Gönderen Konu: Saç Ekim Planlamasi Çok Önemli Finasterid Çözüm Degil  (Okunma sayısı 889 defa)

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba değerli kaderdaşlarım nasılsınız ?
Son 5 aydır forumu yoğun takip ediyorum başarılı ve başarısız  ekimleri özellikle takip ediyorum.

Saç ekimi yapan merkezler öncelikle hastalara dürüst olmak zorundalar.
Hastayı ekime uygunsunuz gelin ekiminiz yapalım başarılı sonuç alacağız demekten ziyade
Kardeşim bak ben ekerim burayı ama  buradaki saçlar gidici ilerde dökülecek haberin olsun demesi lazım. Ki görüyoruz adam saçını ektiriyor iki sene sonra saçlarım döküldü çok kötü görüntü oluştu diyor.

Mevcut olan saçların arasına ve on bölgeye sık yapılan ekim sonucunda sık bir görüntü oluşuyor ve ekim başarılı deniliyor bu.merkez çok iyi ekiyor deniliyor ama 3 5 sene sonra o saçlar döküldüğünde vay efendim sen Finasterid kullanmadın ondan döküldü denilmemesi lazım

Aslında süreç en başta başlıyor saç ekim merkezi hastaya gerçekçi ve ileri görüşlü bir planlama yapması gerekiyor.

Bende finasterid kullanayım dedim cinsel yönden bana etkisi oldu hemen bıraktım. Biotinmis Çinko Demir D vitaminiymis B12 mis folik asit mis keratin complex saw Palmetto sampuanmis kullanıyorum sonuç yine dökülüyor bu saçlar.

Bir insanın saç ekimi başarısız sonuçlanınca yada birkaç sene sonra dokulm.olunca yemin ediyorum üzülüyorum. Aynı derdi aynı hayal kırıklığını kaderdas olduğumuz için bizlerde yaşıyoruz o psikolojiyi çok iyi biliyoruz.

Ben saç ekimi yapıldıktan sonra sen Finasterid kullanmadın ondan döküldü bahanesini kabul edemem.

Mevcut saçların ileriye yönelik dökülmesi göz önüne alarak doğru yapılacak saç ekimi planlaması çok önemli.

Geçenlerde bir yorum okudum adam sokakta yaşıyor ne buluyorsa yiyor B12 mis cinkoymus finasteridmis hicbirsey yok adamın saçları sırma gibi biz kullanıyoruz kel geziyoruz diyor.

Değerli arkadaşlar burada saç ekim merkezlerine çok büyük görev düşüyor. İleri de dökülecek saçların arasına ekim yapıp sık görüntü oluşturmak yerine ilerde bu saçların dokulecegi göz önüne alınarak hastanın her bir saç greftine önem verip ileriye yonelik  doğru planlama yaparak hastanın mağdur olmaması için doğru kararlar alınmalı diye düşünüyorum.

Saç ekimi sonuçları sitesinden ekiminizi takip ediyorum sizinle görüşmek için geldim dediğimde

Senin saçların çok ince şu kadar greft çıkar su ilaclari kullan ve  finasterid kullanirsan sonuç başarılı olur sözlerini duyup topun bana atılmasını yerine sorumluluk alan başarısızlıkta finasteride işi bağlamayan merkez.yada merkezleri tercih ederim.

Saç ekiminde Finasteridsiz ileriye yönelik ekilen saçların dökülmesi de göz önüne alınarak doğru planlama yapılması açısından beklentilerimizi bu alana kaydirmamiz gerekiyor.

Saç ektirirsin 3-5 sene sonra saçların dökülürse ve bunun sebebini Finasteride bağlanırsa hiçbirsey diyemezsin

Gerçekleri baştan ogrenki ekim planlamani ve ilerde doğacak sonuçlar için hazırlıklı ol

Gittiğim konuştuğum hiçbir saç ekim merkezinde kötü agirlanmadim. Saç ekimi sonuçları sitesinden geldiğimi söyleyince güzel karşılandım. Kendine güvenen kliniklerde oldu topu bana atan kliniklerde. En çok sinirlendigim finasterid kullanılması idi. Kliniğin kendine güvenmesi benim için önemli değil önemli olan ileriye yönelik dökülecek saçlarında göz onune alınarak ona göre ekim yapilmasi hastanın dürüst bir şekilde bilgilendirilmesi.

Hiçbir klinik ve saç ekim merkezi ismi verip kotulemedim. Kimseyi de yonlendirmiyorum.

Artık bu finasterid mevzusundan ve bahanesinden kurtulmak lazım cinsel yönden yan etki yapıyor. İleriye yönelik doğru planlama ve her bir saç grefti çok önemli arkadaşlar.

ooo çok sık ekilmiş denilen saçlar bazen görüyoruz iki sene sonra ekilen değilde kişinin kendi mevcut dokulmeyen saçlarının dökülmesiyle mayın tarlasına dönüyor. Finasterid kullanmadin bahanesi kabul edilemez benim nezdimde.

