Evet arkadaşlar
Saç da insan ömrü gibi vadesi gelen dökülüyor. Genetikle alakalı bir durum.
Daha önce sokaklarda yaşayıp ne buldugunu yiyen sırma saçlı evsizlerden ornek vermiştik. Adam ne vitamin ne biotin ne finasterid ne dutasterid kullanıyor.
Şampuan işine gelince şu dikkatimi çekti. Bir şampuan firmasının serumunu aldım en az 8 saat kafada kalsın diyor. Yani bir saç serumu 8 saat kafada kalacak peki ya şampuan hemen 2-3 dakika da kafamızı yıkıyoruz serum bile 8 saatde saca etki ediyor 5 dakika da şampuanın etkisi nasıl olur bilemiyorum.
6 ay sonra 33 yaşıma gireceğim. 22 yaşımda saçlarım gürdü şuan on bölge zayıfladı orta bölgeye doğru V şeklinde seyreliyor.
Adam 19 22 24 yaşında saç ektirecegim diyor la olum ektireceksinde 30-32 yaşına gelince ne yapacaksın ? Ön bölgede ki kalan o saçlarda dökülürse kafa seyrek olur.Dönor bu ekilecek saç kalmazsa sakalında gür degilse mantıklı düşünün gençler. Psikolojik olarak zor bir durum ama saç ekim planlamaniz 5-10 senelik değil geleceğe yönelik yapın ki ilerki yıllar keşkelerle yasamayin. Saç ekim planlamanizi doğru yaptırın.
12 aydır Solgar biotin kullanıyorum 5.000 ilk
Bioxcin Keratin komplex içinde bakır çinko selenyum var.
D vitamini ve demir vitamini kullanıyorum
Omega3 bile aldım B12 hap kullandım.
İş vitaminde felan değil tamamen genetik.
Finasterid 5 aydır kullanıyorum 1 mg 4 aydır hergun 1mg şimdi 2 günde 1 mg
Faydası var mı finasteridin bence yok varsa ki forumda okuyorum dönor alandaki saçları kalinlastiriyor diyor ne kadar doğru bilemem.
Donor bölgedeki saçları finasterid kullanmayıp biotin çinko bakır selenyum içerikli nutraxin biotin Forte var 5000 mg onunda içeriği güzel bunla.guclendirebilir miyiz diye düşünmüyor da değilim.
Zor bir süreç arkadaşlar bende psikolojik olarak bu süreçten çok etkileniyorum. Ne yaparsan yap dökülecek saç durmuyor bir tık durdurabilirsen oda belki şansa
Ya mesela benim dokulmem.devam.ederken finasterid kullanan birinin ki duruyor olabilir. Bu da o kişi de aaa kullandim bak benim dokulmem durdu diye bir psikolojik etki oluşturabilir. Saç dökülmesi sinsi sinsi zamanla yaş ilerledikçe kiminde hızlı kiminde yavaş ilerliyor ve sonucunda saç dökülüyor.
Bence en güzel çözüm geleceğe yönelik mantıklı bir saç ekimi planlaması.
Greftlerin donor bölgeye zarar vermeden çok iyi alınıp kullanılması gerekiyor.
Tekrar söylüyorum geleceğe yönelik saç ekimi planlamasi çok önemli.
Kullanmadığım vitamin serum Fin vs... şampuan kalmadı.
Sonuç
Genetik ...
Yıllara göre yavaş yavaş geriliyor. Çok şükür yine benim durum iyi saç var kafada ama ben burda en büyük faktörün genetik olduğuna dikkat çekmek istedim.