Ben de internetten öğreniyorum. Bir çok yabancı içerik var, onları takip ediyorum. Doktorlar da malesef pek bilgili değil. Vücudumda çıkan bir yarayı göstermek için dermatoloğa gittim. Hazır gitmişken finasteride sorayım dedim saç için değmez dedi. Hayır bir tahlil iste, kan değerlerime bak. geçmişimde cinsellikle ilgili bir problem var mı sor ya da psikolojik problemlerim var mı diye sor yok direk kestirip attı.
20'li ve hatta erken 30'lu yaşlarda eğer DHT blocker kullanmayı düşünmüyorsa bir kişi kazıtıp saçlarını hayatına devam etmeli bence (kelliği kabullenmeli yani.) Bir çok ekim inceledim dökülme stabilizasyon sağlanmadan ve sonuçlar inan kel kalmaktan daha kötü. Çünkü şahıs hem yine kel kalıyor bir de üstüne donör bölgesi zedeleniyor. Donör bölgen hırpalandığında zaten insan içine çıkarmıyorsun çünkü çok kötü bir görüntü.
İnsanlar kel kalmanın en kötü şey olduğunu düşünüyor. Daha kötüsü doğal olmayan bir görüntüde kel kalmak.
dht blocker benim gibi agresif dökülme yaşayan kişilerde bir dönemden sonra etki etmemeye başlıyor forumlarda örneklerini de gördüm adam 2 sene kullanıyor fini sonra fin etki etmemeye başlıyor eski dökülme tekrardan başlıyor sonra adam gidiyor dutastried kullanmaya başlıyor 2-3 sene sonra o da etkisini yitiriyor, yani demek istediğim saç bir tedaviye, ilaca alışınca daha fazlasını istiyor
bu süreç diğer tedavi ve ilaçlarda da var maalesef mesela ben 15 yaşımda minoksidil kullanmaya başladım ilk sene günde 5 fıs sıkıyordum 16 yaşıma kadar dökülmeyi azaltıp stabil haline getirdi sonra 16 yaşımda 5 fıs minoksidil etki etmemeye başladı bende günlük 10 fısa çıkardım 6 ay sonrasına tekrardan etki etmemeye başladı bende günde 20 fısa çıkartıp sıkmadan dermaroller kullanmaya başladım bir süre çok etkili oldu ama sonrasında yine eski, yoğun dökülme devam etti
aynı şekilde ilk prp ve mezoterapi seanslarımda saçıma çok güzel etki etti ancak sonraki her seansda etkisi azaldı en son yaptırdığım prp ve mezoterapi seanslarındaki tedavi olumlu yönde hiç etki etmedi eski dökülme seans yapılınca da devam etti
kök hücre , eksozom, dr hamid aydının serumlu tedavilerindede aynı süreci yaşadım
bağlayacak olursam benim gibi genç yaştaki agresif dökülmelerde ne yaparsak yapalım boş benim düşüncem açıkcası 3-4 yıl daha kafamda saç görüntüsü olsun yeter sonrasına istesemde ne yaparsam yapayım da önceden yaptım da biliyorum ki kafamın üstü ve tepesi kel kalacak donörüm de seyrek görüntüde olacak