Merhabalar herkese, kendi deneyimimi ve sonuçları sizle paylaşmak istiyorum. Forumu gezmek, ekim merkezi seçme konusunda bana çok yardımcı oldu, ve saçlar konusunda bilmediğim bir sürü şey olduğunu fark ettim. Hepinize teşekkür ederim. Yorumlarınız benim için çok değerli.
—Ekim Öncesi
Operasyondan yaklaşık 1 ay önce merkezle iletişime geçtim. Fotoğraflarımı yorumladılar ve kan tahlillerini yaptırmamı istediler. Kan tahlillerimde D vitaminim haricinde bir sorun yoktu. (D vitaminim uzun yıllardır düşük olsa gerek.) DHT testini ekimden bir kaç gün önce yaptırabildim sonuçları bugün çıktı normal aralıkta. Sonrasında tavsiye ettikleri vitamin ve ilaçları kullanmaya başladım, sigarayı 2 hafta önce bıraktım. Ekim tarihi belirlenince beklemeye başladım.
—Ekim Öncesi Tavsiye Edilen İlaçlar
Xpecia
Minoxidil Forte dönor bölgeye
Dermaroller sonrası Alopexy T dönor bölgeye
Alopecia
Prozinc Şampuan
Konazol Şampuan
(Minox, alopexy t, fin kullanmadım. 1 ay önce süreç başlamadan çekilen fotoğraflarımı önceki açtığım konuda bulabilirsiniz.)
—Ekim Günü
Sabah 8de ekim merkezindeydim. İlk önce Asuman hanım saç çizgimi çizdi, ekim planlamasını yaptı. Tamamen kendisine bıraktım. Damar yolum açıldı(operasyon sırasında tansiyonumun tek düştüğü yer burası oldu

) başka bir odaya geçtik burada yüz üstü yattım ve lokal anestezi yapılmaya başlandı.(bu ve öğleden sonraki lokal anesteziler haricinde ağrı sızı olmadı). Sonrasında ekiple muhabbet ederek işlemlere devam ettik, genel olarak beni rahatlatmaya çalıştılar. Öğleye kadar yüz üstü yattım, sanırım burada greftler toplandı. Asuman hanım sonlara doğru kontrol için geldi. Öğle yemeği sonrası kanal açma işlemini Asuman hanım yaptı. Bu işlem de bitince ekime geçildi, burada yine sonralara doğru Asuman hanım kontrole geldi, kendisi de ekim yaptı. Sanırım yaptığı kontrolde bir orantısızlık fark etti ve ekibe 200-250 greft daha aldırıp bir düzeltme yaptırdı(yine anestezi iğnesi yedim, bu sefer farklı bir aletle greftleri aldılar(punch olabilir). Operasyon bu şekildeydi, kaldığımız yere döndük antibiyotik ve ağrı kesici alıp dinlenmeye başladım ama hiç uyuyamadım(yatış pozisyonu zorladı). Ekim akşam 7 gibi bitti
Ertesi gün sabah bandajlarımı açıp fito krem sürdüm(tek başıma yapıyor gibi anlattığım işlemlerde ailem yardımcı oldu). Önerdikleri ilaçları aldım ve öğleden sonra yıkama için hastaneye gittim. Burada ekipten arkadaşlar, yıkama işlemimi yaptılar, Asuman hanımla görüşemedik.
Operasyonun bazı yerlerinde saçlarımın ince telli, cildimin yağlı olduğunu belirtmişlerdi, bunu da eklemek istedim.
Birazdan ekim sonrası fotoğrafları paylaşacağım.
—Ekim Sonrası İlaçlar
Monodox
Prednol
Dolarex
Fito krem
Xpecia
Coraspirin
Alopexy t
Prozinc şampuan
Konazol şampuan
Prozinc losyon
Bepanthol