Arkadaşlar merhaba,
Yorumlarınız için teşekkürler. Ekim tamamlandı. Toplam greft sayısı 4.500 civarı. Donör bölgenin iyi olduğu söylendi, o yüzden biraz ekstra alındı. Doktor Hakan Bey ile ekim öncesi ve ortasında görüşmemiz oldu. Ekimi Mustafa Bey yaptı. Genel olarak süreçten memnunum; ekip sıcakkanlı ve ilgili. Hastalar Rus ağırlıklı, bu yüzden Türkçe forumlarda çok fazla paylaşım olmayabilir. Klinik Antalya'da Lara bölgesinde.
Operasyon 2 gün sürdü. İlk gün sabah sol taraftaki donörden greft toplandı, öğleden sonra ön tarafa ekim yapıldı. İkinci gün sabah sağ taraftaki donörden alım yapıldı, öğleden sonra ön tarafa sıkılaştırma ve tepeler yapıldı. En arka tarafa dokunulmadı sanırım. Her gün yemek arası dahil işlemler 6–6,5 saat arası sürüyor.
Anestezi iğneleri yakıyor ve işlem yorucu; sonuçta saatlerce kafanızda çalışma yapılıyor. Operasyon öncesi kendinizi buna hazırlayın. Ben "telefonda takılırım" gibi düşünüyordum ama çok öyle olmadı :)
Ön hat ilk günün sonunda biraz cetvelle çizilmiş gibi duruyordu o yüzden 2. gün önde zigzag dedikleri bir yöntemle bir hat daha çekerek daha doğal bir görünüm verdiler.
Şakakta yanlardan aşağı iniş benim istediğimden daha önde oldu, ama çıkışlar olduktan sonra doğal durur dediler, o yüzden çıkartma vs. modifikasyonlara girmedim.
Ekte operasyondan 1 gün sonra yapılan yıkama sonrası fotoğrafları paylaşıyorum. Yoğunluk, donör bölge ve şakak tasarımı ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.
İlerleyen dönemlerde gidişatı paylaşacağım.