attıgınız bırıncı calısmada mınoxdıl baslangıc sevıyesınden de gerıye dondurur dıye bı sey soylemıyor. ıkıncı calısma soyluyor onda da 10 kısılık ve 1987 de yapılmıs zayıf metodolojik bir calısma bu calısmayı genellemek mumkun degıl. ayrıca ılacın prospektusunde tedavı sonlandırıdgında tedavının sagladıgı yarar ortadan kalkar dıyor baslangıctakı saclarda kaybedılır demıyor. dıger bahsettgınız forumdakı kullanıcı deneyımlerı bılımsel bı verı olarak kabul edılemez. lutfen bılgı verırken yanıltıcı olmayalım burda butun keller bırbırımıze yardım etmek ıcın ugrasıyoruz kafaları ıyıce bulandırarak ayagımzdan tutup asagı dogru çekmeyelim bılgı paylasırken dıkkatlı olalım ılac tavsıye ederken de once doktora danısılması gerektıgını belırtelım.
1.çalışmada yazdığım şeyi söylüyor yapay zekaya çevirtmeyin Türkçe dil desteğini kullanın ama yine de ben yardımcı olayım size.
Introduction kısmında özellikle ''Unfortunately, months after stopping minoxidil, all the newly grown hairs will fall out'' diyerek belirtilmiş. Yani ilaç bırakıldığında saçların döküleceği söyleniyor. Çalışmanın detayına bakarsanız da rakamsal sonuçlara ulaşacaksınız.
2. çalışmanın az bir kişiyle yapılmış olması yanlış olduğu gerçeğini mi ortaya koyuyor bunu mu anlamalıyız? Bu çalışma 87'de yapılan ilk temel çalışmalardan birisidir çünkü minoksidil de buna yakın yıllarda ortaya çıktı daha sonra bu çalışmanın ardından çok sayıda çalışma daha yapıldı ve bunu kanıtladı. Siz bugün istediğiniz cildiye doktoruna gidin size herkes aynısını söyleyecek çünkü artık bu tartışılmaz bir gerçek. Ayrıca prospektüsünde yazan cümleyi yanlış anladınız muhtemelen çünkü minoksidilin etki mekanizması bilinmiyor sadece kafa derisinde kan akışını hızlandırıp bu sayede saç çıkarttığı düşünülüyor ve minoksidil kesildiğinde köklere giden kan akışı tekrardan yavaşlıyor ve duruyor, kan ile beslenemeyen kökler ise ölüyor. Yani prospektüste yazan cümle basit haliyle bunu açıklıyor.
Özetle burada kimsenin ayağından tutup aşağı çekmeye niyetim yok ben her zaman bilimsel yaklaşırım ''koca karı ilaçları'' safsatasından insanları uzak tutarım ve DHT blocker önerdiğim herkese ilk önce endokrinoloji bölümüne giderek hormon tahlilleri yaptırmasını ayrıca dermatoloji bölümüne gidip doktorlarla konuşup teşhis konulmasını tavsiye ederim.
Minoksidil çoğunlukla benim tavsiye ettiğim bir ilaçta değildir zaten.