Gönderen Konu: Saç yanlarının problemi  (Okunma sayısı 376 defa)

Mehmet Akarsu

• Yeni üye
  • *
Saç yanlarının problemi
« : 01 Mayıs 2025, 22:34:52 »
Merhaba arkadaşlar benim saçlarımın yanlarında böyle bir problem var ve erkek saçlarının yan kısımlarının dökülmeye dayanıklı olduğunu bir çoğumuz biliyordur. Resimlerde görüldüğü gibi bir hormonal sivilce problemimde var en son gittiğimde dermatoloğum bana "Vücudunun içinde ki bir hormon sorunu yüzünden sivilcelerin olabilir" demişti aynı bu sorunun saçımın bu kısımlarınıda etkilediği düşünüyorum düşünce ve önerilerinizi bekliyorum proscar veyahut minoxidil öneren kişileri dikkate almıcam bilginize.

Nerterver

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç yanlarının problemi
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2025, 20:42:39 »
Benimde 17 yasindan beri tepr bölgesinde heryerden seyreliyor  1 ay önce aniden yanlarda seyretmeye başladı genelde üstten dökülüyordu aniden oldu sanırım genetik dökülmenim bir parçası yada vitamin eksikliğinden falan

Literatürdetereddütsüz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2025, 22:27:40 »
Kan değerlerinize bir baktırın. D vitamini ve tiroidin bu konuda önemli olduğunu düşünüyorum

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2025, 23:07:54 »
Buna retrograd alopesi denir genelde genetikten gelen bişeydir yada doğuştan, nedeni tam olarak bilinmemektedir
Tedavim ;
Proscar sprey %0,035
Avodart(Dutasterid) Sprey %0,020 (haftada 1)
Ketokonazol %2 şampuan 2 günde 1
Hint yağı
Glutensiz laktozsuz beslenme

TAMAMEN ANDROJENSİZ BİR SAÇ DERİSİ☑️

Mehmet Akarsu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2025, 17:07:03 »
Kan değerlerinize bir baktırın. D vitamini ve tiroidin bu konuda önemli olduğunu düşünüyorum

Yaz zamanı gitmiştim ve sağlık ocağında yaptığımda testi tiroid değerlerim berbat çıkmıştı sonrasında hastanede tekrar yaptım değerler düzgün çıktı garip bi durum agresif bir dökülmem yok günde 0-50 arası hala saç tellerim dökülüyor dökülenlerde ince küçük teller.

Mehmet Akarsu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2025, 17:12:45 »
Buna retrograd alopesi denir genelde genetikten gelen bişeydir yada doğuştan, nedeni tam olarak bilinmemektedir

Peki normal tedavi süreci var mı?

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 03 Mayıs 2025, 17:57:14 »
Peki normal tedavi süreci var mı?
eğer doğuştan gelen bi özellik ise tedavisi yok fakat ergenlikten sonra oluşmuş ise finasterid dutasterid tarzı ilaçlar ile tedavi edilir

Fakat bu durum tiroidden de kaynaklanabilir tiroid hormonlarının androjen ve östrojen hormonları gibi saçlara etki ettiği bilinir
Tedavim ;
Proscar sprey %0,035
Hint yağı

Mehmet Akarsu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 03 Mayıs 2025, 23:56:56 »
eğer doğuştan gelen bi özellik ise tedavisi yok fakat ergenlikten sonra oluşmuş ise finasterid dutasterid tarzı ilaçlar ile tedavi edilir

Fakat bu durum tiroidden de kaynaklanabilir tiroid hormonlarının androjen ve östrojen hormonları gibi saçlara etki ettiği bilinir

Yaz aylarında dediğim gibi baktırmıştım sağlık ocağında sorunlu hastanede sorunsuz çıkmıştı son tahlilleri inceledim Anti TG adında bir şey değerin üstünde gösteriyor bununda etkisi olabilir mi

