Merhabalar, yaklaşık 1.5 yıldır ciddi saç dökülmesi yaşıyorum. Bildiğim kadarıyla akrabalarımda hiç kel yok. Babamın saçı nw1, abimde ise sadece geri çekilme mevcut (widow's peak) fakat şu an ben diffuse thinning yaşıyorum ve nw2.5-3 arasındayım sanırsam. Vertex bölgesinde herhangi bir dökülmem yok fakat önlerde ciddi dökülme mevcut. Son 2-3 aydır kulak üstünde özellikle temporal point denilen kısımda ciddi incelmeler yaşıyorum.
Geçen yıldan beri birçok doktora gittim ve finasteride kullanmamı önermediler, çok erken olduğunu söylediler. Tahlil sonuçlarımda feramat genelde düşük çıkıyor (şu ana kadar birçok tedavi denememe rağmen maks 40'lı değerlere çıkarabildim), doktor endoskopi önerdi. Yakın zamanda endoskopi yaptıracağım, onun dışında tahlil sonuçlarım gayet iyi. Sağlıklı beslenen, düzenli spor yapan biriyim. Vücut geliştirmeyle uğraşıyorum, testosteron değerim üst sınıra çok yakın. Bu saç mevzusu ciddi anlamda psikolojimi etkilemeye başladı, şapkasız dışarı çıkmak dahi istemiyorum diyebilirim.
Şu an saw palmetto, biotin, d3k2, omega3 ve birçok supplement kullanıyorum. Saw palmettoda tam 1.ayımı doldurdum ve bu 1 ay içinde gözle görülür bir şekilde saç dökülmesinde daha da artış var. Dökülme evresine mi girdim, saw palmettoda bu evre yaşanıyor muydu ya da bu dökülmenin saw palmettoyla hiçbir alakası mı yok inanın bilmiyorum... Yakın zamanda tekrardan doktora gidip hormon tahlili yaptıracağım ve finasteride başlayacağım. Şu an önlemimi almazsam, ileride çok daha pişmanlık yaşacağıma eminim.
Tavsiyelerinize açığım, teşekkürler.