Gönderen Konu: Asuman Hair Transplant / 4500 Greft / Yaş 45 / 08.01.2026  (Okunma sayısı 2612 defa)

Arint

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Asuman Hair Transplant / 4500 Greft / Yaş 45 / 08.01.2026
« Yanıtla #16 : 27 Şubat 2026, 12:30:37 »
merhaba,

1,5 ay geçti, ekim bölgesindeki kızarıklık hala tam olarak geçmedi. Doktor önce Alopxy-t spreyi kesip 1 hafta Advantan kullan dedi. O fayda etmeyince bu sefer 1 hafta Madecassol kullan dedi ama ikinci haftanın sonunda o da kesmedi. O zaman bu sefer kremi bırakıp Alopxy-T yerine Prozinc losyona geçelim dedi. Çünkü artık o bölgedeki saçlara takviyeye devam etmemiz lazım, kremlere devam eder kızarıklığı geçirmeye çalışırsak bu sefer oradaki deriyi kalınlaştırırız, saç çıkış sürecini uzatırız dedi. Sabah akşam Xpecia devam. Haftaya doktora gidip kontrol olacağım tekrar. Duruma göre prp ya da mezoterapi yapılacak.

1,5 aydan fotoğraflar

Esguel

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 27 Şubat 2026, 22:00:09 »
merhaba,

1,5 ay geçti, ekim bölgesindeki kızarıklık hala tam olarak geçmedi. Doktor önce Alopxy-t spreyi kesip 1 hafta Advantan kullan dedi. O fayda etmeyince bu sefer 1 hafta Madecassol kullan dedi ama ikinci haftanın sonunda o da kesmedi. O zaman bu sefer kremi bırakıp Alopxy-T yerine Prozinc losyona geçelim dedi. Çünkü artık o bölgedeki saçlara takviyeye devam etmemiz lazım, kremlere devam eder kızarıklığı geçirmeye çalışırsak bu sefer oradaki deriyi kalınlaştırırız, saç çıkış sürecini uzatırız dedi. Sabah akşam Xpecia devam. Haftaya doktora gidip kontrol olacağım tekrar. Duruma göre prp ya da mezoterapi yapılacak.

1,5 aydan fotoğraflar

Saç ekiminiz hayırlı olsun oldukça güzel görünüyor umarım sonuçta öyle olur. Ancak benim anlamadığım nokta kızarıklık zaten ekim sürecinin doğal bir parçası değil mi neden geçmesi için krem önerdiler

katze

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 28 Şubat 2026, 02:35:23 »
@esguel, Muhtemelen 1.5 aydır kızarıklığın hala geçmemiş olmasından dolayı

KEL DAMAT

• Sr. Member
« Yanıtla #19 : 28 Şubat 2026, 03:44:22 »
60. Günden itibaren geçiyor kızarıklık
  • Ekim Merkezi ismi Dr. Bekir Bek
  • Yaşınız 35
  • Medikal Tedavi Propecia, Xpecia , Vitamin D, Vitamin C

Erkaneren34

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 28 Şubat 2026, 07:44:46 »
kızarıklık olması iyi bir şey, aksine olmamasından korkmalısın. Kızarıklık demek greftleri tutunmuş kanlanma artmış beslenme başlamış demek. 3 ay bitimine kadar kızarıklık iyidir, şok dökülme bitip saçlar çıkış yapmaya başlayınca yavaş yavaş geçer kızarıklık da. Bunun için ekstra bir şey kullanmana gerek yok. Bir de minoksil ve Finasteride kullanacaksan bunların yan etkilerini iyi araştırıp kullanmanı öneririm. Hayırlı olsun saç ekimin, gayet güzel bir ekim olmuş.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 28 Şubat 2026, 17:28:24 »
Saç ekimi süreciniz gayet sağlıklı ilerlemiş şok dökülme bitmiş her şey yolunda saç ekiminizde zaten çok profesyonel yapılmış kafada kızarıklık olması çok normal bir şey bu hepimizde olan bir durum buna takılmayın bir süre daha devam edecek sonra kendiliğinden geçecek bu insan cilt yapısına göre süreçlerin değiştiği bir durum bazı insanlarda hızlı bir şekilde sonlanıyor bazı insanlarda da uzun sürebiliyor bunun da nedeni ten rengi sizde beyaz tenli gönderirsiniz o yüzden daha çok iyidir kızarıklık bu işin de altında var kısaca hayırlısı olsun umarım çok güzel bir sonucumuz olur
Global Moderator

mucahitt26

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 28 Şubat 2026, 17:35:54 »
Benim de kızarıklık bayağı sürdü 120 güne kadar sizin de sonlanacaktır merak etmeyin Asuman hanım başarılısa çeken merkezlerden biri zaten benim sevdiğim 4.05 tane saç ekinci var Asmed Asuman hanım AHMET TOSUN Medex Cuneyt Coşkun gibi Hakan klinik gibi bu merkezlerin ettiği saçlar gerçekten bence Türkiye piyasasının en profesyonel saç ekimcileri birkaç tane daha vardı hepsini yazmayayım şimdi
Asmed By Dilek Çakır saç ekimi

Arint

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 16 Mart 2026, 18:58:20 »
Herkese yorumları için teşekkür ederim.

