Gönderen Konu: 2. Saç ekimini yaptırmalı mıyım  (Okunma sayısı 494 defa)

Murat Akpınar

• Yeni üye
  • *
2. Saç ekimini yaptırmalı mıyım
« : 16 Kasım 2025, 23:05:57 »
Merhaba 24 yaşındayım, 2021 yılında saç ektirdim 5700 greft alındı donör bölgem biraz zarar görmesine rağmen ekim başarılıydı sol ön bölgemde saç çıkmamıştı sadece onun dışında tamamen memnundum. 2.yıldan sonra saçlarım çok hızlı dökülmeye başladı benim de hatam var ekimden beri ne ilaç kullandım ne prp hiçbir bakım yapmadım, en arkadan öne doğru saçlarım baya döküldü. 2.ekimi yaptırırsam tekrar döküleceğinden endişeliyim ilk ekimimden 1-2 yıllık süreç olarak memnunum 2. Ekimimde saç çıkacağını düşünüyorum ancak 4-5 yıl sonra yine ekime muhtaç olmak istemiyorum, zaten ektiremeyeceğim donör bölgem şu anda bile iyi değil. Ekim yaptırdığım ilk 1-2 sene dışında hep saçımın seyrek olduğu gibi kötü yorumlar aldım tekrar ektirip bu duruma düşmek istemiyorum zaten son hakkım olarak görüyorum bu ekimi, sonuçta sınırsız bir donör bölgem yok. Yaşımı da düşünerek saçım önden seyrek olduğu için önden ve tepeden saçımın kapanmasını istiyorum, vertex bölgem açık olsa da olur, topik vs kullanarak idare ederim . 2.ekimi yaptıranlar 4-5 yıl sonra ne durumda olduğunu anlatabilir mi? Şu anki açıklığıma göre ön ve tepe bölgem kapanır mı? İlk 3 fotoğraf şu anki halim. 4. Fotoğraf ekimden 1 yıl sonra 5. Fotoğraf ekimden 2-3 yıl sonra çekildi.

Kullanıcı2333001

• Full Member
Ynt: 2. Saç ekimini yaptırmalı mıyım
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2025, 00:34:28 »
Ekim'den önce fotoğraf varmı

Murat Akpınar

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2025, 11:23:51 »
İlk iki fotoğraf ekimden birkaç ay önce diğer iki fotoğraf ekimden sonra 3. Aylar falan

jamesblond

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 17 Kasım 2025, 12:17:17 »
Ekimden önce dediğiniz fotolarda 19 yaşında mıydınız? Eğer öyleyse çok çok erken bir yaşta ektirmişsiniz ektirdikleriniz de dökülmüştür normal, dökülmeniz çok agresifmiş norwood 7  yapacak gibi duruyor. İlaçla da korumayınca ekilenler bile dökülmüş, herkesin ekim sonrası öyküsü aynı olmaz çünkü genetik dökülme faktörü ve tedavi durumları farklı

jamesblond

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 17 Kasım 2025, 12:18:46 »
ama fotoda donör bölgeniz fena durmuyor ters ışıkta kaldığından da olabilir dediğiniz kadar kötüyse

Murat Akpınar

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 17 Kasım 2025, 14:29:37 »
Evet 19 yaşımdaydım da şunu anlamadım ekim merkezi köklerin enseden alındığını ensedeki saçlarım kanser vs.olduğu durumda döküleceği bu yüzden ekilen saçların dökülmeyeceğini söylüyordu herkes de der zaten ekilen saçlar dökülmez diye. Ben de şu anda kestiremiyorum ekilenler mi döküldü yoksa kendi kalan saçlarım döküldüğü için mi saçım seyrek duruyor. Ekim yapılırken demişlerdi yaşın genç vertex bölgendeki saçlar ilerde dökülebilir tekrar 2. Ekim yaptırırsın diye ben de sorun olarak görmemiştim vertex boş kalsa da olur diyordum ama şimdi önden de kötü duruyor. Şu anda donör bölgem 2-3 bin greft çıkartır tahminimce, daha önceden bir doktor öyle demişti diye hatırlıyorum donör bölgemi sorun olarak görmemin sebebi o tek kurşunum olarak görüyorum. Şu anda ektirilen yerde dökülmem baya azaldı zaten saç kalmadı ne yapsam bilmiyorum topik kullanıyorum yaklaşık bir yıldır, çok yoruldum her gün saçımı yıkamaktan topik de zarar veriyor saçıma kullanmak istemiyorum, saç similasyonu baktım kimse memnun değil, protez baktım yine aynı herkes 1 yıl kullanıp bırakmış, ekim yaptırsam tekrar döküleceğinden endişeliyim parasında da değilim bilsem düzelceğini 1 yıl çalışıp ödeyim yine kabülüm de yok işte, aşırı gür hacimli saç da istemiyorum, önden tepeden normal gözükeyim çevremdekiler demesin saçlar gitmiş yeter de artar bana.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 17 Kasım 2025, 14:46:24 »
Ekilen saçlarda dökülür dht hormonu aktif ve agrasif davranıyorsa daha hızlı dökülür
Senin hatan erken yaşda saç ektimek olmuş hemde dht nin en aktif zamanlarındasın
24 yaşındasın ektirsen 30 32 yaşında gene aynı olursun
Finasterid kullanmazsan bu kadar uzun yıl da kullanmak sıkıcı olabiliyor
Durum bu şekilde senin için.
Global Moderator

