Herkese merhaba,
Uzun araştırmalar sonrasında AHD Klinik’te Dr. Hakan Doğanay’ın ekibine saç ekimi yaptırmaya karar verdim. Bu kararı almamda birkaç önemli faktör etkili oldu:
- Didem Hanım süreçle ilgili oldukça tecrübeli ve detaylı bilgi verebiliyor. Diğer kliniklerde iletişimde olduğum ekiplerin çoğu ise sorulara daha yüzeysel ve tatmin etmeyen cevaplar veriyordu.
- Dr. Hakan Bey, ekimi ekibi yapacak olsa bile planlama ve takip süreçlerine dahil oluyor. Bazı klinikler doktorun sürece bu kadar dahil olacağı konusunda net garanti vermiyor.
- Kendisi oldukça açık sözlü; neyin mümkün olup neyin olmayacağını net bir şekilde söylüyor.
- Saç ön çizgisinin açıları benim için önemliydi. Bu konuda beğendiğim, doğal duran örnek sonuçlar gördüm.
- Ekimi aceleye getirmemek için işlemi 2 güne bölüyorlar. Bunun hem hasta hem ekip açısından daha sağlıklı bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum.
- Konaklama hariç 110.000 TL ücret istediler. Diğer önde gelen kliniklere kıyasla daha makul geldi.
38 yaşındayım. Saç dökülmem 20’li yaşlardan beri devam ediyor. Özellikle tepe bölgede incelme var ve hâlâ arkaya doğru yavaş da olsa ilerleme sürüyor. Doktor, tepe bölgesinin tamamen kapanmayabileceğini belirtti.
Yaklaşık 2 ay önce minoxidil sprey kullanmaya başladım. Ekimden sonra da, herhangi bir yan etki yaşamazsam topikal finasterid ve minoxidil kullanmayı düşünüyorum.
Ekte mevcut durumumu ve taslak planlama çizgilerini paylaşıyorum. Doktor ilk olarak üstteki çizgiyi çizmişti, ancak alın açıklığından dolayı sonrasında biraz daha aşağı inip alttaki ikinci çizgide karar kıldık.
- Sizce şakaklar biraz daha açık bırakılırsa daha doğal durur mu?
- Daha önce AHD Klinikte ekim yaptıranlar ekip önerilerini paylaşırsa sevinirim.
İlerleyen dönemde süreci de burada paylaşacağım.