Gönderen Konu: 23 yaş tepe dökülmesi  (Okunma sayısı 256 defa)

chatgptgiris

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
23 yaş tepe dökülmesi
« : 20 Mart 2025, 00:15:42 »
Merhaba arkadaşlar 23 yaşındayım ve aniden tepe (vertex) bölgemde seyrelme olduğunu fark ettim. Baba tarafımın saç geni çok iyi hiç seyrelmeleri yok hatta 90 yaşındaki dedemin bile saçları duruyor. Fakat anne tarafımda dedemin tepe bölgesi kel o yüzden genetik mi bilemedim. Şakaklarımda veya başka bir yerimde hiç açılma yok sadece tepe bölgemde başladı. Henüz dermatologa gitmedim ama gideceğim. Sizlerden de nasıl bir yol izlemem gerektiğini konusunda bir geri bildirim alabilirsem sevinirim. Hali hazırda biberiye içerikli ürünler kullanmaya başlayacağım.

Alper1

• Hero Member
Ynt: 23 yaş tepe dökülmesi
« Yanıtla #1 : 20 Mart 2025, 07:49:35 »
Genetik dökülme çoğu zaman şakakların gerilemesi ve tepenin açılmasıyla başlar yani sizin ki genetik gibi duruyor. Önce dermatoloğa gidin teşhis konsun daha sonra vitamin ve mineral değerlerinizi kontrol ettirin eksikleri yerine oturtun ardından üroloji veya endokrinoloji bölümüne gidip hormon tahlili yaptırın eğer hormonlarınızda sorun yoksa yani testosteron düşük değilse, prolaktin yüksek değilse, östrojende sıkıntı yoksa günde 1mg fin başlamanız gerekir aksi halde dökülmeler devam eder. Aynı yaştayız bu yaşlar genelde dökülmelerin en agresif olduğu dönemdir maalesef.
  • Yaşınız 23
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

pamira

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 20 Mart 2025, 11:13:55 »
genetik dokulme anne tarafindan gelir malesef
  • Ekim Tarihi: 8-9 Aralik 2021 | 8 Mayis 2023
  • Ekim Merkezi ismi ASMED
  • Greft Miktarı 5006 | 1510
  • Medikal Tedavi Finasteride - Dutasteride
ASMED - 1.Sac Ekimim 8-9 Aralik 2021

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=24994.0

&

ASMED - 2.Sac Ekimim 8 Mayis 2023 (Revizyon)

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=31519.0

chatgptgiris

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 20 Mart 2025, 17:15:14 »
Genetik dökülme çoğu zaman şakakların gerilemesi ve tepenin açılmasıyla başlar yani sizin ki genetik gibi duruyor. Önce dermatoloğa gidin teşhis konsun daha sonra vitamin ve mineral değerlerinizi kontrol ettirin eksikleri yerine oturtun ardından üroloji veya endokrinoloji bölümüne gidip hormon tahlili yaptırın eğer hormonlarınızda sorun yoksa yani testosteron düşük değilse, prolaktin yüksek değilse, östrojende sıkıntı yoksa günde 1mg fin başlamanız gerekir aksi halde dökülmeler devam eder. Aynı yaştayız bu yaşlar genelde dökülmelerin en agresif olduğu dönemdir maalesef.
En son tıraşımı 2 ay önce oldum ve o zaman böyle bir sorun yoktu. Şakak kısımlarımda da bir dökülme yok hatta uyanınca yatağımda döküntü veya kıl bile olmuyor (max 1-2 tel). Araştırdığımda da şakak kısmının sabit kalıp sadece tepe kısmının açıldığı bir dökülme örneği görmedim. 1 ayda (daha kısa bir süre de olabilir) bu denli hızlı ilerleyebilir mi? Sanırım bahsettiğiniz ilacın da cinsel yan etkileri bol ama doktor tavsiye ederse bir bakacağım. Ek'te saçımın tepe dışındaki güncel halini de bırakıyorum

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 21 Mart 2025, 03:51:27 »
En son tıraşımı 2 ay önce oldum ve o zaman böyle bir sorun yoktu. Şakak kısımlarımda da bir dökülme yok hatta uyanınca yatağımda döküntü veya kıl bile olmuyor (max 1-2 tel). Araştırdığımda da şakak kısmının sabit kalıp sadece tepe kısmının açıldığı bir dökülme örneği görmedim. 1 ayda (daha kısa bir süre de olabilir) bu denli hızlı ilerleyebilir mi? Sanırım bahsettiğiniz ilacın da cinsel yan etkileri bol ama doktor tavsiye ederse bir bakacağım. Ek'te saçımın tepe dışındaki güncel halini de bırakıyorum
Şakaklar bozulmadan tepenin açılması da genetiktir yani bu tarz dökülmeler vardır. Sizdeki açıklığın olduğu taraf yavaş yavaş ön bölgeye yayılacak ve bu süreç içerisinde şakaklarınız geri çekilecek.
Finasteridin yan etkilerinin bol olması sadece söylenti kendin de araştırabilirsin sadece %2'lik bir yan etki durumu var ve bu yan etkilerde ilacı bıraktıktan sonra geçiyor ama dediğim gibi düşük bir ihtimal. Önemli olan psikolojidir eğer ilaçtan yan etki göreceğine kendini inandırırsan her türlü yan etki görürsün ama ilaçtan dolayı değil bilinçsel ve psikolojiksel olarak.
Misal Ffinasterid'in saç üzerindeki sonuçlarını görmek için deneyler yapılırken hastaların bazılarına boş haplar verildi fakat bunun Finasterid olduğu ve yan etkilerinin olduğu bilgisini hastaya verdiler 1 aylık çalışmanın ardından içinde hiç bir ilaç olmayan boş kapsülü yuttuklarında ''Plasebo'' etkisi yaşadılar ve yan etki gördüler. İşte bu yüzden sağlam kafayla ilacı almak her zaman iyidir.
  • Yaşınız 23
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

Needblum

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2025, 23:14:48 »
genetik dokulme anne tarafindan gelir malesef
Hayır böyle birşey yok anne veya babadan gelebilir
  • Medikal Tedavi Her gün 5mg oral Minoxidil, 3 günde 1 dutasterid ve 3 günde 2 Finasterid

Facebook Twitter Instagram