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 04 Mayıs 2025, 00:26:29 »
Yaz aylarında dediğim gibi baktırmıştım sağlık ocağında sorunlu hastanede sorunsuz çıkmıştı son tahlilleri inceledim Anti TG adında bir şey değerin üstünde gösteriyor bununda etkisi olabilir mi
bunun için diyecek birseyim yok bilimsel açıdan ama tiroid hormonlarında dengesizlik var ise androjenik alopesi gibi incelerek dökülme gözlemlenir dediğim gibi bilimsel açıdan saçlara etki eden hormonlar belli ;
Androjenler
Östrojen
Tiroidler
Kortizol
Tedavim ;
Proscar sprey %0,035
Hint yağı

Mehmet Akarsu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 04 Mayıs 2025, 00:35:00 »
bunun için diyecek birseyim yok bilimsel açıdan ama tiroid hormonlarında dengesizlik var ise androjenik alopesi gibi incelerek dökülme gözlemlenir dediğim gibi bilimsel açıdan saçlara etki eden hormonlar belli ;
Androjenler
Östrojen
Tiroidler
Kortizol

Hastanede hangi bölüme veyahut sağlık ocağında bu sorunu nasıl anlatmalıyım

Tugrlyurdkl

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 17 Mayıs 2025, 17:11:34 »
4 senedir çözemedim vitamin biberiye yağı vb doğal çözümleri denedim ama nafile retrograde alopecia denen bi erkek tipi dökülme iyi ihtimal olarak sadece buranın dökülüp kalan yerlerin sağlam kalma ihtimali var muhtemelen fin veya dut işe yarar çözer bu durumu ama sıcak bakamıyorum o tarz ilaçlara

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 17 Mayıs 2025, 17:16:28 »
4 senedir çözemedim vitamin biberiye yağı vb doğal çözümleri denedim ama nafile retrograde alopecia denen bi erkek tipi dökülme iyi ihtimal olarak sadece buranın dökülüp kalan yerlerin sağlam kalma ihtimali var muhtemelen fin veya dut işe yarar çözer bu durumu ama sıcak bakamıyorum o tarz ilaçlara
genelde dht engelleyiciler işi çözüyor fakat yan etki riskleriyle geliyor bu kişiden kişiye göre yan etki riski çok yüksek/yok denecek kadar az olarak gelir
mutlaka ürolog ile kan/hormon seviye ölçümü izlemeyle başlanır. yan etkisi yok diyen kişi muhtemelen 6 aydan az süre kullanmıştır ilk aylarda testis ağrısı ve kulak çınlaması dışında yan etki yapmaz doğru.

uzun kullanımda ise yan etki görmeyen kişilerin hormonal dengeleri genelde yerinde olmakla birlikte sadece dht azalması yan etki doğurmamaktadır ama östrojen seviyeleride yükseklere tırmanmaya başladığında yan etki görmek kaçınılmaz ve korkunç olacaktır
Tedavim ;
Proscar sprey %0,035
Hint yağı

Tugrlyurdkl

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 17 Mayıs 2025, 17:18:41 »
Doğal yolla çözülmediği sürece gereği yok illaki sıkıntı çıkarır gibi geliyor uzun vadede zaten bıraktığın an tekrardan başlayacak dökülme kullanılsa da

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 17 Mayıs 2025, 17:20:24 »
Doğal yolla çözülmediği sürece gereği yok illaki sıkıntı çıkarır gibi geliyor uzun vadede zaten bıraktığın an tekrardan başlayacak dökülme kullanılsa da
aslında androjenik alopeside fibrozlaşmayı , kireçlenmeyi, mikroinflamasyonu önlersen dökülmenin önüne geçersin dht bloklamadan da olur bunlar fakat baya bi bilgi birikintisi gerekli

dht bloklamak bunları tek başına önler.

topikal dht blokerleri ilede deneyebilirsin yan etki riski mevcut fakat orala kıyasla daha hafif
Tedavim ;
Proscar sprey %0,035
Hint yağı

Ahmetbsr21

• Saç Ekimi Sonuçları☑️
  • Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 17 Mayıs 2025, 17:24:15 »
Hastanede hangi bölüme veyahut sağlık ocağında bu sorunu nasıl anlatmalıyım
endokrinoloji doktoru tiroid sorunlarına bakacaktır
Tedavim ;
Proscar sprey %0,035
Hint yağı

Facebook Twitter Instagram