valla böyle bakınca çok doğru geliyor, bu forumdaki tecrübeli kişilerin de yorumlarına ihtiyacımız var benim bilgimin üstünde
saç dökülmesi bi kâbus evet. Ama testislerin sağlığıyla oynamak dahada büyük bi kâbus. Finasterid riskli bi ilaç bi kaç kişi yan etki görmedi diye herkes görmeyecek değil ben 1,5 aydır topikaldeydim son 20 gün kala bugüne baya bi testis ağrısı yaşadım ve sanırım çok hafif libidoda düşüş var bıraktım bunun yerine hormonal tedavi değilde hormonun bozduğu şeyleri yerine geri koymaya odaklanmalı benim düşüncemce
zaten bende saç derisi kaşıntısının
(dht saldırısının) olduğu zamanlar çok belli .
Ekmek/gluten yediğimde
Şekerli şeyler tükettiğimde yada yoğun karbonhidrat aldığımda
Stresli olduğumda/üzgün olduğumda(özellikle en çok bunda)
Ve eskiden fitnessle uğraşıyodum bacak deadlift bench press idmanlarından sonraki bi kaç saattede yoğun kaşıntı oluyodu
Zaten stresin ayrı bi mekanizması var onuda söyliyim stres üzüntü yaptığımız zaman insülin seviyemiz yükseliyo buda dhtyi bi miktar arttırıyo. Dht kolesterol ile artıyor insülin kolesterolu yükseltiyor. Aşırı doymuş yağlı beslenirsekte aynı mantığa kaçıyor.
(Erken kelleşenlerin kalp sorunlarıyla karşılaşmalarıda bundan kaynaklı 3 kat kalp sorunlarını arttırıyordu)
buda doğrudan saç derisine saldırıyo saç derisine gerginliği atıyor stresli iken ben saç derimde çok gerginlik şişkinlik hissediyordun normalmi bilmiyorum ondan sonra ketokonazol şampuanla bi yıkadım 10 dk beklettim kafada falan o an stres gerginlik gitti bi anda , psikolojik olarakta gitti derideki de gitti anlamadım ilginç bişey aslında scalp tension teorisi bi nebze doğru
Agresif dökülme döneminden önce sanırım bi erkek aşırı kötü beslenmeyle yada aşırı stresle tetiklemiştir. Ve agresif dökülme dönemindede her gün ağlayıp ağlayıp durmuştur iyice saçlar gitmiştir bunlar önemli şeyler aslında ilk agresif dökülme 20 li yaşların başında başlıyor zaten vücudun yavaş yavaş dht oturduğu için.
Bu arada genç yaşta kelleşen birinin hayatı stres doludur bunu gidip sorabilirsiniz ona hayatta birsürü zorluk çekmiş kişiler böyle oluyor tabi genetiktede varsa