Gönderen Konu: Yaş 28 saç ektirebilir miyim veya tedaviyle düzelir mi  (Okunma sayısı 1691 defa)

keremcolak97

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Yaş 28 saç ektirebilir miyim veya tedaviyle düzelir mi
« Yanıtla #30 : 08 Ağustos 2025, 00:15:17 »
Proscar'ı alıp dörde bölmek en mantıklısı. Böylece her parça 1.25 mg oluyor ve fiyat olarak uyguna gelir . Ben haftada 3 kez başlamayı düşünüyorum: Pazartesi, Çarşamba ve Cuma. Yan etki yapmazsa saçlarını rahatlıkla kurtarır. Tabii etkisi hemen görülmez, farkı 1 yıl içinde anlarsın. Büyük ihtimalle dökülme durur ama.

Dediğim gibi, denemekten zarar gelmez. Yabancı forumlarda da, burada da yıllarca kullanıp hiçbir yan etki görmeyenler var. Ama sadece 1 ay kullanıp yan etki yaşayanlar da oluyor. Bırakınca ama yan etkiler geçiyor.
proscar mı yoksa propecia mı ?

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #31 : 08 Ağustos 2025, 00:27:27 »
proscar mı yoksa propecia mı ?

Ikiside finasterid içeriyor zaten. Proscar 5mg. Propecia 1mg. Propeciayi bölmene gerek yok. Fiyat olarak propecia ama daha pahalı olduğu için proscar daha çok tercih ediliyor.

keremcolak97

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 08 Ağustos 2025, 12:38:23 »
Ikiside finasterid içeriyor zaten. Proscar 5mg. Propecia 1mg. Propeciayi bölmene gerek yok. Fiyat olarak propecia ama daha pahalı olduğu için proscar daha çok tercih ediliyor.
şimdi aldım propecia aldım 1mg olanından eczane her gün gunde 1 defa kullanman gerekiyo dedi

kutsal bilge

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 08 Ağustos 2025, 14:27:57 »
Kullanma kanka

keremcolak97

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 08 Ağustos 2025, 14:43:55 »
Kullanma kanka
nedir sebebi yan etkilerden dolayı mı sadece kullanmadıgım takdirde saçım ciddi anlamda gidici ve her yerimde incelip dökülme var ekime hazırlık için yapmam gerek miyomu

keremcolak97

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 08 Ağustos 2025, 15:06:42 »
Saçların bugünkü güncel durumu napıcam arkadaşlar kafayı yemek üzereyim propecia aldım ama daha başlamadım

kutsal bilge

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 08 Ağustos 2025, 18:31:09 »
nedir sebebi yan etkilerden dolayı mı sadece kullanmadıgım takdirde saçım ciddi anlamda gidici ve her yerimde incelip dökülme var ekime hazırlık için yapmam gerek miyomu
Yan etkisi cok fazla. Kullansan da max 3 4 yıl kullanıp bırakırsın ben 4. 5. Ayda bıraktım çok fazla yan etki yaşadım. Xpecia veya aga e falan kullan belki toparlar

keremcolak97

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #37 : 08 Ağustos 2025, 18:55:49 »
Yan etkisi cok fazla. Kullansan da max 3 4 yıl kullanıp bırakırsın ben 4. 5. Ayda bıraktım çok fazla yan etki yaşadım. Xpecia veya aga e falan kullan belki toparlar
xpeciada kullanmaktayım 25 gündür ama faydasını daha göremedim hatta daha kötüye gitmekte

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #38 : 09 Ağustos 2025, 01:59:14 »

Herkeste yan etki yapacak diye birsey yok yalniz. Sende yapar x kişide yapmaz.
10 yıldan üzeri kullanıp yan etki görmeyen çok kişi var. Tabi ben kullan veya kullanma diyemem. Kişi kendisi kararını vermeli.

kutsal bilge

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 09 Ağustos 2025, 15:14:38 »
Herkeste yan etki yapacak diye birsey yok yalniz. Sende yapar x kişide yapmaz.
10 yıldan üzeri kullanıp yan etki görmeyen çok kişi var. Tabi ben kullan veya kullanma diyemem. Kişi kendisi kararını vermeli.
aynen dht zaten sadece saç döken bi hormon onun dışında hiçbi işe yaramıyor dimi