Kızarıklık konusuna ben kişisel olarak takılmıyorum. Ama eşit periyotlarla doktora resim gönderip yorumlarını istediğim için, kendisi zamanlama olarak geçmesi gerektiğini düşündü ve çeşitli ilaçlar söyledi. Bu hafta 2,5 ay fotoğraflarını da paylaşacağım kızarıklık eskiye göre çok azaldı. Son 10 günde hızlı bir azalma oldu. Yani o ilaçları gerçekten kullanmalı mıydım boşuna mı endişe edildi onu bilmiyorum ama o anlamda işler yoluna girmiş gibi görünüyor.

Geçen hafta 2 ay sonunda hedeflediği mezoterapi uygulaması için Asuman Hanım'a gittim. O da gözle gördüğünde fotoğraftakine göre kızarıklık çok makul durumda dedi. Bu evhamını, kızarıklığı geçirmek istemesini şöyle açıkladı; orada kızarıklık oluşu vücudun orada bir infalamasyon varmış gibi düşündüğünü ve ekstra yüklendiğini gösteriyor. Bu da oradaki derinin kalınlaşmasına, dolayısıyla saçın çıkma süresinin ve normal seyrinin uzamasına yol açıyor dedi. Ama bu kişiden kişiye değişir, ben de dediğiniz gibi açık tenli ve ekstra hassas bir cilde sahibim ve benim sürecim de böyle oldu.

Mezoterapi için gittiğimde, kızarıklık durumuna göre PRP ya da mezoterapi arasında seçim yapacaktı. PRP cildi çok daha az uyaran bir şeymiş ve eğer cilt halen uyarılmış durumda olsaymış bir de mezoterapiyle orayı ateşlemeyelim diye düşünüyormuş. Ama durumu görünce mezoterapi yapmaya karar verdi.

Yine ilk sene içinde şapka kullanımının, güneşten koruma konusunun neden önemli olduğunu da sordum. Diğerleri ile benzer olarak güneş yanığında cilt orayı kalınlaştırır ve sertleştirir bu da yine saç çıkışını olumsuz etkiler dedi. 1 senenin sonunda da çıkan çıkmış olacağı için ekstra bir korunmaya gerek kalmayacak. Ama sonunda herkes için güneşin saça olumsuz etkisi olduğu tüm bu verilerden anlaşılıyor.

Şu anda günde 2 Xpecia, sabah Prozinc Losyon, akşam Minoxil  kullanıyorum 5'er fıs. Yine sadece akşam Minoxil kullanmamı Asuman Hanım söyledi. Şimdilik ne olur ne olmaz yarım doz başlayalım, Minoxil de cildi uyaran bir şey dedi. Eski eczacıların titizlikle karışım ilaç hazırlaması gibi, Asuman Hanım da ekstra hassas ve titiz davranıyor bir çok konuda :)

Süleyman Doğan

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #24 : 18 Mart 2026, 10:22:26 »
Mezoterapi veya prp Asuman hoca mı söyledi , ekstradan Ekim ücreti dışında ücret ödediniz mi acab

Arint

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 18 Mart 2026, 10:33:35 »
Evet Asuman Hanım operasyon sırasında söylemişti. 2. ayda mezoterapi yapacağız demişti. Süreç içinde PRP de olabilir dedi ama gittiğimde mezoterapiye karar verdi. Bu işlem için ekstra bir ücret almadı.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #26 : 18 Mart 2026, 12:09:40 »
Saç ekimi sonrası kızarıklık aslında sürecin en doğal parçalarından biri çünkü işlem sırasında binlerce mikro kanal açılıyor ve bu da deride kontrollü bir travma oluşturuyor

Bu travmaya karşı vücudun verdiği yanıt inflamatuar iyileşme sürecidir yani bölgeye kan akışı artar, bu da kızarıklık olarak görülür

Kızarıklığın süresi kişiden kişiye değişir çünkü
cilt tipi
kılcal damar yoğunluğu
melanin oranı
ve cilt hassasiyeti bu süreci direkt etkiler

Özellikle açık tenli kişilerde eritem dediğimiz kızarıklık daha belirgin olurken esmer tenli kişilerde bu durum daha az fark edilir

Teknik olarak süreci 3 aşamada düşünebiliriz

ilk 3-5 gün
inflamasyon en yoğun dönemdir kızarıklık ve hafif ödem normaldir

7-14 gün
epitelizasyon başlar yani deri kendini yeniler kızarıklık azalmaya başlar

2-4 hafta
mikro dolaşım normale döner kızarıklık büyük ölçüde kaybolur bazı hassas ciltlerde bu süre 1-2 aya kadar uzayabilir

Bu süreçte dikkat edilmesi gerekenler

ilk haftalarda alkol ve sigaradan uzak durmak çünkü iyileşmeyi yavaşlatır
doktorun verdiği losyon ve yıkama rutinine uymak
çok sıcak su ve sert temaslardan kaçınmak

Özetle kızarıklık vücudun iyileşme mekanizmasının bir parçasıdır kalıcı bir durum değildir zamanla tamamen normale döner panik yapılacak bir durum yok
Global Moderator

Arint

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 24 Mart 2026, 09:10:49 »
2,5 aydan fotoğraflar

Facebook Twitter Instagram