftada 2 gün ketoral şampuan (yeni başladım)
Ru58841 kullandığım için dermaroller kullanmayı ise bıraktım.
Bahsettiğim 3 döneme ait resimler ekte.