Gönderen Konu: Ahmet Tosun 29/07/2025 5000 gref yaş 42 (Süreç İçin Yardım)  (Okunma sayısı 2772 defa)

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ahmet Tosun 29/07/2025 5000 gref yaş 42 (Süreç İçin Yardım)
« Yanıtla #45 : 29 Ağustos 2025, 19:16:26 »
Şu iki fotoğraf aslında durumu net ortaya koyuyor.Birinci fotoğraf ekimden 2-3 sonra,ikinci fotoğraf ise son durum.Birinci fotoğrafta görüldüğü üzere siyah olan yerlerde saç dökülmesi oldu.Açıkca gözüküyor ki aşırı tahribat sonucu ilgili bölgede kan akışı durmuş ve kangren gibi bir görüntü (siyahlaşma) oluşmuş.Ucu açık permatikle defalarca arka arka kazıma yapıldı.Biz erkekler sakla traşı olurken tahrişi önlesin diye köpük kullanırız.Artık o permatiğin daha önce defalarca kullanılmış olup olmadığından bile şüpheliyim.Malum onları bir kez kullanılır, ikincide körleşir.Nerden kaç tane alınacağının bile planı yok.Mikromotorla dalmışlar dönör bölgeme.İnsan sağlığını tehdit eden bu  saç ekim merkezinin  derhal kapatılması lazım.

fenerrryolu2025

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #46 : 29 Ağustos 2025, 19:43:26 »
Içerden biri ,yorum çok açık veriyor.Yok stres falan.Başarısız bir ekim her yönüyle

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan güçtür demiş atalarımız. Canlı örneğisin kral. İnsan gibi sana yorum yazıp tavsiyeler veriliyor ne de güzel cevap veriyorsun maşallah

Sinsinati

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #47 : 29 Ağustos 2025, 19:47:10 »
Jiletle filan alakası yok doku küsmesi olmuş 4/5 aya sorun kalmaz minoxil sık hızlı toparlar diyorlar bak sana uyguluyormusun ?

Jileti makine ile alımdan sonra kısaltmak için kullanır merkezler. Jilet nesine zarar verecek verecek olsa paramparça yapar keser atar.. insanları da burada onun bunun adamı diye saçma sapan suçlama millet sana yardım ediyor panik yapma diye.  Ekimin güzel olmuş donör alanda böyle bir durum yaşamak tabiki hoş değil ama 100 kişiden 1 kişiye denk geliyor düzelecek zaten kökler belli yakında harekete geçer.

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #48 : 29 Ağustos 2025, 20:07:19 »
Jiletle filan alakası yok doku küsmesi olmuş 4/5 aya sorun kalmaz minoxil sık hızlı toparlar diyorlar bak sana uyguluyormusun ?

Jileti makine ile alımdan sonra kısaltmak için kullanır merkezler. Jilet nesine zarar verecek verecek olsa paramparça yapar keser atar.. insanları da burada onun bunun adamı diye saçma sapan suçlama millet sana yardım ediyor panik yapma diye.  Ekimin güzel olmuş donör alanda böyle bir durum yaşamak tabiki hoş değil ama 100 kişiden 1 kişiye denk geliyor düzelecek zaten kökler belli yakında harekete geçer.
Hadi jilet kullandı.Aslında çok açık yazıyorum ,jiletin sıkıntısı şu;ucu açık jiletle 10-15 defa herhangi bir tahrişi önleyici madde kullanmadan kazıma yapılmaz.Bunu herkes bilir.Bunlarda hiç mi öngörü yok ki böyle tahriş edici bir işlem yapılıyorlar .Sorun bu.

İkinci sorun ,ekim yerinin ekimin arkasında durmaması.Minoksil kullanımına gelince ,minoksil bir mucize değildir.Bundan 10 yıl önce kullanmıştım .4-5 ay sonunda ne fayda verdi ne zarar sonra bırakmıştım.Minoksilin bilirsin deriye nüfüs etmesi için deriyi aşındırır.Zaten benim saç derime zarar verdiler.Onu sık kullanmam daha fazla zarar verebilir.İyileşekse zaten iyileşir.Ha ne olur çok sık olmamak kaydıyla kullanıp belki destek verebilir.
Ben fotoğraflarla deliller sundukça ağzından salyalarla saldıran oluyor.Onları dikkate almıyorum.Zaten burayı okuyan kişiler o kadar iyi anlıyor ki neyin ne olduğunu.Fotoğraflarla delil sundukça öfkelerinden kuduruyorlar.Bir kez daha söylüyorum,bu ekim merkezi çok ama çok merdiven altı denilen yerlerde bile görülmeyen adeta bodrum altı iş yaptı net.

