Gönderen Konu: 20 YAŞINDA AGRESİF SAÇ DÖKÜLMESİ  (Okunma sayısı 290 defa)

unforgivenn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
20 YAŞINDA AGRESİF SAÇ DÖKÜLMESİ
« : 27 Nisan 2025, 18:16:49 »
Merhabalar, yaklaşık 1.5 yıldır ciddi saç dökülmesi yaşıyorum. Bildiğim kadarıyla akrabalarımda hiç kel yok. Babamın saçı nw1, abimde ise sadece geri çekilme mevcut (widow's peak) fakat şu an ben diffuse thinning yaşıyorum ve nw2.5-3 arasındayım sanırsam. Vertex bölgesinde herhangi bir dökülmem yok fakat önlerde ciddi dökülme mevcut. Son 2-3 aydır kulak üstünde özellikle temporal point denilen kısımda ciddi incelmeler yaşıyorum.
Geçen yıldan beri birçok doktora gittim ve finasteride kullanmamı önermediler, çok erken olduğunu söylediler. Tahlil sonuçlarımda feramat genelde düşük çıkıyor (şu ana kadar birçok tedavi denememe rağmen maks 40'lı değerlere çıkarabildim), doktor endoskopi önerdi. Yakın zamanda endoskopi yaptıracağım, onun dışında tahlil sonuçlarım gayet iyi. Sağlıklı beslenen, düzenli spor yapan biriyim. Vücut geliştirmeyle uğraşıyorum, testosteron değerim üst sınıra çok yakın. Bu saç mevzusu ciddi anlamda psikolojimi etkilemeye başladı, şapkasız dışarı çıkmak dahi istemiyorum diyebilirim.
Şu an saw palmetto, biotin, d3k2, omega3 ve birçok supplement kullanıyorum. Saw palmettoda tam 1.ayımı doldurdum ve bu 1 ay içinde gözle görülür bir şekilde saç dökülmesinde daha da artış var. Dökülme evresine mi girdim, saw palmettoda bu evre yaşanıyor muydu ya da bu dökülmenin saw palmettoyla hiçbir alakası mı yok inanın bilmiyorum... Yakın zamanda tekrardan doktora gidip hormon tahlili yaptıracağım ve finasteride başlayacağım. Şu an önlemimi almazsam, ileride çok daha pişmanlık yaşacağıma eminim.
Tavsiyelerinize açığım, teşekkürler.

Alper1

• Hero Member
Ynt: 20 YAŞINDA AGRESİF SAÇ DÖKÜLMESİ
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2025, 03:09:23 »
20 yaşında ilaçlara başlayacaksan (ki tavsiye etmem bu yaşta) ergenliğinin ne durumda olduğunu gözden geçir mesela boy uzaması, sakal gelişimi, ses kalınlaşması vb. şeyler ne alemde hala gelişimleri devam ediyor mu? Eğer devam ettiğini biliyorsan veya hissediyorsan asla tavsiye etmem çünkü bütün gelişimini yarıda bırakır ama gelişim tamamlandıysa artık karar sana kalmış. Açıkçası doktorlar finasterid ve saç dökülmesi konusunda çok bilgisizler maalesef bu durumda insanın kendisinin doktoru olması gerekiyor. İlk önce hormon tahlili yaptır zaten belirtmişsin ama tahlilde mutlaka testosteron, östrojen ve prolaktin olsun bunlar çok önemli eğer bunların herhangi birinde sıkıntı varsa finasteridi oral olarak kullanma kesinlikle sıkıntı yaratır topikal olarak kullanman gerekir, fakat sıkıntı yoksa hap alabilirsin. NW2.5 3 civarındaysa ön tarafta açıklığın biraz fazladır belki sadece şakaklara uygulamak için minoksidil de ekleyebilirsin rutinine yada direkt ön tarafa ufak bir ekim de yapılabilir o da sana kalmış. Eğer fotoğraf paylaşabilirsen daha net söyleyebilirim.
  • Yaşınız 23
Yardımcı olmak için yazdığım yazılar tamamen bilimseldir.

unforgivenn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2025, 04:42:08 »
Sakal gelişimi ve ses kalınlaşması hâlâ devam ediyor, boy uzamam durdu. En kısa zamanda fotoğraf paylaşmaya çalışacağım. Bu yaşta başlamak benim de içime hiç sinmiyor fakat elimde başka çare yok gibi hissediyorum. Şu an saw palmetto ve ketokonozal şampuan kullanıyorum, sizce bunlar dökülme evresine sokmuş olabilir mi? Çünkü şu son 1 aydır hiç olmadığı kadar ön tarafta incelme, dökülme mevcut.

rainage2025

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 28 Nisan 2025, 08:41:56 »
Boyle kafayla takarsan dokulme yen saclar da dokulur

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 28 Nisan 2025, 19:40:53 »
Sakal gelişimi ve ses kalınlaşması hâlâ devam ediyor, boy uzamam durdu. En kısa zamanda fotoğraf paylaşmaya çalışacağım. Bu yaşta başlamak benim de içime hiç sinmiyor fakat elimde başka çare yok gibi hissediyorum. Şu an saw palmetto ve ketokonozal şampuan kullanıyorum, sizce bunlar dökülme evresine sokmuş olabilir mi? Çünkü şu son 1 aydır hiç olmadığı kadar ön tarafta incelme, dökülme mevcut.
Saw palmetto da neticede DHT blocker bu yüzden ilk 2 ay dökülme olur normaldir. Ama dediğim gibi saçı kurtarayım derken sesten ve sakaldan da olursunuz daha da psikolojik olarak çökersiniz çünkü gelişimi yarıda bırakırsanız finasteridi bıraksanız bile o sakallar ve ses gelişimi tekrar geri gelmeyecek.
  • Yaşınız 23

unforgivenn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2025, 01:27:57 »
Saw palmetto da neticede DHT blocker bu yüzden ilk 2 ay dökülme olur normaldir. Ama dediğim gibi saçı kurtarayım derken sesten ve sakaldan da olursunuz daha da psikolojik olarak çökersiniz çünkü gelişimi yarıda bırakırsanız finasteridi bıraksanız bile o sakallar ve ses gelişimi tekrar geri gelmeyecek.
Saw palmetto hakkında ne düşünüyorsunuz peki? Şu ana kadar herhangi bir yan etki yaşamadım.

Alper1

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 30 Nisan 2025, 05:02:03 »
Saw palmetto hakkında ne düşünüyorsunuz peki? Şu ana kadar herhangi bir yan etki yaşamadım.
Saw palmetto hakkında çok fazla bilimsel bir araştırma yok maalesef o yüzden ne kadar güçlü olduğu bilinmiyor ama sonuçta DHT'yi blokladığı kesin bir şekilde biliniyor bence gelişiminiz bitene kadar bu dht blockerlara ara verin kullanmayın.
  • Yaşınız 23

Facebook Twitter Instagram