Gönderen Konu: Genetik saç dökülmesi ve stres  (Okunma sayısı 190 defa)

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Genetik saç dökülmesi ve stres
« : 27 Şubat 2025, 13:16:36 »
Genetik saç dökülmeniz varsa stres saç döküyor bu başka bir şey de olur ya da sırf saçım dökülüyor diye de olur bu yüzden mümkün mertebe stresten uzak burada tavsiye verecek değilim stresi azaltın ki genetik dökülmeyi azdırmayın bir senede dökeceğiniz saçı birkaç ayda dökmeyin diger örneklerde efendim böyle böyle insanlar yine saçı dökülmüyor diyenler onların genetik saç dökülmesi sorunu yok da ondan farkimiz bu biri burada Stalin örneğini vermişti ben de en yakınımdan birinden örnek veriyim o zaman kendisi dayım olur yoğun stres altındaydı yıllarca saçlar duruyor ama adam basur oldu stresten ama biz hem basur oluruz hem de kel kalırız dikkatli olun bu arada geçen hafta yoğun stres yaşadım bir etkisi olur mu gelmişken onu da soruyum size

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Genetik saç dökülmesi ve stres
« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2025, 16:37:01 »
stres vücutta inflamasyona sebep oluyo buda saç derisini vuruyo yani aganın TE yapma olayı burdan kaynaklanıyo

stresinde birsürü etmeni var

aşırı kilo vermek ve hızlı bir şekilde
psikolojik sorunlar / üzüntü keder vs
vitamin eksikliği
aşırı ağırlık kaldırmak
vs vs vs

bunu ben kendimde deneyimledim 2 ayda 10 kilo verince ve besin eksikliği aşırı fazla olunca saçlarda bi dökülme oldu 6 ay sonra düzeldi ama bazı kısımları hala düzelmedi aga çürüttü oraları kısacası AGA TE'si
Allah büyük.

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 27 Şubat 2025, 16:47:14 »
stres vücutta inflamasyona sebep oluyo buda saç derisini vuruyo yani aganın TE yapma olayı burdan kaynaklanıyo

stresinde birsürü etmeni var

aşırı kilo vermek ve hızlı bir şekilde
psikolojik sorunlar / üzüntü keder vs
vitamin eksikliği
aşırı ağırlık kaldırmak
vs vs vs

bunu ben kendimde deneyimledim 2 ayda 10 kilo verince ve besin eksikliği aşırı fazla olunca saçlarda bi dökülme oldu 6 ay sonra düzeldi ama bazı kısımları hala düzelmedi aga çürüttü oraları kısacası AGA TE'si

Peki hocam bir haftalık stres üzüntü saçı döker mi dediğim gibi genetik dökülme sorunu yaşayanlar herseyden etkileniyor onun icin dedim stres ne zaman etkisi oluyor bu konuda şüphelerim var açıklarsan sevinirim ayrica diger arkadaşlar icin de aydınlatıcı olur
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 27 Şubat 2025, 16:57:09 »
Peki hocam bir haftalık stres üzüntü saçı döker mi dediğim gibi genetik dökülme sorunu yaşayanlar herseyden etkileniyor onun icin dedim stres ne zaman etkisi oluyor bu konuda şüphelerim var açıklarsan sevinirim ayrica diger arkadaşlar icin de aydınlatıcı olur
genetik dökülme olan herşeyden etkileniyo ama genetik dökülmenin duracağı yere kadar devam edicek bi süreç yani bütün saçlarına zarar vermez duyarlılık olmayan kısımlara dokunmaz ama eninde sonunda dökülecek yerlere yani duyarlı yerlere saldırır ve oraya odaklanır

bu arada bu bi haftada olacak birşey değil plaseboda saç döker bunu çok net bi şekilde yaşadım ben kel kalıcam diye ağlayıp takıntılıydım uykumdan uyanıyodum rüyalarıma giriyodu agla agla 3 hafta taktım deli gibi saçlarım döküldü sonra takmayı falan bıraktım üzüntüden uzaklaştım vitamin alıyorum düzgün besleniorum testosteronu arttıran etkileyen seylerden uzak duruyorum baya çoğu geri döndü
Allah büyük.

Ahmetbsr21

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 27 Şubat 2025, 16:59:42 »
saçlarım dökülüyo diye inanırsan ve kabullenirsen bunun dökülmekten başka şansı yok plasebo %30 etkiler üzüntünde derdinde bunun üzerine olunca haliyle dökülme kaçınılmaz
Allah büyük.

wild horses

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 27 Şubat 2025, 17:15:46 »
saçlarım dökülüyo diye inanırsan ve kabullenirsen bunun dökülmekten başka şansı yok plasebo %30 etkiler üzüntünde derdinde bunun üzerine olunca haliyle dökülme kaçınılmaz

Hocam on aydır Aralıksız finasterid kullanıyorum hiç kafaya takmadım benim sorum daha önce stresten kafamda sackiran çıkmıştı ondan korkuyorum doktor stresten dedi ve kafaya takmamaya çalıştım bıraktım saldım yani sonra düzeldi ya da küçüldü cok kurcalamıyorum belirgin bir sey olsaydı o kadar insan var etrafımda onlar derdi kafanda sackiran var ya da sacin dökülüyor derdi ilaçtan bu yana çok aman aman bir dökülme olmadı cok şükür söyle bir sey söyleyim bu değişiyor bazen sıfır dökülme ile hayatına devam ediyorum bazen de beş on belki 15 maksimum bir dökülme oluyor her sabah yastığı ve duşu kontrol ederim gecen banyo da üç beş tane gördüm çok sık yıkamıyorum zaten stres olsun plesobi olsun ilaçla ilgili bir tavsiyeniz öneriniz var mi benim de aklıma yattı saçım dökülecek dersek plesobi etkisi olabilir doğru söylüyorsunuz
  • Yaşınız 36
Günlük 1 mg finasterid
Günde iki defa biotin

Facebook Twitter Instagram