Murat Akpınar

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 17 Kasım 2025, 21:03:11 »
Erken yaşta saçsız kalcaksam bir anlamı yok diye ektirdim hala öyle düşünüyorum 20 lerimi kötü geçirip 35-40 ımda saçlı olmamın bir mantığı yok bence. Şu anda da istediğim o yaşlara kadar idare etmek, birkaç saç ekim yeriyle görüştüm onlar da dökülür, tedavi ile desteklemek lazım gittiği yere kadar tarzında konuştu. Ben topikle devam edeceğim yada simülasyon belki bilmiyorum ama ekim mantıksız duruyor şu anda.

jamesblond

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 18 Kasım 2025, 07:14:51 »
Erken yaşta saçsız kalcaksam bir anlamı yok diye ektirdim hala öyle düşünüyorum 20 lerimi kötü geçirip 35-40 ımda saçlı olmamın bir mantığı yok bence. Şu anda da istediğim o yaşlara kadar idare etmek, birkaç saç ekim yeriyle görüştüm onlar da dökülür, tedavi ile desteklemek lazım gittiği yere kadar tarzında konuştu. Ben topikle devam edeceğim yada simülasyon belki bilmiyorum ama ekim mantıksız duruyor şu anda.
Sizin dökülmeniz çok agresif, ilaçlar olmadan kafanızda tutmanız zor onda bile ne kadar sonuç alırsınız deneyip görmek lazım.Ekilenleri tamamen dökülmemiş ön çizgi ekim sayesinde var ama çok cansız. Bence kazıtsanız da olur. İstediğiniz o değil belki ama zamanla alışırsınız

Murat Akpınar

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 18 Kasım 2025, 09:30:35 »
Hocam dünyada kelliğin en az yakıştığı insanım valla çok kötü duruyor, geçen yıl saç baya dökülünce 3 e vurma hissi gelir ya o hisle vurdum 3 e yok bir daha yapmam yakışmıyor cidden, görseniz siz de aynı şeyi söylersiniz.

Kullanıcı2333001

• Full Member
« Yanıtla #10 : 18 Kasım 2025, 09:51:38 »
Ekilen saçların hepsi dökülmemiş sana şöyle söyliyeyim benim bildiğim kadarıyla donör bölgedeki saçlar dhtye duyarlı saçlar onu nereye de koysan dökülmüyor ama kodlanan kod saç teline kodlanıyor ensenin tamamına değil Ensede atıyorum 5000 kök varsa bunun 500-600 ü de üstteki saç gibidir insanların 18 yaşındaki ve 40 yaşındaki ensesi aynı değildir bu yüzden 40 yaşında ektirenler donör bölgede dökülen dökülmüş kalanlar dahada dökülmediği için 40 yaşından sonra ektirmezden genç yaşta ektirirsen tekrar dökülecek diyorlar üstteki saçlar içinde aynı şekil senin durumunun çok kötü olduğunu düşünmüyorum en azından ekilenlerin çoğu dökülmemiş donör attığın resimde ters ışıktan dolayı anlaşılmıyor ışığa karşı atman lazım yorum yapabilmemiz için saçını desteklemen lazım bide kök hücre de Finasterid işlevi görüyor bence ama hem pahalı hemde devamlı yaptırmak lazım

jamesblond

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 18 Kasım 2025, 11:18:30 »
Hocam dünyada kelliğin en az yakıştığı insanım valla çok kötü duruyor, geçen yıl saç baya dökülünce 3 e vurma hissi gelir ya o hisle vurdum 3 e yok bir daha yapmam yakışmıyor cidden, görseniz siz de aynı şeyi söylersiniz.
Medikal tedaviye baslayin ne kadar gelisecek bir gorun ondan sonra ekimi dusunursunuz

Murat Akpınar

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 19 Kasım 2025, 11:31:33 »
Donör bölgem bir ekimi daha kaldırır da o hakkımı nerde kullanacağımı iyi seçmem lazım. Yaşım genç ektirsem ekim başarı ihtimali azalıyor, ektirmesem yaşım genç saçlı olmam gereken zamanları kel geçireceğim ekimin bir anlamı kalmıyor. Ben en iyisi sizin dediğiniz gibi ilaç kullanmaya başlayıp bir gidişata bakayım.

Kullanıcı2333001

• Full Member
« Yanıtla #13 : 19 Kasım 2025, 16:11:40 »
Bence 1 sene proscar kullan Xpecia biotin felanda kullan yanında stresten uzak dur sağlıklı beslen vitamin düşüklüğü olmasın çok sayıda ölmemiş saç teli görünüyor onlar sağlığına kavuşursa hem tepe kapanır üste de ekim yaparsın proscar işe yararsa maddi durumun varsa en iyisi kök hücre ama pahalı diğerleri prp ve mezoterapi arada yapsan iyi olur 2-3 ayda bir

pisikletadam

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 22 Kasım 2025, 02:06:03 »
şu an kafandakilerin bence çoğu ekim saçı değil bu yüzden şanssızsın dostum şu an yapacağın ekim çok kritik çünkü ilerde halen dökülecekler olacak bence .donörde fena değil bir ekim daha kaldırır ama özellikle donör bölgeyi çok iyi kullanan bir ekim merkezine karar vermen lazım.

Facebook Twitter Instagram