Gönderen Konu: ASMED – Koray Erdoğan – 5012 Greft – 20.01.2026 – 31 Yaş  (Okunma sayısı 137 defa)

ScalpPhoenix

• Yeni üye
  • *
Tarih: 20.01.2026
Ekim Merkezi: Koray Erdogan
Greft Miktarı: 5.012 greft
İlaç Tedavisi: Finasteride (ameliyat günü itibarıyla başladım) + PRP (6 seans / ayda 1) yapilacak 1. si ameliyat gunu yapildi.

Graft Calculator özeti:
Toplam greft: 5.012
Ortalama saç/greft oranı: 2.02

Donör dağılımı
Temporal: 448 greft — 1.69 saç/greft
Parietal: 2.164 greft — 1.99 saç/greft
Occipital: 2.400 greft — 2.10 saç/greft

Greft tipleri:
Tekli: 1.253
İkili: 2.548
Üçlü: 1.091
Dörtlü: 111
Beşli: 9

Koray Hoca’da A grubu saç ekimi yaptırdım. Operasyon once on bolge sonra diger bolgeler olarak 2 gunde yapildi.

10. günde kabuk dökümü oldu. kabuklari iyi nemlendirdigim icin cok yumusakti ve kolayca ciktilar.

Kabuk dökümünden sonra sıklık iyiydi on ve orta bolge icin. tepe bolge icin yine biraz aciklik var gibiydi. Şok dökülmeyle birlikte seyrelme başladı ama beklediğim kadar yoğun dolume olmadi, ekilen saçlardan kalan cok oldu on ve orta bolgede tepede cok az sac kaldi. 3. 4. haftalarda zarar vermeyecek sekilde ama yumusak olmayan artan sekilde yikamalar yaptim. özellikle 2–4. haftalar arasında yastıkta çok saç gördüm dokulme cok olmus tepe bolgemden (temasa bağlı olduğunu düşünüyorum). Şu an dökülme büyük ölçüde durdu, az seviyede cok az diyebilirim.

Ön hat ve orta bolge iyi sonuc verecek gibi ama tepe için sonucu görmek adına en az 4–6 ay beklemek gerektiğini düşünüyorum finasteridinde etkisini gostermesi icin. ama yinede aciklik kalacak gibi bakalim zaman gosterecek.

Ayrica ekimle ilgili donor bolgemdeki sag tarafimda biraz seyreklik olustu saclar kisayken daha cok belli oluyor zaten fotolardanda belli alimlar duzensiz biraz sag sol farkli. alim yapan kisilerin farkli olusundan diye dusunuyorum cunku sag tarafimi ve sol tarafimi iki farkli kisi aldi ekimdede ayni sekilde.

ScalpPhoenix

• Yeni üye
  • *
ekim fotolari

ScalpPhoenix

• Yeni üye
  • *
greftler

ScalpPhoenix

• Yeni üye
  • *
10. gun kabuk dokumunden sonra