Umarım doğru bir konuya değinmişimdir. Sizlerin yaşadığı aynı.psikolojiyi ve hüzünlü hayatı  bende yaşıyorum. Sizler sevinince mutlu ekiminiz başarısız olunca sizin kadar olmasa da bende hayal kırıklığı yaşıyorum.

Sürekli ekimleri forumdan takip edip İstanbul Ankara ekim merkezleri ile istişare ediyorum henüz bende kararımı veremedim.

Allah yardımcımız olsun bizleri dogru insanlarla karşılaştırsın

kutsal bilge

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Ekim Planlamasi Çok Önemli Finasterid Çözüm Degil
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2025, 03:47:10 »
güzel yazmışsın agam, ben de saç ekimi yaptırdım şu an gidişat başarılı değil 7. aydayım ve 6 ay finas kullandım. finas kullanmadığım o 1 ayda saç dökülmem olmadı bile ama klinik konuyu hemen oraya bağlayıp saçlar ondan çıkmamıştır demeye getirmeye çalıştı :D hastalara dürüstlükten falan bahsetmişsin aklıma hemen kendi kliniğim geldi, benim başlığa bir göz gezdir de gözün dürüst bir klinik görsün agam..

Erkaneren34

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 08 Kasım 2025, 07:30:36 »
O kadar doğru bir konuya değinmişsin ki ama bu sitenin de ana damarına basmışsın umarım linçlemezler :) ve dediğin şekilde ekim yapan kendine bu konuda güvenen yerler de var. İyi araştırmak lazım.

KEL DAMAT

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 08 Kasım 2025, 08:06:16 »
Dikkate deger bir konu. Güzel anlatmıssın hocam. Ektirende pişman ektirmeyen bin pişman olabiliyor bu süreçte.
  • Ekim Merkezi ismi Dr. Bekir Bek
  • Yaşınız 35
  • Medikal Tedavi Propecia, Xpecia , Vitamin D, Vitamin C

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 08 Kasım 2025, 09:03:41 »
Benim asıl değinmek istediğim konu hastaya en başta dökülecek saçların ve dökülme seyrinin açık anlatılması ve ona göre ileriye yönelik doğru saç ekim planlamasi  yapılması.  Sık ekim yapilinca yani hastanın on bölge de dökülmeye kodlanmış saçlarının arasına yapılan ekim sonrasında bir kaç sene sonra ekilen değilde hastanın kendi on bölgedeki mevcut saçları.dokulmeye başlayınca hoş olmayan görüntü çıkabiliyor. Sık ekimden ziyade her 1 grefte önem verilip doğru planlama ile ekim yapilmali.

Dürüstlük ve ekim planı çok önemli bence
Hiçbir kliniği ve saç ekim merkezini eleştirmiyorum sadece görüşümü belirtiyorum.

Bana deseler ki öndeki saçları finasteridle koru aralarına ekelim ben kabul etmem çünkü yan etki görüyorum. İleriye yönelik en mantıklı ekim hangisi ise onu tercih ederim.

Her yiğidin farklı yogurt yiyisi vardır birşey diyemem.

Ama kellik psikolojisini bizler çekiyoruz ve artık bu dökülen saçlar olsun DHT baskı ilaçları olsun bunlardan kurtulup gerçekçi ve bahanesi sonuclar almamız lazım.

Allah yardımcımız olsun

davud123

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 08 Kasım 2025, 09:05:07 »
Bu forumda avodart onerip minoxidili kotuleyenler var o yuzden herkes kendi arastirmasini kendisi yapmali

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 08 Kasım 2025, 09:10:12 »
Bu forumda avodart onerip minoxidili kotuleyenler var o yuzden herkes kendi arastirmasini kendisi yapmali

Kim oneriyorsa kullanıcı adını yazabilirsin. Herkes kendi arastirmasini kendisi yapsa bu forumda gezmez. Açılan konu ile yazdığın yorumu bagdastiramadim. Galiba birine sinirlenip bu konu altına tepki vermişsin. He minoxidil bende kullandım donor bölge için başağrısı yaptığı için bıraktim avodart dediğin ilaç nedir bilmem

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 08 Kasım 2025, 17:27:01 »
O kadar doğru bir konuya değinmişsin ki ama bu sitenin de ana damarına basmışsın umarım linçlemezler :) ve dediğin şekilde ekim yapan kendine bu konuda güvenen yerler de var. İyi araştırmak lazım.

Ben sadece kendi görüşlerimi yazdım. Finasterid kullanmamak bahane olmamalı bence en baştan kardeş senin saçlar gidici şu kadar greft çıkar sana iyi bir planlama ile  şu kadar ekeriz denmeli. Greft sayısı azaldıkça ekim seyrek oluyor ama kellik az ise adam dayıyor 3500 grefti çok sık oluyor güzel görünüyor ama ilerisi de önemli. Gerçekler baştan konuşulup beklenti ve ekim planlamasi ona göre ayarlanmali diye düşünüyorum

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 09 Kasım 2025, 14:39:49 »
Dikkate deger bir konu. Güzel anlatmıssın hocam. Ektirende pişman ektirmeyen bin pişman olabiliyor bu süreçte.