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #49 : 29 Ağustos 2025, 20:49:44 »
Şu iki fotoğraf aslında durumu net ortaya koyuyor.Birinci fotoğraf ekimden 2-3 sonra,ikinci fotoğraf ise son durum.Birinci fotoğrafta görüldüğü üzere siyah olan yerlerde saç dökülmesi oldu.Açıkca gözüküyor ki aşırı tahribat sonucu ilgili bölgede kan akışı durmuş ve kangren gibi bir görüntü (siyahlaşma) oluşmuş.Ucu açık permatikle defalarca arka arka kazıma yapıldı.Biz erkekler sakla traşı olurken tahrişi önlesin diye köpük kullanırız.Artık o permatiğin daha önce defalarca kullanılmış olup olmadığından bile şüpheliyim.Malum onları bir kez kullanılır, ikincide körleşir.Nerden kaç tane alınacağının bile planı yok.Mikromotorla dalmışlar dönör bölgeme.İnsan sağlığını tehdit eden bu  saç ekim merkezinin  derhal kapatılması lazım.

Bu arada şunu da belirteyim.Doku küsmesi veya saç küsmesi diye bir kavram yok literatürde.Bunlar kötü ekim merkezinin uydurduğu kavramlardır.Dönör alanının tahribatı sonucu oluşan bir saç ekimi sonrası oluşan komlikasyondur bunun adı.

Sinsinati

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #50 : 29 Ağustos 2025, 22:40:44 »
Hadi jilet kullandı.Aslında çok açık yazıyorum ,jiletin sıkıntısı şu;ucu açık jiletle 10-15 defa herhangi bir tahrişi önleyici madde kullanmadan kazıma yapılmaz.Bunu herkes bilir.Bunlarda hiç mi öngörü yok ki böyle tahriş edici bir işlem yapılıyorlar .Sorun bu.

İkinci sorun ,ekim yerinin ekimin arkasında durmaması.Minoksil kullanımına gelince ,minoksil bir mucize değildir.Bundan 10 yıl önce kullanmıştım .4-5 ay sonunda ne fayda verdi ne zarar sonra bırakmıştım.Minoksilin bilirsin deriye nüfüs etmesi için deriyi aşındırır.Zaten benim saç derime zarar verdiler.Onu sık kullanmam daha fazla zarar verebilir.İyileşekse zaten iyileşir.Ha ne olur çok sık olmamak kaydıyla kullanıp belki destek verebilir.
Ben fotoğraflarla deliller sundukça ağzından salyalarla saldıran oluyor.Onları dikkate almıyorum.Zaten burayı okuyan kişiler o kadar iyi anlıyor ki neyin ne olduğunu.Fotoğraflarla delil sundukça öfkelerinden kuduruyorlar.Bir kez daha söylüyorum,bu ekim merkezi çok ama çok merdiven altı denilen yerlerde bile görülmeyen adeta bodrum altı iş yaptı net.
Yav he he ondan sensin.

Bunu sana değil olur da bu sorunu yaşayan başka bir arkadaş olursa faydalansın diye yazacağım .. sinir sistemi sağlığı için seninle muhattap olmamak en doğrusu.

Deri altındaki kan akışını artırır  Foliküllere daha çok oksijen ve besin ulaşır.
Beslenmeyi hızlandırır  küsmüş bölgedeki greftlerin toparlanma süreci desteklenir.
Uykuda olan kökleri uyandırabilir  Şok dökülme sonrası  küsmüş  gibi görünen greftlerin yeniden çıkışını hızlandırabilir.

Ama şu noktayı da bilmek lazım Minoksidil tamamen doku küsmesini önler veya kesin çözer diye bir garanti vermez, sadece şansı artırır ve toparlanma sürecini hızlandırır.

« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2025, 22:52:19 Gönderen: Sinsinati »

Sinsinati

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #51 : 29 Ağustos 2025, 22:43:01 »
Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan güçtür demiş atalarımız. Canlı örneğisin kral. İnsan gibi sana yorum yazıp tavsiyeler veriliyor ne de güzel cevap veriyorsun maşallah

+1

Sinsinati

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 29 Ağustos 2025, 22:48:43 »
Bu arada şunu da belirteyim.Doku küsmesi veya saç küsmesi diye bir kavram yok literatürde.Bunlar kötü ekim merkezinin uydurduğu kavramlardır.Dönör alanının tahribatı sonucu oluşan bir saç ekimi sonrası oluşan komlikasyondur bunun adı.

saç ekimi sonrası oluşan komlikasyona Doku küsmesi diyoruz işte çok bilmiş arkadaş.

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #53 : 30 Ağustos 2025, 22:31:20 »
Gün geçtikçe ,önceki fotoğraflara bakarak tahribatın boyutu daha iyi anlaşılıyor.Deri katman 1 den katman 2 ye geçiyor.Derimi resmen yüzmüşler de sanki içinden beyin gözüküyor.Talihsizliğin de böylesi ,bula bula bu merdiven altı yeri bulmuşum.Merdiven altı diyorum ama merdiven altı yerlere hakaret olur bence.Bu olsa olsa magma yeri olur.

Chn

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #54 : 30 Ağustos 2025, 23:01:46 »
Minox gibu ürünler kullanarak doku küsmesi olan alnın daha hızlı toparlanmasını sağlayabilirsin
Sakın olun stresten uzak durun

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #55 : 30 Ağustos 2025, 23:33:26 »
Minox gibu ürünler kullanarak doku küsmesi olan alnın daha hızlı toparlanmasını sağlayabilirsin
Sakın olun stresten uzak durun
4-5 yaşlarında iken ,köyde oyun oynarken ayağım takılıp,budanmış bir çalı parçasının üzerine düştüm.O çalı parçası saçımda çok küçük bir sıyrık oluşturdu.O kadarcık sıyrıkta bile deri hasar aldığı için orada asla saç çıkmadı.Üstelik gelişim döneminin en zirve zamanları olmasına rağmen.Demem o ki şu an vücüt tüm gücüyle  deriyi onarmaya çalışıyor.Ama hasar o kadar büyük ki buna gücü yetmiyor.Kafadaki ateş rengi kızarıklıklar hala çok aktif çünkü oraya sürekli kan pompalıyor.Evet minoksil kan akışı bakımından katkı sağlayabilir.Zaten sürdüm de ama şu anda gözle gözülür bir gelişme yok.
Saç ekimine hep mesafeliydim.Var olan saçlarımın mahvolacağından hep endişe etmişimdir.Yakın çevremde olsun etrafta olsun yaptıranlara sordum.Her biri çok farklı yerlerde yaptırmış ama bir sorunla karşılaşmamışlardı.Hatta bazılarının gittiği yer akrabaların toplanıp kurduğu saç ekim yerleriydi.Onlar bile bir sorun yaşamadı.Bir cesaret bu yıl yaptırayım dedim.O kadar kombinasyon arasında böyle başarısız bir ekibe denk geleceğimi asla tahmin edemezdim.Bana şu an ki durumun 10 da 1 ni gösterseler ,saç ekiminin yanına uğramazdım.Saç ekimi yaptırıp kel kalmakta büyük başarı.
Resim, saç  ekimden 20 gün öncesine ait.
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2025, 23:39:28 Gönderen: yakari »

Bekirrrr

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #56 : 31 Ağustos 2025, 00:54:47 »
Merhaba geçmiş olsun umarım düzelir ve bu olaydan kurtulursunuz. Son durum nasıl acaba ?

yakari

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #57 : 31 Ağustos 2025, 01:08:57 »
Merhaba geçmiş olsun umarım düzelir ve bu olaydan kurtulursunuz. Son durum nasıl acaba ?
Son durum bu

Furkan Çalık

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #58 : 31 Ağustos 2025, 19:34:25 »
Valla hocam ne denir bilemiyorum! Çok geçmiş olsun inşallah düzelir bir an önce gerçekten psikolojik olarak zor bir süreç..

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #59 : 31 Ağustos 2025, 19:43:33 »
Donör toparlar...Ekimsen sonra böyle olur zaten kanlı hali.. Telaş yapmanıza gerek yok..tadını çıkarın bu saçlar çok güzel olur.

Facebook Twitter Instagram