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #40 : 09 Ağustos 2025, 15:32:05 »
aynen dht zaten sadece saç döken bi hormon onun dışında hiçbi işe yaramıyor dimi

Ee yani? Sende yan etki yaptığı için herkeste yapacak diye bir kural mı var? Yaparsa bırakırsın. Yapmazsa devam edersin en kötü 6 ayda bir kan değerlerini kontrol ettirirsin tamamdır.

kutsal bilge

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #41 : 09 Ağustos 2025, 17:24:03 »
Ee yani? Sende yan etki yaptığı için herkeste yapacak diye bir kural mı var? Yaparsa bırakırsın. Yapmazsa devam edersin en kötü 6 ayda bir kan değerlerini kontrol ettirirsin tamamdır.
“10 yıldır sorunsuz kullanan var” deniyor ama gerçekte böyle somut, net bir örnek yok. daha çok kulaktan kulağa yayılan bir efsane gibi. Finasterid bazı yan etkileri kalıcı olabilen bir ilaç, yani “yaparsa bırakırsın” demek her zaman çözüm olmuyor. Bu yüzden ilacı düşünenlerin riskleri iyi anlaması önemli. Her vücut farklı tepki verir, sadece iyi giden örneklere bakarak karar vermek sağlıklı olmaz.

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #42 : 09 Ağustos 2025, 17:41:15 »
“10 yıldır sorunsuz kullanan var” deniyor ama gerçekte böyle somut, net bir örnek yok. daha çok kulaktan kulağa yayılan bir efsane gibi. Finasterid bazı yan etkileri kalıcı olabilen bir ilaç, yani “yaparsa bırakırsın” demek her zaman çözüm olmuyor. Bu yüzden ilacı düşünenlerin riskleri iyi anlaması önemli. Her vücut farklı tepki verir, sadece iyi giden örneklere bakarak karar vermek sağlıklı olmaz.

Bende aynısını diyorum zaten. Yan etki yapabilir kesinlikle, yapmaz diye birsey yok.
Bende uzun süre düşündüm ama en azından ekim sürecinde haftada 3 kez fin alacağım.
Yan etki yaparsa en mantıklısı zaten hemen bırakmak. Benim bildigim bu arada mesela Hintell anladığım kadarıyla 8-9 yıldır sorunsuz kullanıyor.

keremcolak97

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 09 Ağustos 2025, 19:44:53 »
Bende aynısını diyorum zaten. Yan etki yapabilir kesinlikle, yapmaz diye birsey yok.
Bende uzun süre düşündüm ama en azından ekim sürecinde haftada 3 kez fin alacağım.
Yan etki yaparsa en mantıklısı zaten hemen bırakmak. Benim bildigim bu arada mesela Hintell anladığım kadarıyla 8-9 yıldır sorunsuz kullanıyor.
arkadaşlar yani önden enseme kadar saçlar çok seyrek oldu bi anda bu normal midir finasteride daha dün başladım ama saçlarda inanılmaz seyrelme ve açılma söz konusu

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #44 : 09 Ağustos 2025, 20:33:02 »
arkadaşlar yani önden enseme kadar saçlar çok seyrek oldu bi anda bu normal midir finasteride daha dün başladım ama saçlarda inanılmaz seyrelme ve açılma söz konusu

Agresif dökülmen olabilir. Benimde yıllardır şakaklarım açıktı ama son 1-2 yılda ön çizgi baya seyreklesti. Tepede ve ortalarda çok şükür şimdilik dökülme yok. Yaşımızda aynı seninle. Bence fin dene yan etki yapmazsa devam et değerlerini kontrol ettirirsin. Yaparsa tabi en doğrusu bırakmak. Faydasını görmen ama 6 ay veya 12 ay sürebilir.
Basta dökülme hizlanabilir bu gayet normal fin kullanınca.

Facebook Twitter Instagram