Ektirene en başta  doğru bilgi verilmesi lazım  bu öndeki  saçlar dökülecek denilmeli ve ona göre doğru ekim planlamasi yapılmalı. Cinsel gücü düşüren ilaçlarla bir omur yaşanmaz bırakınca dökülmeye kodlanmış saç yine dökülecek öyle değil mi ?

Finasterid kullanmadın döküldü demek yerine dökülecek saçları göz önüne alıp ona göre ekim planlamasi yapmak daha mantıklı. Finasterid xpecia kombini kullandım 1 ay meni sivilasmasi ve libido düşmesi oldu. Şimdi ben bu ilacı 2 yıl kullanıp cinselliği nasıl tehlikeye atayım? Kan testi de yaptırdım İlacı bıraktıktan 20 gün sonra DHT değeri normaldi. Sokakta yaşayan adamlarda sırma gibi saç var ne vitamin ne ilaç kullanıyorlar. Herşey genetik kodlama ile alakalı vadesi gelen saç dökülüyor

VanHelsing

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 09 Kasım 2025, 14:49:46 »
ekimle birlikte finas, minox kullanıp sonuç çok başarılı oldu diyenler o kullandıklarını bıraktıktan birkaç sene sonra büyük bir şok yaşayacak maalesef.
Ekim iyi yapılmış olsa bile ekimden sonra kullanılan takviyelerle saçlar kalın ve canlı duruyor. Sonraki süreçte ekilen alandaki eski kalan ince saçlar dökülüyor, ekilenlerde inceliyor, sonrası malum senaryo.

Rome0

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 09 Kasım 2025, 15:16:22 »
Minox ve fin kullanmayanlarda genelde 4-5 sene sonra kötü bir görüntü oluşuyor bence Ekim merkezleri de bunu biliyor kullandırarak süreci uzatmak istiyorlar.Sanırım saç ekimi de kesin çözüm değil

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #11 : 09 Kasım 2025, 15:34:35 »
ekimle birlikte finas, minox kullanıp sonuç çok başarılı oldu diyenler o kullandıklarını bıraktıktan birkaç sene sonra büyük bir şok yaşayacak maalesef.
Ekim iyi yapılmış olsa bile ekimden sonra kullanılan takviyelerle saçlar kalın ve canlı duruyor. Sonraki süreçte ekilen alandaki eski kalan ince saçlar dökülüyor, ekilenlerde inceliyor, sonrası malum senaryo.

Yan etki yapmadığı sürece finasteridi o zaman bırakmamak lazım. Bende 2 aydir kullanıyorum çok şükür şuana kadar hiç bir yan etki yok. Böyle devam ederse uzun yıllar kullanırım. Sac dökülmesi insanın psikolojisini çok daha bozuyor vallah.

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 09 Kasım 2025, 16:35:55 »
Yan etki yapmadığı sürece finasteridi o zaman bırakmamak lazım. Bende 2 aydir kullanıyorum çok şükür şuana kadar hiç bir yan etki yok. Böyle devam ederse uzun yıllar kullanırım. Sac dökülmesi insanın psikolojisini çok daha bozuyor vallah.

Herkesin bünyesi bir değil. Allah muhafaza cinsel yönden geri donulmeyen bir etki yapsa neyine yarayacak o saçlar oyle değil mi ?

Conqueror1453

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 09 Kasım 2025, 16:41:35 »

Ekim öncesi finasteriddi eksik vitaminlerdi saç gunclendiriliyor ekim bittikten sonra mevcut saçların korunması icin finasterid öneriliyor kullanmazsan o mevcut on bölgede  dokulmeyen saçlar dökülüyor topu sana atıyorlar suç sende finasterid kullanmalıydin diye  ama işte keşke yan etki yapmasa insan korkuyor hani biotin deseler doğal vitaminler deseler fayda etse yine hergun kullanılır ama erkeklik hormonu baskılayıcı bir ilaç ömür boyuda çekilmez ki bu durum

Benim asıl bu konuyu açarken dikkatini çekmek istediğim şey saç ekim merkezleri dürüst olmalı bak ben buraya ekerim ama mevcut dokulmeyen saçlarin ilerde dökülecek demesi ve ona göre doğru saç ekimi planlaması yapilip greftler doğru planlama ile ekilmeli ileriye yönelik

Finasterid kullanmadın hata sen de demek olmaz herkes kullanmak ister ama hormon ilacı olması korkutuyor insanı.

He finasterid kullananlar zaten bu riski göze alıyordur birşey diyemem ama kullanıp saçları dökülenler de oluyor okuyorum forumda konulari

Fb19071907

• Full Member
« Yanıtla #14 : 09 Kasım 2025, 20:02:16 »
Herkesin bünyesi bir değil. Allah muhafaza cinsel yönden geri donulmeyen bir etki yapsa neyine yarayacak o saçlar oyle değil mi ?

Bende zaten yan etki yapmadığı sürece diyorum hocam. Mesela Hintell bildiğim kadarıyla 7-8 yıldır kullanıyor veya koray erdogan / serkan aygın 10 yıldan fazladır kullanıyorlar veya kullanmışlar sıkıntısız.
Zaten yan etki yapıyorsa bırakmak en mantıklısı.

Facebook Twitter Instagram